kadet 1,8e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kadet
    CBC Početnik
    • 23.07.2010
    • 5
    • mali idjos

kadet 1,8e

molio bih za savet...kupio kadeta 1,8e cod motora c18ne14316467..vozikao se dve godine bez problema..!!!..prosle godine ostadoh bez posla zimi. "decembru" nisam imao para za registraciju parkiram izvadim akumlator..proletos opet se zaposlim i da registrujem..!!..da upalim auto da odem na tehnicki..""""nema sanse""""trk po majstora kaze crkla pumpa..kupim novu..opet nista..odem kod drugog kaze blokirao na hladno..nesto cackao dve nedelje..sad upali i na leru lepo radi ali """"kad dam naglo gas gusi se""""trokira itd....,inace je direktno ubrizgavanje.... prosle dve godine je isao ko zmaj morao sam da pazim kako stiskam pedalu gasa....vec sam razmisljao da zamenim kompjuter..samo neznam gde bih nasao isti..
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: kadet 1,8e

Kakve veze ima kompjuter sa tim? Uvek se krece od najeftinijih i najtrivijalnijih problema!
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• somi_kac
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2009
      • 796
      • Kać

Kompjuter kod njega retko kad crkava i nemas potrebe da ga pipas uopste.
      Moras da krenes od najjednostavnijeg ka komplikovanijem. Prvo sruju. Znaci svecice, kablove, razvodnik i bobina. Sledece sistem monopointa, prekontrolisi diznu (da li naliva ili je zapekla), step motoric i ceo dovod benzina da li je u redu. Cim on nema snagu na vecim obrtajima zapekao je negde ili ima problem sa strujom.
      Ne moras sve da menjas naravno, samo prekontrolisi. Auto je dugo stajao i moguce da je povukao vlagu ili zapekao negde.
      OPEL Astra 1.6i
      OPEL Kadett 1.6
      ŠKODA Favorit

Comment

• kadet
        CBC Početnik
        • 23.07.2010
        • 5
        • mali idjos

prvo bih zahvalio sto ste se javili i upustili u temu.... 1..kablovi novi 2,,svecice nove..3,,razvodna kapa nova..4,,pumpa za gorivo nova..probali drugi regulator pritiska goriva sa drugog auta sa ""istim"" motorom opet nista..a na komp sam pomislio posto sam juce sreo i majstora kod kojeg je auto bio 2 nedelje..."stiso" ga malo da mi kaze sta je radio da je auto uopste upalio...?? evo odgovora:.. na stampanoj ploci kompa izagorela jedna ..""magistrala""" i to su zalemili....ja sam duduk za taj komp...ali sura mi je elektro inzenjer ""dosta skrt na recima"" njega sam pitao za misljenje...a on samo kratko rece da je moguce da je neki chip delimicno ostecen...a setih se neceg ""najverovatnije sam ja doprineo"" pregorevanju kompa... proletos kad sam pokusavao da upalim... ispraznim akumlator do kraja...!!.. pozajmim...punjac i stavio na karoseriu kad sam ukljucio da se puni akumlator kao da sam cuo varnicu...al onda sam mislio da haluciniram """izgleda da nije bila halucinacija""" zaboravih jos jednu informaciju na 3000,,obrtaja i vise kad je ugrejan motor se mnogo bolje ponasa nije sjajna ali nema trokiranja samo slabo vuce,,....probacu jos dizne da povadim

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo

Prijatelju, ako vec sumnjas na kompjuter onda nadji nekog postenog koji drzi otpad, pozajmi ga na par sati i ako se auto posle zamene lepo ponasa plati lepo coveku a u suprotnom ga vrati. E da, nikad nisam ni jedan akumulator punio dok je bio u vozilu, ako sam dobro shvatio sta si radio. To se radi van vozila.

PS Novi kablovi, ruka, kapa i svecice koji su stavljeni juce danas ne moraju da budu OK. Sad ih pravi Kurta a nesto sam nacuo da je i Murta usao u proizvodnju.

