Yaris Verso- dali mu sledi polugeneralna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lale
    CBC Početnik
    • 15.08.2010
    • 3
    • Beograd

Yaris Verso- dali mu sledi polugeneralna

Kupio sam u januaru ove godine Toyota Yaris Verso 1.3vvti benzinac, lepo me je sluzio do nekih pre 30-tak dana, pa cu opisati situaciju.
    Bio sam nesto po gradu i ostao sambez goriva skoro do kraja, potom sam sipao 10-tal litara bezolovnog i nastavio da ga zovim,i posle jedno 6-7km dok sam bio na autokomandi primetio sam da i iz auspuhaodjednom izlazi oblak belog dima, poterao jedno 200-300m da se sklonim iz guzve i stao da vidim da se nesto nije zapalilo,, dok sam ga turirao primetiosam da povremeno izlazi nestobelog dima, ali ne toliko kao prvi put, potom sam nastavio voznju. Mislio sam da je auto povukao nesto prljavstine i to sagoreo. No ta stvar se deogadja s vremena navreme i sad narocito ako sam negde stojim a motor radi pa onda krenem, cesto se pojavi beo dim iz auspuha i auto mi je poceo trositi ulje, od tada sam presao 3000 km i dolio nekih 4l mislim ulja polusintetike Valvoine koju sam inace stavljao. Kad teram auto narocito negde uzbrdo pa dajem gas cujem kako radi tak-tak drugar sto se vise razume u automobile kaze da torade ventili.
    Interesujeme dali su mi otisle karike ili se radi o nekom drugom kvaru (nadam se da cilindri nisu osteceni).
    Inace potrosnja ulja mi je 1l/700km sada otprilike.
    Unapred hvala na savetima
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Yaris Verso- dali mu sledi polugeneralna

Tu polu-generalnu zaboravi,radi se full generalna ili samo glava.Tvoji simptomi ukazuju na gumice ventila,mozda i vodjice,tako da ti ja savetujem
    obradu glave.Ima na ovom forumu mnogo strucnijih od mene pa ce se verovatno neko od njih oglasiti,ovo je moja pretpostavka.Nisi naveo kilometrazu auta,ne odlaze karike i blok kod japanca tek tako.

Comment

• ciklon
      CBC Senator XXL
      • 11.08.2008
      • 362
      • Beograd

Da li ti troši vodu?
      ponika marke ROG :-)

Comment

• lale
        CBC Početnik
        • 15.08.2010
        • 3
        • Beograd

Ne trosi vodu koliko sam mogao da primetim, majstor je gledao pre dve nedelje.Inace auto je 2000 godiste,kad sam ga kupio u januaru navodno je prosao 130.000 km uvezen iz Italije, bilo bi dobro ako nije prosaovise od 230.000km ja sam prosao oko 13500 za ovo vreme.

Comment

• djape1977
          CBC Senator XXL
          • 08.03.2008
          • 401
          • bg
          • fiat 132 i lada 2103

motor se mora rastavljati svakako. kad se otvori bices pametniji. ako prodjes sa polugeneralnom racunaj da si imao srece

Comment

• lale
            CBC Početnik
            • 15.08.2010
            • 3
            • Beograd

Ukoliko pretpostavimo da su karike i jos nesto, dali ja smem i dalje da ga vozim a da ne izazovem vece kvarove, posto sam presao od prvih simptoma 3000km i nista se nije bitnije dogodilo sem sto trosi ulje i jedno 5%-10%slabije vuce.

Comment

• nickname
              CBC Veteran
              • 01.07.2009
              • 116
              • Beograd
              • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Pa ako ti pomeša ulje i vodu (a beli dim znači voda u cilindrima) možeš da ga upropastiš načisto. Čas posla mu temperatura ode u nebesa i onda svašta može da bude.

Ja sam laik, ali ti niko normalan neće ovde reći "ma teraj to slobodno". To ti neće reći ni majstor koji ga bude gledao, sve dok ga ne otvori.

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Pa kada ga otvori,nema vožnje dok ga i ne zatvori

Kako vidim da ozbiljno shvataš problem mogu ti predložiti sledeće:
                Vozi dok motor ne explodira i onda kupi drugi ispravan motor i daj majstoru da ti zameni ili
                vozi dok ne explodira i jednostavno ga baci. Nedostatak drugog predloga je to da ćeš biti primoran da tražiš neki drugi prevoz.

E,s obzirom da smo neozbiljni trebalo bi neko da objasni a neko sa druge strane da shvati da ima ozbiljan kvar motora.

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

Ja bih to vozio sve dok ide, pod uslovom da ne trosi antifriz... Po opisu ti sleduje generalka, a ako ces vec da je radis ili da menjas motor, boli te bas qrac za ovaj...
                  "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• kristina990
                    Banovan
                    • 13.04.2009
                    • 1066
                    • Srbija

ja bi probao prvo da stavim odgovarajuće ulje,za taj motor je predviđena sintetika 5w30,a najjeftinija kod nas koja odgovara za tvoj motor je EKO Megatron Synthetic 5W-30.ako ne troši vodu ne bi ništa dirao,otišao bi kod majstora da pregleda auto da nije neki kvar koji se rešava bez otvaranja motora.dalje kao što kaže @RANK

Comment

• Type_R
                      CBC Senator XXL
                      • 26.05.2007
                      • 900
                      • Valjevo

i posle jedno 6-7km dok sam bio na autokomandi primetio sam da i iz auspuhaodjednom izlazi oblak belog dima, poterao jedno 200-300m da se sklonim iz guzve i stao da vidim da se nesto nije zapalilo,, dok sam ga turirao primetiosam da povremeno izlazi nestobelog dima, ali ne toliko kao prvi put, potom sam nastavio voznju. Mislio sam da je auto povukao nesto prljavstine i to sagoreo. No ta stvar se deogadja s vremena navreme i sad narocito ako sam negde stojim a motor radi pa onda krenem, cesto se pojavi beo dim iz auspuha i auto mi je poceo trositi ulje
                      Nista cudno kod tih motora. Samo znam neke koji su nastavili da voze, ostali bez ulja, pa je motor "prolupao" zestoko, samo otezali sebi i poskupeli popravku.

Odmah skidanje glave, kartera, zamena lezajeva, karika i komplet sredjivanje glave.
                      Nije to tako skupo, a kada zavrsis imaces pouzdan motor narednih 100 000 km, zavisno od nacina voznje i odrzavanja.

Nadji pouzdanog majstora kome mozes verovati (po pitanju ugradnje delova)
                      3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

Working...
                      X