Kadet prezubio

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milannis8080
    CBC Član
    • 12.11.2009
    • 21
    • nish

Kadet prezubio

ugasio se na semaforu sam od sebe ,ja verglao (normalno)dok sam ukapirao sta je...
    cuo sam da kod tih motora ne moze da dodje do ostecenja ventila...prilikom pucanja kaisa, pa me interesuje jel to tacno.napominjem da u toku verglanja nije davao cudne zvuke sem sto je lakse vrteo /kao bez kompresije
    pitam zbog toga sto planiram sam da zamenim kais, radio sam to ranije na istom autu ,sem sto nije bio ovako razubljen itd nego cisto zamena je bila....
    da li moze da se osteti nesto prilikom dovodjenja remenica u polozaj...
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Kadet prezubio

ma na njemu moze i deca da vezbaju zupcenje nista nema ostecenja,,,dovedes radilicu na reper i bregastu popustis pumpu stavis kais zategnes i vozis
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Lauda
      CBC Senator
      • 24.07.2010
      • 207
      • Zemun

Koji motor ti je u kadetu?
      Meni je davno na 1.6i pukao zupčasti, nikakvo oštećenje, samo zamenio kaiš i vozi Miško.
      PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• sumi 72
        CBC Član
        • 04.08.2010
        • 10
        • Bač

Zdravo.Ako je benzinac u pitanju nema oštećenja a kod dizela se obavezno klip i ventil sudaraju.Samo i u tom slučaju šteta nije velika jel puca samo klackalica koja je namerno mekana upravo da bi pukla samo ona bez krivljenja ventila.

Comment

• milannis8080
          CBC Član
          • 12.11.2009
          • 21
          • nish

e to sam hteo da cujem 90 % sam bio siguran ,ali bolje ovako da se oslobodim jos malo pa na posao
          hvala puno
          inace motor je 1.3 . Ja sam presao 20ak hiljada s njim ,kad je menjan nemam pojma ,uglavnom vidi se da je ispucao sa unutrasnje strane( kad se savije)...
          jos jedna stvar ,kako skinuti remenicu?odnosno zadrzati radilicu da se ne okrece dok se odsrafi ? trebalo bi da moze menjac u prvu -pa na cim ? ili ima neko bolje resenje ...
          poz

Comment

• mb12
            CBC Senator XXL
            • 06.11.2006
            • 640
            • Vrbas
            • Mazda 626 2.0 TD

Originally posted by Lauda
            Koji motor ti je u kadetu?
            Meni je davno na 1.6i pukao zupčasti, nikakvo oštećenje, samo zamenio kaiš i vozi Miško.
            Potpisujem iz licnog iskustva. Kod mene je bio C16NZ motor u pitanju.

Comment

• stojicmiso
              CBC Početnik
              • 08.08.2010
              • 4
              • Stanisic

mislim da bi trebalo pre zamene zubcastog remena proveriti vodenu pumpu jer je ona ta sto kais sj...

Comment

• milannis8080
                CBC Član
                • 12.11.2009
                • 21
                • nish

zamenio kais,nisam dirao pumpu -trebalo bi da je dobra ,ne pusta vodu ,lepo se vrti...
                hvala,pozdrav

Comment

Working...
                X