Desava mi se jako cudna stvar. Naime, prilikom voznje iz cista mira cak i pri konstantnom gasu dodje do detonacija za koje mi se cini kao da dolaze iz asupuha, nisu jake i desavaju se u nizu. Pri tome kazaljaka obrtomera potpuno pobrljavi i skace na skali izmedju 5 i 6k obrtaja. Motor za to vreme radi jako nemirno (ali ni blizu 5-6k obrtaja) i ne reaguje na papucicu gasa. Kad auto ugasim i ponovo startujem sve bude u redu i nastavim da vozim dalje. Ovo mi se desilo 3 puta do sada. Posto mi je bilo neobicno otisao sam do majstora da proverim da nije neki senzor crkao posto detonacije na plin nisam imao godinama, a i kada su se desavale nisu bile ovakve. Uglavnom na dijagnostici nema nikavih greska i sve deluje da radi, a majstor sleze ramenima i kaze da dodjem kad se opet desi pa da vidimo. Probao sam nekoliko dana da reprodukujem problem ali nista se nije desavalo i skoro sam zaboravio da postoji ali desilo se opet danas.
btw u pitanju je Lovato venturi sistem.
Ako neko ima ideju sta se desava bio bih zahvlan, narocito me zbunjuje to poskakivanje obrtomera.
btw u pitanju je Lovato venturi sistem.
Ako neko ima ideju sta se desava bio bih zahvlan, narocito me zbunjuje to poskakivanje obrtomera.
Comment