Peugeot 306 2.0 hdi 2001 god gubitak antifriza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JMilos
    CBC Početnik
    • 13.10.2010
    • 3
    • Srbija

Peugeot 306 2.0 hdi 2001 god gubitak antifriza

Zdravo svima,mozda neko ima resenje za sledeci problem:
    U zadnjih nekoliko meseci primetio sam da auto gubi rashladnu tecnost i to u tolikoj meri da je potrebno dolivanje od 1-1,5 litra na svakih predjenih oko 200 km.Kada auto parkiram uvece u garazu i ujutru isteram,nigde po podu nema tragova curenja.Jedino sto postoje tragovi isparavanja tecnosti (koje ranije nisam primecivao) na i oko plasticne boce u kojoj se vrsi dolivanje i meri nivo tecnosti.Da li je moguce da iz nekog razloga toliko ispari,a evidentno je da sam primetio da u sustini tecnost gubi tokom voznje.Ne postoje vidljiva curenja na sistemu,a juce sam menjao kompletnu tecnost,sipao novi 100% antifriz razblazen demineralizovanom vodom 1:1 i sipao tecnost za zaptivanje hladnjaka,ali danas opet isto.Posle predjenih 60 km izgubio je oko 0.5 litre.Da li neko ima ideju sta je u pitanju?Hvala unapred.PS jos jedan podatak,motor tokom voznje uvek ima temperaturu u granicama normale.Nivo ulja regularan.
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Peugeot 306 2.0 hdi 2001 god gubitak antifriza

Proveri prvo najgluplje stvari, tipa cep na boci koji je mozda zavrnut kako ne treba pa ne dihtuje i pusta vani, pa onda dalje.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• JMilos
      CBC Početnik
      • 13.10.2010
      • 3
      • Srbija

Provereno.Cep dobro dihtuje.Inace danas sam primetio jer je bilo hladno,da pri zagrejanom motoru odozdo ima isparenja,nemam kanal nisam tacno mogao da utvrdim odakle,ali da li je moguce da pusta pumpa i to tako da pusta samo kada radi motor odnosno dok se vozi auto,a kada nije u rezimu rada da ne curi i kaplje?

Comment

• aivan
        CBC Senator
        • 28.02.2006
        • 247
        • Bograd, Mirijevo

Naravno da je moguce, mislim da pumpa za vodu bas tako radi kad je dotrajala. Aj potvrdice neko ko se bolje razume.
        Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

isti problem sa ja imao pre mesec dana sa citroenom i bile su dve stvari. prva je cep a druga je davac prve brzine ventilatora. na dijagnostici ti nece prijavljivati nikakvu gresku, ali se manifestuje tako sto je temperatura motora ok (90c) ali samo iz boce pocne da kljuca i izbaci odredjenu kolicinu vode.Moj savet ti je da promesnis cep i eventualno da ti neko proveri da li rade davaci brzine ventilatora. Kao drugo bio sam na nekom predavanju u vezi antifriza gde su ljudi prezentovali situaciju da kad menjas antifriz na vozilu, a vodena pumpa ostane stara cesta je situacija da nov antifriz pojede semering na pumpi i pumpa procuri. neznam kako i nesznam zasto niti me zanima ali eto ti savet.
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• JMilos
            CBC Početnik
            • 13.10.2010
            • 3
            • Srbija

Zdravo svima,odlazio sam u servis,otisao dihtung glave.

Comment

Working...
            X