Nema katalizatora - nema problema!!!! Peugeot 206 1.6

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlnikolic
    CBC Član
    • 09.07.2007
    • 97
    • Zemun
    • Honda Jazz 1.4 iDsi

Nema katalizatora - nema problema!!!! Peugeot 206 1.6

Ovo je problema koji me je mucio 3 godine i nikako da se uhvatim u kostac sa njim. O cemu se radi?
    Tek pre 2 meseca sam sa sigurnoscu utvrdio da kod mene na autu nema katalizatora, izgoreo ili izvadjen, nemam pojma. I konacno sam realizovao pricu koju sam nasao na netu jos davno davno. U pitanju je Peugeot 206 1.6 16v, kod koga je katalizator izveden kao nastavak na izduvnoj grani, sto iskljucuje mogucnost ugradnje univerzalnog katalizatora.
    Da bi resio problem sa paljenjem check engine, zbog neimanja katalizatora, napravljen je jedan mali distancer ili kako to kazu u engleskoj "Lambda sleeve" i on je navrnut na mesto gde stoji druga lambda sonda a onda na njega i sama sonda i time je stvar resena. Poenta je da se sonda izvuce iz izduvne cevi i time se obezbedi da nisu ista ocitavanja na prednjoj i zadnjoj sonti, zbog cega se i pali lampica.
    Evo par fotografija kako to izgleda i kako treba napraviti.
    Ovi crtezi su iz AutoCad-a ja ih pravio prema dimenzijama koje je koristio metalostrugar.

A ovako to izgleda uzivo

Posle ove intervencije prosao sam oko 3000km i nije se upalila lampica, a obicno se palila posle 100-200km.
    Nadam se da ce ovo pomoci svima koji imaju problema sa katalizatorom sto zbog neimanja istog ili ako je ostareo ili je ostecen.
    Interesuje me vase misljenje u vezi ovakvog resenja.
  • jomini
    CBC Senator XXL
    • 11.03.2007
    • 490
    • Novi Sad

Re: Nema katalizatora - nema problema!!!! Peugeot 206 1.6

Ni ja nemam više katalizatore od kada sam ugradio novi Supersprint izduv. Na njemu stoje tako neke dve zaebancije gde je isto tako sve prikačeno i lampica se nije ni palila nakon montaže. Čak sam išao i na proveru izduvnih gasova i u granici je, stoji na jedinici, a do 4 je tolerancija.
    San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• vlnikolic
      CBC Član
      • 09.07.2007
      • 97
      • Zemun
      • Honda Jazz 1.4 iDsi

Ako se ja ne varam ovaj distancer je upravo i smisljen za te varijante tipa supersprint ili neke modifikacije na izduvnom sistemu, a izgleda moze da posluzi i u nekim drugim uslovima.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

viewtopic.php?f=1&t=28879&p=514261&hilit=skidanje+ katalizatora#p514261

viewtopic.php?f=326&t=23038&p=406726&hilit=skidanj e+katalizatora#p406726

viewtopic.php?f=60&t=14457&p=247186&hilit=+skidanj e+katalizatora#p247186

viewtopic.php?f=60&t=7992

Evo ovo sam na brzinu iskopao i nemoj molim te vise da postavljas duple teme.
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• vlnikolic
          CBC Član
          • 09.07.2007
          • 97
          • Zemun
          • Honda Jazz 1.4 iDsi

Hvala druze izgleda da se ja nisam trazio na pravi nacin. Sve je jasno i sve objasnjeno.

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Onda ovo ide pod LOCK .
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
            X