opel zafira a z18xe problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

Re: opel zafira a z18xe problem

proveri napon na dve bele zice 12 volti ,napajanje grejaca.ako nemas napajanje grejac sonde je van funkcije i postoji mogucnost da ecu sondu registruje kao gresku

Comment

• sanda734
      CBC Član
      • 21.07.2009
      • 18
      • lazarevac

Merio sam napon izmeddju jedne bele zice i mae i ima 12 v nisam uspeo izmedju dve bele jer su mi pipalice debele ali videcu nekako da se snadjem. ocistio sam i telo gasa sa sprejem za karburatore doduse nisam ga skidao ali sad se telo gasasija ko novo. i dalje me nervira jer se kada obrtaji sporo padaju ili jos nisam navikao jer auto vozim oko 1000 km a uporedo vozim i kadetta kome cimpustim gas odmah padaju obrtaji. Lampica i posle 350 km i dalje ne sija. ali prilikom prvog starta motor odmah upali i radi na 400-500 obrtaja i ne smem da diram gas nekolio sekundi zatim sam podigne na oko 1000 pa na oko 1500 uz neravnomeran rad i to traje nekih 30 ak sekundi onda radi mirno i glatko.
      Hvla puno
      pozdrav

Comment

• zivojinstamenkovic
        CBC Početnik
        • 23.11.2010
        • 3
        • Leskovac

Imamsličan problem sa Opel Zafirom 1,8 motor od 1792 i 92 kw 2002.g. benzinski motor
        može li neko da mi da savet kako otkloniti kavar.
        Gori lampica za motor ili za chok engine. Problem se manifestuje samo u tome što auto nastavlja da se kreće istom brzinom i kada oduzmete gas. Naravno neko kratko vreme .

Comment

• sanda734
          CBC Član
          • 21.07.2009
          • 18
          • lazarevac

Molim pomoc,kupio sam opcom sve vrednosti su ok sem druge lambda sonde. A;i imam problem sa jutarnjim paljenjem drhti motor oko 10-30 sek i ne reaguje na gas kad to prodje normalno radi. ali pri voznji pocne da trza na oko 2500 rpm zatiom normalno radi do 3500, isto normalno do okjo 5000. napon na o2 senzoru izmedju 0,4 i 1 V varira. senzor polozaja gasa ok vrednosti kako u % tako i po naponu telo gasa prati polozaj pedale, protokomer od 1.5v-5v u zavisnosti od obrtaja.Trza samo na kratko na pomenutim obrtajima senzor apsolutnog pritiska usisne grane u referentnim vrednostima, motor ne trza na leru vec samo u voznji. sipao sam jednu bocicu winns injector cleanera cini mi seda sam dobio neki rezultat ali na kratko da li bi mogle biti dizne u pitanju ili eventualno svecice.
          hvala

Comment

• nina996
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2009
            • 324
            • leskovac

Sanda cime se bavis u zivotu ,sta radis
            Pirke

Comment

• sanda734