307 2.0hdi, 2002 god, gubi vodu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milos86
    CBC Član
    • 02.07.2010
    • 69
    • Beograd

307 2.0hdi, 2002 god, gubi vodu

Uzeo sam 307 2.0hdi, 2002 god, pre 20 dana, i redovno pri paljenju je palio lampicu da fali rashladna tecnost, ali se ugasi posle 10ak minuta rada... Pogledama posle par dana, kad je nema u posudi, dospem 1.3L destilovane vode, sve ok, sutra opet ono, dospem opet 0.5 L vode, sve ok, sutra upalim kola, opet fali vode...

I onda guglam par sati, svi spominju dizne, a ja vidim zeza me cep, i sad sam opet dosuo 0.8L vode, znaci kad vozim kola, ispari uvek tecnost koja je u posudi, jer, upalim kola, vozim 20 sekundi, ugasim, otvorim haubu, kad cujem da cep sisti, ispusta polako paru, vodu, pa mi je laknulo. ALI , u posudi gde je voda za hladjenje, dok nisam sipao vodu, vidim crno, kao da je ulje il blato sa strane ostale kad je voda isparila...

I sad se nerviram, koliki je to problem? :\
    Jel moguce da nije ulje? Il to tako treba da bude?
    Kad otvori da sipate tecnost el imate prljavog na zidovima posude?

Zakazao sam ovlasceni servis za petak u 9h, jer radim 9-17h, pa ne mogu nikako usred, a ujutru je tek u petak slobodno.

Takodje, menjac je izlizan, a trebalo bi da je presao 185k km,e sad da li je ovo mozda normalno ili?

I da dodam, auto kad dam gas, bas polako ubrzava, nije da se razumem u aute(naprotiv, pojma nemam, ali ucim sa foruma raznih ), ali tipa, kad preticem, bas mi nekako smeta to, treba mu 3-4sekunde da ubrza da bi dostigao vozilo, kontam da je normalno za 1 sekundu da predje 10ak metara da dostignem vozilo koje preticem.
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Re: Opet ja izgubljen i problem sa kupljenim 307icom

Nisam bas dobro razumeo..... ali tecnost ne moze tako brzo da ti ispari.Tebi pusta negde ili ti je otisao dihting glave motora pa mesa ulje i vodu.

Comment

• milos86
      CBC Član
      • 02.07.2010
      • 69
      • Beograd

Ja se bojim da je oba, jer imam u posudi na zidovima posude za hladjenje izgleda ulje :/

Cep od posude u koju sipam destilovanu vodu, ne legne dobro, kao da je navrtaj otisao (mogu da vrtim posle do besvesti, ne zategne se maximalno, razumes sta kazem? sto se nekad desi sa sarafima, vrtis 10000 puta a on se ne zategne jer se vrti u krug ), e to se i meni desi (cini mi se da je cep u redu, ali da nije navrtanj od posude na koji cep zavrcem), i polako cujem kako susti, i da polako para curi jer nije dobro zatvoren.

E koliko je reda novaca da se popravi taj dihtung glave i koliki je to problem?

Comment

• skaarj
        CBC Veteran
        • 25.03.2005
        • 176
        • Novi Sad

Idi odmah do majstora da izvidis situaciju i nemoj mnogo da vozis auto tako jer sko je dihtung glave otisao, onda imas veliki problem. Nisam bas u toku sa cenama ali trebalo bi da je popravaka tu negde oko 150e.
        *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• milos86
          CBC Član
          • 02.07.2010
          • 69
          • Beograd

Kao sto rekoh, zakazah za petak ujutru servis...
          :/

Nazvacu sutra, pa cu pitati ako ranije imaju termin slobodan, a da ne mora da je ujutru...
          Bas sam iznerviran... Juce vidim da pusta vodu na cepu, kontam izace me ta plasticna posuda 2-3000 din, ne moze vise, plasticna posuda i poklopac , danas vidim fali vode, i na zidovima posude kao mulj :/

Comment

• skaarj
            CBC Veteran
            • 25.03.2005
            • 176
            • Novi Sad

Ne znam od koga si uzeo auto ali malo mi je cudno da ti od starta javlja da fali tecnost, i da je cep bas nekako zgodno oblaznuo i ne moze da se zavrne do kraja. Pod uslovom da nije tako kod svih Pugova, moze da se desi da je neko namerno to napravio da spreci da neki vazniji deo auta pukne (recimo hladnjak ili neko crevo) i dovede do vece havarije. Bukvalno da zadrzava vodu dok musterije odu.
            *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• milos86
              CBC Član
              • 02.07.2010
              • 69
              • Beograd

Iz oglasa sam uzeo

Uvezen 2006, odrzavan u ovlascenom servisu, imam servisnu knjigu.

