w201 bosch brava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • selver
    CBC Član
    • 07.02.2010
    • 12
    • Zenica BiH

w201 bosch brava

Pomoć ljudi... ne mogu da startujem auto.
    jučer se sjetim da podmažem sve brave na autu sa WD40 i tako i bosch bravu i odmah sam primjetio da ključ zapinje prilikom starta motora a danas kada sam krenuo s posla neće nikako. I tako sam cimao ključ skoro sat vremena i ništa a kada izvadim na ključu nakupina crne mašćuge nekakve. Što je najgore auto je na tuđem parkingu a ne smijem ga odgurati da se ne bi zaključao volan. Imate li kakvih savjeta šta da radim UPOMOĆ
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: w201 bosch brava

idi kod kljucara da ti napravi novi kljuc ali da bude malo "stariji" u odnosu na tvoj posto se tvoj izlizao i sad kad si naprskao WD colduni se procistili i brava trazi kljuc koji je kao nov, neizlizan. inace je pozeljno na tim bravama cesce menjati kljuceve bas iz razloga sto je kljuc od mekseg materijala od brave i brze se trosi. uvek je jeftinije menjati kljuc nego bravu.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• selver
      CBC Član
      • 07.02.2010
      • 12
      • Zenica BiH

Već sam probao sa novim rezervnim ključem i isti slučaj.
      A dali dolazi do zaključavanja volana ako bih uspio izvaditi cilindar brave

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

da bi izvadio cilndar brave moras da okrenes kljuc jer imas celicnu cauru oko uloska koju mozes da skines da bi mogao da skines ulozak. u suprotonom ta caura mozra da se zasece ili probusida bi se doslo do osiguraca koji je drze. posto nece ni novi kljuc moraces da menjas ulozak. kako god, obrati se nekom kljucaru da ti odradi to a ulozak mozes da kupis i polovan samo da je u funkcinji i onda prepakujes na tvoj kljuc.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

ako ti bude trebao ulozak a ne mozes da nadjes, javi se...

Comment

• selver
            CBC Član
            • 07.02.2010
            • 12
            • Zenica BiH

OK sutra idem tražiti ako ne nađem javljam se obavezno (još uvjek je auto van pogona)

Comment

• selver
              CBC Član
              • 07.02.2010
              • 12
              • Zenica BiH

Riješio sam problem, kupio novi cilindar brave paljenja (15 KM = 8 Eura) i zamjenio. Stari cilindar bio pokidan totalno, morao sam dijelove vaditi pincetom.

Comment

Working...
              X