Golf 2 1.6D, 1989g. Vazduh u BOSCH pumpi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobajovanovic
    CBC Početnik
    • 01.08.2010
    • 2
    • Beograd

Golf 2 1.6D, 1989g. Vazduh u BOSCH pumpi

Pozdrav svima.
    Auto nije vožen oko 1g ako to ima veze sa problemom. Vožen je veoma retko ali je motor startovan svremena na vreme da radi po par minuta ili je kratko vožen. Auto pali besprekorno ali se dešava da prilikom paljenja vuče vazduh u Bosch pumpu, što se vidi po mehurićima na providnom crevu. Auto upali i nakon doga se lagano i ugasi. Tako par puta i krene da radi bez problema dok ga neugasim nakon vožnje. Kad se motor ugasi vidno se primeti na providnom crevu za gorivo da vraća gorivo ka rezervoaru sa mehurućima vazduha. Nakon toga pri paljenju uvek ista priča. Dok nepovuče tj. nenavuče gorivo u Bosch pumu auto se gasi nakon paljenja, ne odmah ali lagano prestane da prima gas i tako par minuta dok sve neproradi i auto ide bez problema. Filter goriva je promenjen, creva za dovod goriva su kako treba, dizne su nedavno menjane, grejači novi. Auto pali praktično iz prve. Nadam se da sam jasno opisao problem.
    Molim vas za savet oko rešavanja problema.
    Pozdrav.
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Gol2 1.6D, 1989g. Vazduh u BOSC pumpi

Naj jeftinije i naj jednostavnije ti je da proveris creva i selne jer postoji sansa da ne dihtuju bas naj bolje pa ti uvlaci vazduh.

Comment

• slobajovanovic
      CBC Početnik
      • 01.08.2010
      • 2
      • Beograd

Proverio creva i šelne.
      Promenio filter goriva. Isto i dalje.
      Kada ugasim motor, vidi se kako se gorivo vraća ka filteru ili rezervoaru pomešano sa vazduhom ...
      U konsulataciji sa nekim majstorom, predložio je ugradnju jednosmernog ventila koji nebi dozvolio da se gorivo nakon gašenja motora vraća nazad iz pumpe u rezervoar. Probaću i to ali zašto se ovo dešava i dali će to rešiti problem.

Unapred hvala.

Comment

• Wayat Erp
        CBC Veteran
        • 17.04.2009
        • 121
        • Beograd
        • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Moj savet ti je da promenis te gedora majstore koji savetuju sve i svasta,on je sada veliki majstor i resice problem tako sto ce da ugradi nesto sto fabrika nije?! Idi u pravi servis i neka ti one otklone problem....Jel si kontrolisao Ac pumpu?

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Postoji ta varijanta sa jednosmernim ventilom ali to je ako nemoze da se otkloni kvar.Zato idi do boshiste,greska je u pumpi (PVP)

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

..zaglavljen transfer ventil ili specene gumice na istom...idi kod bosiste jer u kucnoj radinosti ne mozes da ga odvrnes jer zahteva specijalan alat...

Comment

• peksimetar
              CBC Član
              • 05.08.2010
              • 16
              • novi sad

..Evo da napišem da i ja imam isti problem,.... GOLF 2 DIZEL 1992 GOD,1.6 TD
              Teško pali kad odstoji veše od 3-4 sata.Kad ga upalim trese dok ne povuče gorivo,ili mu sipam naftu u filter da bi upalio,...I tako dok ne povuče,onda normalno ide,...Čim ga ugasim mehurići krenu od bosch pumpe ka filteru ,...Nekad polako idu,tačnije kad je auto pre toga radio pa ga ugasim,a nekad krenu kao ludi tako da creva ostanu prazna,...Menjani filteri 2 kom za 2 maseca,...grejači ispravni,proveren rezervoar(čišćen),promenjena plastična račva na samom filter nafte....Nigde ne pokazuje da curi nafta ni na prelivnim crevima ,na providnim crevima,na bosch pumpi,ispod auta suvo sve,...
              Bio kod majstora,probali svašta,....Uzalud,...
              Pa ne znam ...Možda bi taj transfer ventil mogao da bude uzročnik,....Hvala unapred,..

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

a jesi probao da stavis nepovratni ventil na to crevo izmedju filtera i bosch pumpe?. ja sam tako uradio na Corsi dizel.
                Nije taj nepovratni ventil nikako fabricko resenje,ali kosta oko 400 din. i mozda ti resi problem,a koliko ja znam nemoze nikako da skodi.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• peksimetar
                  CBC Član
                  • 05.08.2010
                  • 16
                  • novi sad

Nisam,...
                  Bio kod bošiste i pošto čovek nema vremena od gužve da radi moj auto,predložio mi da skinem stari filter sa 3 ulaza i stavim sa dva,...Sumnja na plastičnu račvu,iako je nova,...Odradio to,ali,...Mehurića ima ,manje doduše,ali,....Mislim kad mi odstoji auto sad par sati,biće ista pesma,...Skidao danas transfer ventil,gumica crvena malo oštećena,ventil pročistio,....Gumice ne mogu nigde da nađem,pa mi dao bošista polovnu,ali nisam mogao posle da skinem taj ventil,jer sam ga izgleda malo jače dotegao,...Video on moju staru gumicu ,kaze nije to,...da nebi to trebalo da pravi problem,,....Promenio i prelivna creva,ali mehurića ima,...Nisam ono sa cepom(prelivno)i ono do najduze i .Još danas počeli i u dovodu po malo da se pojavljuju,...Otvorim rezervoar,skinem plovak pa da pogledam da tu nešto ne štima,....Popravljao sam ga skoro(lemio pločicu tj.iglu koja šeta po grafitnim podeocima i radi,...)Majsor ga skidao pre neki dan da vidi da nisam nesto pogresno vratio,ali je bilo ok,...Znaci on je u redu,...(nadam se,..)
                  Ostaje mi sad da promenim sva creva ispod haube sto se tice goriva,pa da budem siguran 100 % sa tim,...
                  Nemam pojma,sta moze da bude,...ali cekam koji komentar ,...Mozda pompgne,...

