Prebacivanje volana na levu stranu kod Passata 1.9 TDI!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan_E39
    CBC Član
    • 29.06.2010
    • 20
    • france

Prebacivanje volana na levu stranu kod Passata 1.9 TDI!

Pozdrav ljudi, o ovoj temi se mnogo pise, i pise ali pravog odgovora nema! Ima li nekog ko je radio ovo na autu ili ko zna nekog ko radi, koliko je pouzdano... isplatili se ili ne! Gde ima dobrih majstora ali stvarno dobrih!
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Prebacivanje volana na levu stranu kod Passata 1.9 TDI!

ne, ne i ne + krivicno delo!!!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• chobo13
      CBC Senator XXL
      • 01.05.2009
      • 1274
      • pozega,srbija
      • AUDI,VW

obicno sam susretao pasate i skode prepravljene na levu stranu,mehanicki i nije lose odradjeno,ali ko ne prezali da zameni i el. instalaciju,e tu ima problema.susrecem nastavljene kablove,lemljene konektore,prevrtanje inst. sa sve kutijom osiguraca koja uopste ne moze da nalegne u kuciste table jer je sa kontra strane itd....imalo je par auta poput audija cetvorke iz 2001.g koji je bio malo pismenije odradjen.u sustini,trenutno se i ne isplati prepravljati takav auto,jer je vrlo mala razlika u ceni ako je u trenutnim uslovima i ima izmedju takvih auta prepravljenih i normalnih levaka!ko placa i delove i majstore,nema racun nikako to raditi!potrebno je angazovati i pedantnog limara,mehanicara i elektricara!!

ada,nisam cuo da su ikog teretili za takvo krivicno delo!!znas li neki primer ili clan u zakonu koji to zabranjuje?pozzz

Comment

• ivan_E39
        CBC Član
        • 29.06.2010
        • 20
        • france

Krivicno delo?? Cak i u sat-plus-u su javno pricali o tome, cene delova, majstore... Cak kako kaze "chobo" ni od koga do sada ni na jednom forumu, nisam cuo, niti bilo gde da je terecen za to... mene interesuje da li je isplativo, ne bi radio to kod bilo koga, vec kod proverenih majstora...

Comment

• ivan_E39
          CBC Član
          • 29.06.2010
          • 20
          • france

A kad je vec problem ta instalacija zasto se ne bi narucila nova, pa i ako je malo skuplje bar znas da je jako bitan deo auta nov... sta mislite o tome? Mislim i na motornu instalaciju... Ako su stvarno u pitanju samo dzek spojevi, utoliko lakse, manjih problema ce da se ima prilikom spajanja i nece biti gresaka kasnije koje se mogu javiti... ???

Comment

• chobo13
            CBC Senator XXL
            • 01.05.2009
            • 1274
            • pozega,srbija
            • AUDI,VW

motorna instalacija nije problem,ona cak sta vise moze ostati od desnjaka,samo se visak instalacije savije,jer je to kod engleza upakovano u neku izolaciju tako da se moze lepo saviti i skloniti pod kocioni cilindar.al je problem unutrasnji deo instalacije zbog comfort elektronike,mislim moze i to da se prepravi da sve radi,ali je dosta veliki posao i ima malo budzenja ko god da ga radi.ko radi auto za sebe,bolje mu je drugu inst ubaciti i da bude miran!mada licno mislim,jer sam hteo da prosle god kupim auto u engleskoj jer imam rodjeke gore,i da sam prepravljam za sebe auto,da se to sad ne isplati.gledam po oglasima,imas ih od 4000 do 5000eura na nase table sto benz sto dizela desnjaka,na to dodaj sa delovima i radom min 2200eura ako mislis da se spakuje kako treba.u tom godistu za iste pare imas da kupis auto iz italije ili nemacke na ime,koji ne treba da prepravljas!sam sam kupio prosle godine auto u svajcarskoj,isti takav sam hteo da kupim od engleza,a bio je cak jeftiniji nego sto bi me englez izasao.auto je imao par problema za koje mi se vise isplatilo da njih sredim nego da prepravljam engleza!

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

a vec smo pricali o tome. nije problem uradi prepravku i kreni za sloveniju. na granici ce ti oduzeti vozilo jer nije uradjena homologacija, a kod nas jer se pozarni zid nesme seci u krugu od 15cm od brojeva sasije. e ako seces onda je problem i tako dalje i tako blize. ustvari probaj pa javi kako si prosao. PS: je menjate i farove i retrovizore i brisace ili samo tabla i volan?!
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• nikolaesp
                CBC Član
                • 05.04.2009
                • 36
                • Srbija

evo opet price ... nema krivicnog dela

prvo ta prica za sloveniju... nikako da upoznam nekog kome su oduzeli auto zbog prepravke, presao sam granicu vise puta sa svojim prebacenim pasatom, pre neki dan i u Madjarsku, Rumuniju, pre koji mesec BiH, Crna Gora, i problema NEMA.
                ako nekom treba atest, plati 5500din i dobije ga, samo prepravku treba raditi u registrovanom servisu...
                kao sto je chobo rekao, delimicno je u pravu, sto se tice instalacije motorna je problem ali samo za benzince, ja proveravao nema je u prodaji. Na novu treba u startu zaboraviti jer je nema, sve i da se naruci da se napravi, previse je skupa pa se u tom slucaju poduhvat ne isplati. Deo instalacije ispod table je i kod benzinca i dizela isti (ko neveruje neka vidi na benzincu na mestu gde stoji relej za brisace da jasno pise Diesel), ja se uverio, uz male modifikacije daje se prilagoditi, bez secenja i budzenja.
                Brisaci mora da se menjaju jer je motor brisaca na pozarnom limu i budzevina je da ostanu stari, provereno. Retrovizori takodje, mada mi se vise svidja kada samo desni ostane od engleza... simetricni su i onda oba imaju sferni deo za mrtav ugao.
                Lim se sece na nekih 20-25 cm od broja tako da ni sa tim nema problema.
                Ja znam da se kompletna prepravka sa delovima radi za 1500e za dizelase i nekih 1600e za benzince i to stvarno dobro.
                A farove treba odraditi, obavezno, jer stvarno se losije vidi, pogotovo pasat koji ima po meni bas losa svetla.
                necemo se lagati, nije lepo.

Comment

• ivan_E39
                  CBC Član
                  • 29.06.2010
                  • 20
                  • france

Postoji nacina da se naruci nova instalacija naravno, ne kod nas ali u inostranstvu da. Ako je tako kao sto "nikolaesp" kaze ispaltise i te kako, evo recimo imam passata engleza 1.9 TDI 2004-to, za 3500, u izvanrednom stannju, crni, sport edition... isti taj na nase table u takvom stanju nema da se nadje kod nas ispod 8000... usteda postoji, i po mojoj proceni u ovom slucaju vredna muke istrpljenja...

Comment

• chobo13
                    CBC Senator XXL
                    • 01.05.2009
                    • 1274
                    • pozega,srbija
                    • AUDI,VW

u sustini sve gore nabrojani delovi se trebaju zameniti,a instalacija ne mora pod obavezno nova.ima da se nabavi po otpadima i polovna u odlicnom stanju.jes da ima malo posla dok se zameni al ima posla i da se prepravlja postojeca tako da sigurnije je zameniti!

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

nevredi objasnjavati sta i kako pogotovo ne pojedincima. tema je vec izvakana tako da ovde ide katanac!

Comment

Working...
                      X