Comment

• kadet
            CBC Početnik
            • 23.07.2010
            • 5
            • mali idjos

da... to je moja greska bila.. sto sam punio akumlator u vozilu.... i necu nikad vise ..!!!!!!!!!!!!!...danas nebudem lenj pa odem kod druga ""od koga sam zajmio punjac""""i uzmem ponovo punjac ...pa odem kod komsije ""auto elektricara... zamolim ga da prekontrolise punjac .."""koji je inace ruski""" i covek nadje da je stvarno probila jedna dioda... kako rece i to na masu...a moja {"" sreca"" } je bila sto je i kuciste od metala a ne od plastike...eto jedno iskustvo vise...za delove si u pravu pravi se na svakom cosku mada sam imao corsu pre kadeta 4 godine i imao par popravki ''""uspesnih""kod jednog majstora u topoli i nemogu da se zalim...izgleda posten majstor...samo sad nece da se bakce sa kadetom ovog tipa....a ja cu polako nanovo od svecica pa nadalje...danas sam dobio i auto data program.. gde opisuju par kvarova kako se popravlja.. i proverava....puno vam zahvaljujem na savetima!!!!!!!!!!!

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo

Cujemo se kasnije kolega

Comment

• kadet
                CBC Početnik
                • 23.07.2010
                • 5
                • mali idjos

necete verovati moj """"""stari kadet"""" opet je kao zmaj nemozes je zauzdati kad krene..!!!!!! nikakvog kvara nije bilo...!!!! samo je kompjuter dobijao pogresan podatak sa usisne grane {vaf} ""kolicina u****nog vazduha"" ...neko od ovih mojih majstora izgleda pomerio pot metar...sad mi je ler malo jaci 1100-1150 ali i to cemo resiti...mislim da znam gde je greska ""najverovatnije dobija fals vazduh kod osovine leptira"" ... idem jos jedan krug da okrenem posle 2 meseca opet stari zmaj..!!! pozdrav

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo

Ja rekoh nesto gore par postova iznad

Comment

• somi_kac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2009
                    • 796
                    • Kać

Kad Kadett nije bio zmaj?!
                    OPEL Astra 1.6i
                    OPEL Kadett 1.6
                    ŠKODA Favorit

Comment

• kadet
                      CBC Početnik
                      • 23.07.2010
                      • 5
                      • mali idjos

bio si u pravu..!!! malo sam se bojao da cackam nesto""nisam"" imao predstavu kako funkcionise taj kopmjuter {autodata program mi je pomogao puno da shvatim sta je sta } neznam kako vi stojite sa misljenjem ali ja sam zavoleo ovog ""starinu"" promenio sam dosta auta i ""takozvanih""auta...,ali ovaj kdet {suza} nekako mi je prirasla za srce..imao sam...ficu koja me isto dobro sluzila u ono vreme..pa peglicu koja me nije bas odusevila ali i s njom sam pesao dosta za vreme bombardovanja ""bilo bitno da malo trosi"" {nije bilo benzina ..dobijes 25 litara pa vozi mesec dana.. luda vremena}..pa jugica oko koje sam vise bio nego oko zene..strava..,,, pa stojadina u ono vreme nas bmw..,,pa corsu 1.2 odlicna samo da je malo veca..,,malo trosila oko 6lit benzina{malo sam vozio na benzin}..i pko 8 lit plina dzaba voznja ..,,pa astru koja je tragicno zavrsila ..{kod zene preskocio zubcasti kais razbio motor} i odnela mi par 1000 evra prodao karoseriju za dz.. tako da sam morao da uzmem nesto jeftinije ali nikad nisam zazalio sto sam uzeo ovog kadeta..nesto razmisljam da uradim reparaciju..sve poskidam ocistim limariju do sjaja i ""karoseriju"" ponovo tektiram i ofarbam..znate li gde moze da se kupi ""ako ima"" nova maska i te sitnice za ulepsavanje

Comment

• alexa05
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2006
                        • 1769
                        • Smederevo

Nova-stara maska moze da se nabavi na bilo kom opelovom otpadu. Samo ti njega mazi i pazi i ima da se navozas ohoho

Comment

Working...
                        X