Comment

• peksimetar
                    CBC Član
                    • 05.08.2010
                    • 16
                    • novi sad

Stavio i nepovratni ventil,isto,...
                    Pre toga ,tačnije jutros ,auto upalio posle 3 sec,verglanja ,radio minut i ugasio se,...
                    Posle upalio nakon verglanja od 2-3 puta i sad isto,...Mehuriciiiiiiiiii...

Comment

• peksimetar
                      CBC Član
                      • 05.08.2010
                      • 16
                      • novi sad

Izgleda da se ja ovde dopisujem sam sa sobom,ali nema veze mozda ce nekom da posluzi nekad,...
                      Stavio flasu sa gorivom i u nju oba creva,...Preko noci stajalo,ujutru pali na pola kljuca i nema gasenja,....Stavio providno crevo na dovodu ispred filtera i dolaze neki mali mehurici,....ponekad,...kad ga ugasim isti se polako vracaju u rezervoar,...
                      Znaci iskljucena bosch pumpa,....negde ne stima,...Creva cu da proverim sutra tako sto cu kupiti providno i nakaciti ga direkno sa rezervoara na filter,...Da zaobidjem moje sadasnje crevo za dovod,....Toliko za sad pa vam javljam sta sam uradio,....

Comment

• kapitalac
                        CBC Veteran
                        • 06.08.2010
                        • 107
                        • Banjaluka

Re: Golf 2 1.6D, 1989g. Vazduh u BOSCH pumpi

Možda ti stvara vakum u rezervoaru? Probaj auto sa otvorenim čepom za rezervoar, i obrati pažnju kad otvaraš čep da li je niži pritisak u rezervoaru tj. da li će uvući vazduh pri otvaranju čepa.
                        I dragsteri koriste alkohol

Comment

• peksimetar
                          CBC Član
                          • 05.08.2010
                          • 16
                          • novi sad

Probaću i to ,ali mislim da nije,...Isto se dešava kad mi je rezervoar flaša,...
                          Mislim da je ovako,...Posto na providnom crevu iz rezervoara dolaze mehurici,puni se filter vazduhom,...koji dalje ide u pumpu pa se vidi na prelivu (od bosch pumpe ka rezervoaru),... Nema ih kad stavim flasu i izbegnem i filter,...
                          Kad ga ugasim vazduh iz filtera krece ka rezervoaru,ili flasi ako je ona u tom momentu rezervoar,....Samo kad napunim filter ostane malo vazduha u njemu i na flasu se to vrati malo a za pravi rezervoar koji stalno salje mehurice u filter pa se i veca kolicina vazduha vraca,...
                          Kupicu ujutru providno crevo pa direkt sa dovoda rezervoara na filter ,pa da vidimo,...
                          Ako ih ne bude bilo,znaci da je ili crevo ili spojevi,...Ne bi trebalo nista drugo,.....Nadam se,...
                          Hvala prijatelju!!!Probacu sutra i ti sto si mi rekao,...Da otvorim cep pa da vidim,...

Comment

• peksimetar
                            CBC Član
                            • 05.08.2010
                            • 16
                            • novi sad

Stavio providno crevo na dovod i mehurici ponovo,...Stavi samo crevo u rezervoar i zavuko ga sa strane i nema ih,...Mislim da mi povratno crevo ima neku muku ,pa je non stop u njemu mehura koje povlači dovodno crevo,...Bar ja TAKO MISLIM,...Kad oba povezem na flašu,tako bilo nocas ,nema mehurica nigde,....Mislim na creva ispod haube,...

Comment

• peksimetar
                              CBC Član
                              • 05.08.2010
                              • 16
                              • novi sad

Ja jos nisam resio problem,...
                              Zadnje informacije su te da kad auto prikopcan na flasu ili kantu od 5 l radi extra i nema mehurica ni u dovodu ni na prelivu ,a kad se stavi na rezervoar ima mehurica na prelivu,...Probao i drugo crevo ,isto,...Uglavnom kad se prikopca na rezervoar ima mehurica na prelivu,...Bosch pumpa je suva ko barut ,....i na spoju gde se nalasi rebrasti kaiš.
                              Majstor misli da je mozda oslabio neki semering na bosch pumpi pa kad ga prikopcam na vecu kolicinu nafte (rezervoar)treba vise snage pumpi pa se to desava,...Nije ni on siguran,....To se desava kad u rezervoaru ima i manje od 10 l nafte,....
                              Da li moze da rezervoar ima neki problem,da li ima to sito u njemu NE ZNAM.On je sacinjen od plastike...I da li je moguce da je pumpa u pitanju?Molio bih vas komentar,dobro bi mi dosao u svakom slucaju,...

Comment

Working...
                              X