izostaje paljenje na 2 i 4 cilindru.Auto radi savrseno do nekih 80km/hzatim prestaju da rade 2 cilindra,samo na trenutak vratim kljuc i ponovo upalim sve funkcionise savrseno,i tako svakih par km.Radjena je puna generalna,menjana bobina,menjan racunar,5 majstora i niko nema resenje za sada.
opel vektra 1.8 2001god.125ks
Collapse
X
-
Re: opel vektra 1.8 2001god.125ks
mislim da je 3oo1 i 3oo4,uglavnom to je,izostalo paljenje 1 cilindra i izostalo paljenje 4 cilindra.Uglavnom mislim da smo ustanovili da izgubi masu prema 1 i 4 brizgaljki,ali neznam u cemu je problem.Pomagajte!
Comment
-
-
Prvo si u prvom postu napisao 2 i 4 sad 1 i 4 ...ako mozes seti se koji su tacno.
ako su P0301 i P0304 onda mora da bude ubelezen i P0300 pa tek onda ova dva,onda se u freeze frame iscita kad se desila pa se moze naslutiti sta je uzrok pa se taj deo testira.
Dizne ili brizgaljke su na tom motoru sekvencijalne i ne okidaju se u paru a isto tako nemaju masu vec struja prolazi kroz njih a masa je driver u ECU koji odredjuje trajanje vremena ubrizgavanja na osnovu ulaznih informacija.
Zasto je menjana bobina i da li je stavljena polovna ili nova? Bilo je gresaka za bobinu ili da probate?Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Originally posted by dujada,pogresio sam,na 1 i 4 cilindru.Bobinu smo menjali zbog probe,stavili smo novu ali opet isto.Nosen je i racunar na servis ali nisu nasli gresku u njemu,posle je stavljen i drugi,polovan i opet isto.
Kako ste programirali taj drugi polovni komp?
Pozdrav
Comment
-
-
sva instalacija pregledana,zamenjen komlet kabel do kompa i opet isto!Neverovatno,neznam sta vise!Dali je moguce da je neka glupost u pitanju(senzor radilice,bregaste,dali je moguce da zeza auspuh)?Nemam pojma vise gde traziti gresku,dva meseca zeza!
Comment
-
Comment