E sad, covek mi je rekao to je zbog nekog senzora, jer nestane posle 5-10 min voznje...

Sutra zovem ovlasceni servis da pitam el moze pre petka da odvezem kola, samo se nerviram i mislim o tome...
              Samo da ne kosta preko 300e, i bice dobro, i da ne cekam 2-3 dana da bude gotovo

Comment

• maliomladinac
                CBC Senator XXL
                • 21.11.2008
                • 995
                • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Blajznuo chep? A temperatura motora normalna?
                Kako mislis slabo vuce? Koliko KS je motor? Predpostavljam ili 110 ili 136ks?

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                061/665-94-23

Comment

• milos86
                  CBC Član
                  • 02.07.2010
                  • 69
                  • Beograd

Pa navrtanj na koji se cep navrce je kao da je 100 god star

Cep deluje ok, ne brine me to, vec me brine sto kad je posuda bila suva (kad je vode nestalo), na zidovima posude kao mulj

90KS ima.
                  Temperatura je bila 92-93C, i kad sam dosuo vodu pre 2 ned, nije prelazila 90C, znaci 80-90C, zavisi kako vozim i kolko vode ima, ako je posuda prazna, tad je blize 90C.

Ali uvek kad ga palim, posle 5 min voznje, iako fali vode, nestane mi upozorenje.

Takodje ulje, cas pise da je od onih 5 2 crtice puno, cas da je 1 crtica puna.

Ako to ima neke veze. Proveravao sam ulje za vikend, izvadio onu sipku, al nista nisam video. A sam mozda tu sipku trebao da gurnem negde da izmerim ulje ili ?

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Izgubio si se u autogas forumu a tvoj problem nikako nema veze sa autogasom. Ili ima?

Comment

• milos86
                      CBC Član
                      • 02.07.2010
                      • 69
                      • Beograd

Nikakve veze sa gasom nema, jos ja gledam da stavim, vidim tehnicki deo, ali nisam video da pise autogas

Mogu ja premestiti temu ili samo mod?

Izvinjavam se na promasenom forumu.

A moze li odgovor na prethodno pitanje kako se meri nivo ulja? Da li samo izvadim sipku za merenje, ili je izvadim i umocim negde?

Comment

• gaga75
                        CBC Veteran
                        • 08.01.2010
                        • 157
                        • Vranje

Milose, ulje se meri na sipci i to kad je izvuces iz motora, dakle ne moras nigde vise da je guras i to meris kad je motor hladan ili da odstoji nekih pola sata posle voznje da se ulje slegne u karter. Naravno auto treba da bude na ravnom da bi pravilno izmerio!
                        Ako je sipka suva kad je izvuces znaci da nema ulja i da ne treba da vozis auto uopste sa takvim stanjem, dakle nalij ulje i pravac servis!

Comment

• milos86
                          CBC Član
                          • 02.07.2010
                          • 69
                          • Beograd

Pogledacu sutra

Svejedno vozim auto na servis u sledeca 3 dana, oko 5km udaljen od mene. Da dospem ulje
                          Vreme je da se to nauci znaci

Comment

• maliomladinac
                            CBC Senator XXL
                            • 21.11.2008
                            • 995
                            • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

To sto ti pokazuje crtice kad das kontakt, nemoj puno da se uzdas u to. Iz iskustva pricam.

Mnogo naivno pristupas kolima. Iskreno se nadam da ih ne vozis sad u takvom stanju. Ulje, kako mozes da dospes? Znas koje je sipano? Nebih se ja puno uzdao u servisnu knjizicu. To je najlakse da se falsifikuje, ja gledao svojim ocima
                            Elem, ulje pod hitno da proveris, na ravno parkiraj i za svaki slucaj, ostavi ga barem sat vremena, izvuci sipku i pogledaj koliko ima od dna sipke do onog zareza na njoj. Ako je sipka suva, parkiraj auto i plati slep do servisa.

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                            061/665-94-23

Comment

• ZELA GTI
                              CBC Član
                              • 20.05.2010
                              • 14
                              • Mostar

Otišla ti je glava motora. Mješa se ulje i voda. Vodu gubiš na čepu zbog povećanog pritiska...

Trošak popravka neće biti zanemariv. Treba skinuti glavu, brusiti, novi dihtung, gumice...

Comment

Working...
                              X