Gumeni deo pumpe rastvoren u benzinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaston
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2005
    • 324
    • N BG - Batajnica

Re: Gumeni deo pumpe rastvoren u benzinu

Dok je tema iole aktuelna . malo po malo iz okruzenja se javljaju poznanici kroz ragovor , a precutkivali , dvojica su imali slican problem posle sipanja aditiva za povecanje oktanske vrednosti i ciscenje dizni i sistema ubrizgavanja kroz voznju ??????
    27.5 god za djevrekom auta snova :
    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA

Comment

• aivan
      CBC Senator
      • 28.02.2006
      • 247
      • Bograd, Mirijevo

A ti? Jesi li i ti sipao neko od tih sredstava?

Ako jesi onda je to indikativno, ali ako nisi onda ne izgleda da je sipanje sredstva u vezi sa problemom.
      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• lancia
        CBC Veteran
        • 03.10.2007
        • 114
        • Beograd
        • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by gaston
        , namesteno je da kada prebaci na gas iskljuci potapajucu benzinsku pumpu ,
        moje nestrucno misljenje je da je ovako podesena pumpa, tj da se iskljuci i da ne radi, tj da kroz nju ne protice gorivo i da se tim radom pumpe hlade benzinske dizne.... ali to je samo moje nestrucno misljenje a ono je da to tako ne valja
        zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• gaston
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2005
          • 324
          • N BG - Batajnica

Pa dizne kada je na plinu ne rade , tj prekinuta im je masa . i ovako bi benzin samo cirkulisao kroz magistralu a posto su pune ne bi ni stizao do njih , sto se sredstava tice ja nisam sipao , kad se eventualno zaprljaju ja ih skinem i u ultrazvuk , kod mene je problem benzin od godinu dana , bio sada je u kantama , samo sam preneo iskustva ljudi koji ne verijem da bi imali razlog da izmisljaju .
          Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

Comment

• gaston
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2005
            • 324
            • N BG - Batajnica

Da zavrsim i ovaj post , rezervoar opran , nova pumpa nova creva , dizne sam jedva skinuo sa magistrale , one ring gumice toliko nabubrile , posto sam imao rezervne ove za sada stoje cekaju pranje i test sve u svemu radi bez problema , ali potroseno mnogo vremena , dve pumpe , sa diznama ce se videti sta ce a samo zato sto sam bio preokupiran gremlinima u motoru i totalno "zaboravio" kada sam poslednji put sipao gorivo a auto za to vreme stajao .

Comment

• ragazzoni
              CBC Senator XXL
              • 24.02.2009
              • 774
              • Obrenovac i okolina
              • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by Dora
              Iskoristi ga za pranje nečega. Koliko se sećam sve što vredi u benzinu ispari posle 27 dana il itu negde, posle ostanu teške stvari koje teško gore. Još više vremena dobija se taj miris špiritusa ili razredjivača a tako se i ponaša, pojede sve živo... Ne znam koliki je taj rok ali se ne meri godinama...

Ne bih rizikovao za par hiljada dinara ili manje....
              Koliko se sećam da su stručnjaci jedne poznate firme za proizvodnju motornih testera, tvrdili da spravljena mešavina na našim prostorima VREDI 18 dana. Jednom smo započeli tu priču uvaženi EXPENDABLE i ja ali je nismo dovršili. