Opel Astra f 1.6 1992 PROBLEM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dionimus
    CBC Početnik
    • 25.07.2010
    • 7
    • 18400

Opel Astra f 1.6 1992 PROBLEM

Pozdrav svima! E ovako imam astru f 1.6 92. na koju sam skoro ugradio plin tzv. lovato, problem je u tome sto mi se auto gasi u voznji to jest kad saltam brzine iz vece u manju u trenutku dok drzim kvacilo i poneki put kad stojim u mestu pa kada mu dam malo veci gas on se ugasi pri spustanju obrtaja. Desava se najcesce na plin, a ponekad i na benzin. Majstor koji mi je ugradio plin govori da je struja u pitanju, pa jurim po majstorima ali slaba vajda, ustanovili smo da mi nesto odvlaci struju, a to je bio digitalni sat u autu pa smo njega otkacili zamenili smo regler radi boljeg punjenja i sad kao puni dobro(akumulator je u redu) medjutim kada upalim cd player opet ista prica gotovo nemoguce voziti. Danas sam primetio da mi treperi svetlo na farovima i na tabli. Kad izvadim kasetofon gasi se jos neko vreme pa se onda stabilizuje. Medjutim poceo je i bez cd da se gasi. Izvinite na opsirnosti, nadam se da ce neko imati resenje za ovaj problem, jer imam auto kao da ga nemam.....Hvala unapred!!!
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Opel Astra f 1.6 1992 PROBLEM

Da li ti je radio normalno pre ugradnje gasa, ili je odjednom poceo da brljavi?
    To za digitalni sat je smejurija, on mora da stalno vuce 0.03 i to je normalno. Da ti vuce struju, odavno ne bi vise mogao da zaverglas, ispraznio bi ti akumulator. Ti ne dobijas struju, a to je drugi problem.
    Prvo ga upali nocu i digni haubu da vidis da li negde bobina ili kablovi probijaju. Kada si ih menjao zadnji put? Da ti neko mozda cackao pa pomerio razvodnik, ili mozda da je u njemu problem.
    Molim te nadji nekog pametnog majstora, a ne te intelektualce koji iskljucuju TID jer vuce struju!
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ako to nije bio problem pre ugradnje onda je majstor nesto debelo skarabudzio oko struje koja je potrebna za LPG
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Dionimus
        CBC Početnik
        • 25.07.2010
        • 7
        • 18400

Auto imam nekih tri meseca, a uzeo sam ga bez gasa koji sam ugradio takoreci neki dan posle uzimanja, tako da neznam da li je u lpg problem. Sto se tice sata nesto mi je vuklo struju do pola ampera pa sam video da se sat par puta ne gasi i ako izvucem kljuc, kad smo ga otpojili onda je bilo 0.03, a vec par puta sam ostajao na semaforu jer ne mogu da zaverglam. Posle toga sam zamenio regler i danas stavio nov akumulator i punjenje mi varira od 13.6 do 14 sa upaljenim svetlima i ventilatorom, a i u radu motora se primecuje variranje(nestabilnost).
        Da li je moguce da i ako je problem do gasa utice i na rad motora na benzin? Jer majstor koji mi je ugradio gas kaze da je problem u struji a ne do gasa, pa bih voleo sa argumentima da malo ozbiljnije popricam sa njim!

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo

Ako je problem vezan za oba goriva ono sto im je zajednicko je struja

Comment

• glisalj
            CBC Član
            • 01.08.2008
            • 69
            • obrenovac

ODMAH zameni masu koja ti ide sa sasije do menjaca i?? platices mi pice pozdrav dragan

Comment

• Dionimus
              CBC Početnik
              • 25.07.2010
              • 7
              • 18400

to sam prvo uradio kad je pocelo da zeza i prestalo je, ali se navratilo, ako je to ta masa gore levo. Stavio sam pletenicu umesto zice. Ma platicu i rucak samo da zavrsim sa ovim sranjem jer mi je muka vise od majstora.

Comment

• Dionimus
                CBC Početnik
                • 25.07.2010
                • 7
                • 18400

Juce sam zamenio svecice i filter goriva, majstor kaze da treba perfektno da radi na gorivo da bi nasli problem ako je do plina, medjutim posle zamene svecica u toku voznje mi se javlja blago cimanje kada drzim gas na manjim obrtajima. Iz jednog se stvara drugi problem

Comment

• glisalj
                  CBC Član
                  • 01.08.2008
                  • 69
                  • obrenovac

jos jedno pitanje nisi naveo koji je tip motora pretpostavljam da je monopoint ima jedna sitnica na njima koja hoce da pravi probleme a to ti je potenciometar polozaja klapne i nalazi se na samom monopointu(karburatoru )sa bocne strane crna plastikica ide dzek na nju..nadji nekoga ko ima rastureno ubrizgavanje 1.4-1.6-1.8 svi su isti pa probaj..veliko pozdrav Dragan

Comment

• glisalj
                    CBC Član
                    • 01.08.2008
                    • 69
                    • obrenovac

IZVINI ali jos jedno glupo pitanje????da li si proverio ispravnost egr ventila ...kod tebe je verovatno vakumski i nalazi se na usisnoj grani!!proveri ocisti nije na odmet pozz dragan

Comment

• Dionimus
                      CBC Početnik
                      • 25.07.2010
                      • 7
                      • 18400

Dragane hvala ti sto odvajas vreme za moj problem, sto se tice te crne plastike jedan majstor je probao od drugog opela medjutim nista, ali za svaki slucaj mi je ostavio da ga imam u rezervi, a za taj egr ventil nisam nista proveravao odnosno majstor, ali predlozicu mu da i to pogleda. Sutra imam zakazano kod tzv. najboljeg elektricara u mom kraju pa cemo videti da li ce uspeti da provali. U svakom slucaju hvala pa ako vam jos nesto padne na pamet slobodno predlozite jer ovim majstorima ocigledno treba pomoc kao i meni

Comment

• alexa05
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2006
                        • 1769
                        • Smederevo

Prokuplje bas i nije veliki kraj Bolje ti skokni do Nisha

Comment

• somi_kac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2009
                          • 796
                          • Kać

EGR ventil je jedan specifican deo, koji ima svrhu na nasim kolima samo na Zapadu.
                          Elem, EGR vraca pojedine gasove nazad u proces, dok kod nas nema svrhu i gusi motor jer nam je gorivo prepuno sumpora! EGR da blokiras prvi put kad bude zezao!!!
                          OPEL Astra 1.6i
                          OPEL Kadett 1.6
                          ŠKODA Favorit

Comment

• Dionimus
                            CBC Početnik
                            • 25.07.2010
                            • 7
                            • 18400

Najverovatnije je u pitanju alternator, jer kada upalim auto, svetlo u kolima na tabli i farovi trepere, regler sam zamenio mada mozda i nov ne valja. Zna li neko koliko je polovan alternator ili da ga dajem na reparaciju i koliko li ona kosta? Hvala!!!

Comment

• Lauda
                              CBC Senator
                              • 24.07.2010
                              • 207
                              • Zemun

Servis alternatora je oko 80 E, bar sam ja toliko platio pre dve godine.
                              PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

Working...
                              X