fiat uno,zveckanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• fiat uno,zveckanje

Pozdrav!!!
    Imam problem sa mojim fiatom,u pitanju je uno sa fair motorom od 999 cm3.Naime, ne uspevam da mu podesim ravdodnik.Desava se to da kada namestim razvodnik da lako pali onda lose vuse i cuje se zveckanje iz motora, a kada okrenem malo razvodnik tada lepo vuce ali tesko pali, narocito prvo jutarnje paljenje,jos ako je padala kisa...Molim vas da mi date neku ideju sta da uradim jer me opasno nervira!
    Hvala unapred!!!
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: fiat uno,zveckanje

Proveri sve elemente sekundarne struje na motoru i zameni dotrajale delove.Proveri ispravnost razvodnika i podesi ugao predpaljenja stroboskopom.Ukratko,ne igraj se sa pomeranjem razvodnika nasumice.

Comment

Kada podesim ugao predpaljenja stroboskom onda lepo pali ali uzasno slabo vuce i zvecka,bas je iritantno.A koji su to elementi sekundarne struje?
      Stratos,hvala na brzom odgovoru!!!

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

ako je sa platinama onda mozda ima lufta u osovini razvodnika
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Nisu platine,sa elektronskim paljenjem je!

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Nabrajanje unazad:svećice,kablovi za svećice,razvodna kapa,razvodna ruka,bobina.
            Zatim proveri ispravnost samog razvodnika u smislu prevelikih zazora-luftova u osovini kao i ispravnost centrifugalnog regulatora.

Zanima me kako ćeš sve to da uradiš ako ni neznaš šta su osnovni elementi motora? Da li je vreme za nekakvog stručnjaka?

I nije fair nego fire.

Comment

Working...
            X