Vectra B, 1.8 - Problem sa radom motora na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skaarj
    CBC Veteran
    • 25.03.2005
    • 176
    • Novi Sad

Vectra B, 1.8 - Problem sa radom motora na plin

Desava mi se jako cudna stvar. Naime, prilikom voznje iz cista mira cak i pri konstantnom gasu dodje do detonacija za koje mi se cini kao da dolaze iz asupuha, nisu jake i desavaju se u nizu. Pri tome kazaljaka obrtomera potpuno pobrljavi i skace na skali izmedju 5 i 6k obrtaja. Motor za to vreme radi jako nemirno (ali ni blizu 5-6k obrtaja) i ne reaguje na papucicu gasa. Kad auto ugasim i ponovo startujem sve bude u redu i nastavim da vozim dalje. Ovo mi se desilo 3 puta do sada. Posto mi je bilo neobicno otisao sam do majstora da proverim da nije neki senzor crkao posto detonacije na plin nisam imao godinama, a i kada su se desavale nisu bile ovakve. Uglavnom na dijagnostici nema nikavih greska i sve deluje da radi, a majstor sleze ramenima i kaze da dodjem kad se opet desi pa da vidimo. Probao sam nekoliko dana da reprodukujem problem ali nista se nije desavalo i skoro sam zaboravio da postoji ali desilo se opet danas.
    btw u pitanju je Lovato venturi sistem.

Ako neko ima ideju sta se desava bio bih zahvlan, narocito me zbunjuje to poskakivanje obrtomera.
    *** gf AL QK \=-Q XES1 ***
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Vectra B, 1.8 - Problem sa radom motora na plin

Da li si probao da voziš nekoliko dana na benzin da vidiš da li se i tada dešava?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• skaarj
      CBC Veteran
      • 25.03.2005
      • 176
      • Novi Sad

Nisam bas. Dan kad se prvi put desilo jesam vozio na benzin ali to je mozda 15tak kilometara i auto jeste malo stucao u pocetku ali je kasnije radio ok. E sad da li stuca od tog dana ili od ranije ne znam posto jako dugo nisam vozio na benzin. Kod majstora smo dijagnostiku gledali na benzinu.
      Btw jednu stvar zaboravih da pomenem, problem se desavao mozda 5-10 minuta po startovanju hladnog motora. Ako se ne desi u tom intervalu onda ga ni ne bude u voznji (bar je dosad bilo tako).

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Na taj motor bi trebao sekvent da ide
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• skaarj
          CBC Veteran
          • 25.03.2005
          • 176
          • Novi Sad

Da trebalo bi, samo pre 5 godina sekvent je bio 1000+ evra i nisam mogao toliko da dam (i ovaj Lovato je tada placen ~500e). Bez obzira na to posle pocetnih problema sa strujom zadnje 3-4 godine nisam imao nikakvih problema sa venturijem.
          btw. Problem se izgleda pogorsao, jer se danas iz cista mira auto ugasio na semaforu (bez detonacija) i to dok je zena vozila, kada je pokusala na benzin u pocetku nije hteo da primi gas, kaze mi da se upalila check engine lampica (nisam jos video auto) pa cemo valjda sada nesto da nadjemo kod majstora.

Comment

• acatramvaj
            CBC Član
            • 07.07.2009
            • 83
            • Cuprija

Buni me to sto nisu ocitali gresku na dijagnostici, a sve mi nekako lici na senzor bregaste po tome kakve simptome imas.
            Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

Working...
            X