Opel astra g 2.0 dl zveckanje u motoru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nidzaastra
    CBC Početnik
    • 13.08.2010
    • 5
    • novi sad

Opel astra g 2.0 dl zveckanje u motoru

Imam opel astru g 1999. godiste turbo dizel,presla 236 000km. Od pre nekoliko dana cujem zveckanje u motoru kad predjem 2000 obrtaja. Jedan majstor mi kaze da je verovatno lanac ili turbina, sto ce ustanoviti kada ga detaljno pregleda. Nakon nekog vremena zveckanje prestaje i to uglavnom kad se motor dobro zagreje i kad dam gas preko 3000 obrtaja. Za oba kvara kaze da je popravka izmedju 400-500 evra pa me zanima da li je neko imao slican problem i koliko je platio popravku. Auto je redovno odrzavan,ja sam vlasnik poslednjih 50 000km.
  • nidzaastra
    CBC Početnik
    • 13.08.2010
    • 5
    • novi sad

Re: Opel astra g 2.0 dl zveckanje u motoru

cuje se sve vise i vise....sada i na manjem obrtaju i kad se ugreje!

Comment

• IlijaGM
      CBC Senator XXL
      • 02.12.2008
      • 313
      • Gornji Milanovac

da odesh ti kod nekog pismenijeg majstora.LAnac je kontorlishe na 350000 i vihse,a turina drugaciji zvuk ima.Proveri ti hidropodizace
      Originally posted by zoranbg
      nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Izgleda da je pojava u expanziji Ja bih požurio za svaki slučaj.

Comment

• nidzaastra
          CBC Početnik
          • 13.08.2010
          • 5
          • novi sad

da,sutra idem kod drugog majstora da cujem misljenje,pa onda kod treceg. Ne mogu da verujem da neko ko radi svoj posao 10-ak godina ne moze (ili nece) da pronadje kvar,i da ne razlikuje zvuk pokvarene turbine od zvuka lanca.

Comment

• kapitalac
            CBC Veteran
            • 06.08.2010
            • 107
            • Banjaluka

Ne mogu da verujem da neko ko radi svoj posao 10-ak godina ne moze (ili nece) da pronadje kvar
            Zašto ne možeš? Evo ja jutos otišao da kupim hljeb i kad sam došo kući vidim on izgorio, odem da se ošišam nije radila cura koja me uvijek šiša i da vidiš kako me ova ošišala i još naplatila po punoj cijeni, žena danas po treći put vodila djete kod dermatologa jer one kremice nisu pomogle i kaže možda je alergija imate li psa ili mačku? Ljudski organizam se godiname nije mjenjao pa doktori koji su puno više školovani od (nas) automehaničara ne mogu da uspostave tačnu dijagnozu a auta-svakih pet godina novi model, svake dvije novi motor još dok uzmu maha hibridi
            I ja mislim da turbina nije u pitanju, može biti i nešto bezazleno da se odvrnuo šarafić pa na toj rezonantnoj frekvenciji da se čuje (ako je usko polje obrtaja) dok kod lanca bi trebao biti širi raspon obrtaja na kojima se čuje.
            I dragsteri koriste alkohol

Comment

• nidzaastra
              CBC Početnik
              • 13.08.2010
              • 5
              • novi sad

hm...u pravu si...

Comment

• dieselman
                CBC Senator XXL
                • 14.11.2005
                • 833
                • tt

Originally posted by kapitalac
                Zašto ne možeš? Evo ja jutos otišao da kupim hljeb i kad sam došo kući vidim on izgorio, odem da se ošišam nije radila cura koja me uvijek šiša i da vidiš kako me ova ošišala i još naplatila po punoj cijeni, žena danas po treći put vodila djete kod dermatologa jer one kremice nisu pomogle i kaže možda je alergija imate li psa ili mačku? Ljudski organizam se godiname nije mjenjao pa doktori koji su puno više školovani od (nas) automehaničara ne mogu da uspostave tačnu dijagnozu a auta-svakih pet godina novi model, svake dvije novi motor još dok uzmu maha hibridi
                I ja mislim da turbina nije u pitanju, može biti i nešto bezazleno da se odvrnuo šarafić pa na toj rezonantnoj frekvenciji da se čuje (ako je usko polje obrtaja) dok kod lanca bi trebao biti širi raspon obrtaja na kojima se čuje.
                ...konacno jedan post koji me veseli..

Comment

Working...
                X