Vectra b, brzinomer ne radi, ABS ispravan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NenadR
    CBC Član
    • 19.12.2008
    • 12
    • Niš

Vectra b, brzinomer ne radi, ABS ispravan

U pitanju je Vectra B, Z18XE, a problem je sledeći: pre nekog vremena kazaljka brzinomera je počela u vožnji da pada na nulu. Tom prilikom prestaje sa radom i tempomat. Problem se javlja sve češće i sada brzinomer više ne radi nego što radi. Svi mi kažu da podatak o brzini dolazi od ABS-a, tačnije od prednjeg levog senzora, međutim meni sve vreme ABS normalno radi i ne pali lampicu. Na dijagnostici pokazuje grešku Vehicle Speed Sensor. Gde se taj senzor nalazi? U ABS modulu, na tabli ili na nekom trećem mestu? Zaboravih da kažem, kada ne radi brzinomer, ne radi ni brojač kilometraže.
    Da li iko ima ideju gde da tražim kvar?
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: Vectra b, brzinomer ne radi, ABS ispravan

nisam siguran.... ali ako kaze VSS, onda je on na menjacu... mislim da je kod tebe skoro isti menjac kao kod mene
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Kao sto rece RANK trebalo bi da je na menjacu.
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• NenadR
        CBC Član
        • 19.12.2008
        • 12
        • Niš

Problem rešen!
        Izgleda da je taj VSS na mojim kolima virtuelan . Ni u jednoj šemi ne postoji kao poseban modul i jedini uređaj od koga dolazi signal o brzini je ABS (pin br.1 na konektoru, plavo crvena žica). Ova žica se negde zatim račva u tri grane i ide do ECM-a, modula za Cruise Control i brzinomera. Zamenio sam prvo ABS modul (pozajmio od drugara njegov) i simptomi su i dalje bili isti, pa sam pretpostavio da je moj definitivno ispravan. S obzirom da mi pored brzinomera nije radio ni tempomat => imam prekid instalacije pre račvanja pomenute žice. Čisto da budem siguran, izmerio sam otpor između pina br.1 na ABS-u i odgovarajućeg pina na konektoru brzinomera gde dolazi signal brzine i ispostavilo se da je vod u prekidu. presekao sam žicu na izlazu iz ABS-a i premostio je do ulaza u ECM (nalaze se na desetak centimetara jedan od drugog). Sve je proradilo

Comment

• green mamba
          CBC Početnik
          • 12.11.2008
          • 8
          • beograd

jeste da je staro..ali..

meni majstor kaže na dijagnostici da NEMAM tempomat modul...gdje se on zapravo nalazi..taj famozni modul...motor i godina proizvodnje je ista kao i vaša...2001. stim da je automatik mjenjač.

Comment

Working...
          X