Na motoru od ASkone 1.8i mi probija kabl bruge svecice,menjao sam i kablove i svecice i uvek probija na drugom kroz metalnu izolaciju.Da napomenem da motor nije radio par godina.Moze li biti da je neki hidropodizac zapekao pa ventili ne dihtuju dobro i onda ne pali smesu nego baci na masu?To je jedna od teorija koju sam cuo!Malo nelogicno?
Probija kabl svecice!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Tags: None
-
-
Re: Probija kabl svecice!
Kako svećica na asconi zna šta pali i kada nema toga što treba da zapali kako zna da treba da baci na masu? Gde inače baca svećica kada ima onog što treba da pali?
Varnica koja pali smešu "preskače" između centralne i bočne elektrode. Ta bočna elektroda je uvek masa.
Comment
-
-
Pa,i meni nelogicno al ajd,slusam iskusnije!
Pa ne znam zasto probija samo na drugoj svecici?Zamenim raspored kablovima ona opet probija na drugom ,tako i sa svecicama!
Comment
-
-
Gvožđurija na kabelu služi kao termička zaštita.Zato ga kabel za četvrti cilindar nema-pozicija je otvorena za strujanje vazduha.
Probaj sa tog kabela koji je probio da skineš metalnu zaštitu i najverovatnije nećeš imati trokiranje na tom cilindru.Ako je tako,materijal-guma od koga je izlivena kapa nije odgovarajućeg kvaliteta pa struja provari put do kape koja je spojena na masu preko tela svećice koju kapa dodiruje kada se namontira na svećicu.
Pazi da te ne iznenadi dok budeš probao a motor radi
Imaju li kablovi odgovarajući otpor? Bobina je odgovarajuća?
Comment
-
-
Bobina je od tog motora.Koliki bi trebalo da je otpor kablova?I dalje mi nije jasno,da je do kablova ,probijao bi taj kabl kad ga prebacim na drugo mesto .ALi se sve desava na drugom cilindru.Probacu da stavim kabl bez izolacije da vidim da li ce probijati.
Comment
-
-
Da,sad se setih,kabal probija na nekih 3 cm od vrha,od kraja svecice,sa strane.Sav je crn.
Comment
-
-
-
Originally posted by JAPANXkupuj kvalitetnije kabloveSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Nema nista blize nego na ostalim kablovima.Izmedju svecica je izduvna granapodjednako udaljena na svim svecicama.
Comment
-
-
RAdi na plin,venturi.A,na sta ciljas sa zamenom dizni?
Comment
-
-
Suviše siromašna smeša će izazvati otežano paljenje svećice pa varnica može preskočiti gde joj je lakše.
Da li je ikad u isto vreme zamenjen kabel i svećica za novo?
Comment
-
Comment