Ponovo problemi sa golfom I 1,3 - mesanje goriva sa uljem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DULEmajstor
    CBC Član
    • 16.08.2010
    • 46
    • Josanicka Banja

Ponovo problemi sa golfom I 1,3 - mesanje goriva sa uljem

Kod mog golfa I 1,3 problemi su sve ucestaliji i sve veci i veci . Konacno sam odlucio da na leto menjam auto i kupujem pola. Naime nije hteo da upali uopste . Sve sam proveravao i nece i nece. Na kraju sam promenio dve svecice i odma je upalio. Tada je poceo da izbaca puno crevo iberlauha ulja. Kada sam bolje pogledao u pitanju je mesavina ulja i benzina.

Jedan majstor mi je rekao da je problem u tome sto nije uredu pumpa za gorivo. Interesuje me da li je to moguce da pumpa goriva nepravi problem mesanja benzina i ulja. I da li tu nije neki drugi problem u pitanju . Ako je problem u bilo cemu drugom ( karikama , ......... ) nameravam da zamenim ceo motor koji moza da se nadje da se kupi. Njemu je i kompresija prilicno slaba. Cisto da posluzi dok mi ne stigne novi auto iz uvoza.

Molim vas za pomoc i da mi kazete koji sve problemi mogu da budu pored te pumpe goriva.
  • cuore 75
    CBC Član
    • 11.05.2007
    • 48
    • Novi Sad

Re: Ponovo problemi sa golfom I 1,3 - mesanje goriva sa uljem

Pumpa je verovatno uzrok tvog problema,nemoj da voziš ni da pališ auto koji u karteru ima benzina. Najbolje je da ispustiš ulje i sačekaš da se dobro ocedi,zameni i filter ulja. Ali prvo zameni pumpu pa onda ostalo.

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Pumpa za benzin 100%,nemoj da trzis drugi uzrok nego kupi novu pumpu,zameni ulje i filter i teraj.

Comment

• DULEmajstor
        CBC Član
        • 16.08.2010
        • 46
        • Josanicka Banja

Hvala ljudi . Da nas sam istocio ulje stavio da se iscedi , promenio filter ulja , sipao novo ulje , stavio drugu polovnu pumpu koju sam imao samo do sutra pa ce da mi stigne nova pumpa . Promenio i filter goriva i kupicu filter vazduha kad vec menjam , a promenio sam i svecice takodje . Nisam mogo da verujem da zbog pumpe moze da dodje do takvog problema . Hvala vam svima na savetu . POZZ

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Majstor te nije slagao Nije to potapajuca pumpa koja je fizicki odvojena od motora pa samim tim i ne moze doci do takvog problema. Najcesce je problem u dotrajaloj membrani koja se menja u zavisnosti od toga da li je pumpa "pertlovana" ili ne tj rasklopiva (na srafove).

Sad nadalje prati nivo ulja pa se javljaj sta se desava. Trebace malo vise vremena da miris benzina na sipci meraca nestane. Pozzz i srecno
          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• DULEmajstor
            CBC Član
            • 16.08.2010
            • 46
            • Josanicka Banja

Danas sam stavio potpuno novu pumpu i ocistio dizne i sad super radi. Javljam vam sta se dalje desava i da li mesa ulje i benzin

Comment

• DULEmajstor
              CBC Član
              • 16.08.2010
              • 46
              • Josanicka Banja

Zamenom pumpe za gorivo problemi su nestali , vise ne mesa benzin i ulje . Hvala vam na pomoci Pozz .

Comment

• DULEmajstor
                CBC Član
                • 16.08.2010
                • 46
                • Josanicka Banja

Ponovo ista prica . Opet je pomesao gorivo sa uljem .

Dali je moguce da je opet crkla pumpa posle sest meseci ?

Sta jos moze da prouzrokuje mesanje ulja i benzina pored pumpe za gorivo ? Malo mi je nelogicno da je opet stradala pumpa .

Auto je presao 215 hiljada bez generalke . Produvao je motor , ali i dalje lepo pali ujutru sto znaci da su karike koliko tolko dobre , odnosno sama kompresija .

Molim vas za pomoc i savet sta sada da radim.

Comment

• Trivo
                  CBC Senator
                  • 02.06.2005
                  • 202
                  • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Ja sam na mom golfu promijenio 3 nove pumpe za mjesec i po dok nisam naletio na ispravnu koja radi i poslije 4 godine.Samo meni je gorivo curilo kroz za to predvidjenu rupu na pumpi a ne u karter.
                  Dijelovi za golfa su bas katastrofa,ja sam tad htio i skuplje da platim ali u radnjama nisu imali.
                  VW 1200 1972god.
                  VW Golf 1.3 1988god.
                  FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• boban1982
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2010
                    • 1106
                    • Batajnica
                    • SAXO VTS-BIC

Delovi za golfa su istog kvaliteta kao i za juga,KATASTROFA,potrazi drugog proizvodjaca ako uopste postoji nesto kvalitetnije?

Comment

• DULEmajstor
                      CBC Član
                      • 16.08.2010
                      • 46
                      • Josanicka Banja

Ne verujem da cu naci drugog proizvodjaca. I stara koja je bila pre ove nove i koja je radila 5 godina je bila od istog proizvodjaca.

Da li moze neko da mi pojasni kako pumpa utice na mesanje goriva i ulja ? Ona gorivo pumpa u kard , a u karbu ima crevo za preliv koje vraca u rezervoar gorivo ukoliko ima veci dotog nego sto je potebno. To nije direktno ubrizgavanje. To mi nikako ne ide u glavu.

U svakom slucaju moram da nabavim novu pumpu . Razmisljam se da li da pogledam po otpadima jer su ove nove ocaj zivi ?

Comment

• alexa05
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2006
                        • 1769
                        • Smederevo
                        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Apsolvirali smo da nije potapajuca, zar ne? Ona se pokrece strujom.

Ajde sobzirom na lokaciju i polozaj ove pokusaj da pogodis na koji se nacin ona pokrece i sve ce ti biti jasno
                        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

Pusta benzin na spoju pumpe i bloka motora,tamo gde je ona polugica koja pomera membranu i zatim se sliva u karter.

Comment

• bojanjov
                            CBC Veteran
                            • 06.04.2009
                            • 99
                            • https://t.me/pump_upp
                            • Fiat EVO 1.4 8V

Zar ga jos vozis? Gde je polo iz uvoza?
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• bukvic
                              CBC Član
                              • 04.04.2010
                              • 61
                              • sjenica

Ja mislim da nije problem pumpa. Nego Karburator, tačnije neispravan automatski saug. Na lošem motoru kod golfa 1.3 česta pojava upravo prebogata smeša koju prouzrokuje to što je saug neispravan. E sad do nepravilnog rada tog automatskog sauga može da doprinese i neispravan termostat, tako što je ostao zaglavljen u otvorenom položaju pa se motor nezagreva.
                              Sve u svemu zakazi pregled u karburator servisu, ako su pravi majstori znaće šta im je za činit.

Comment

Working...
                              X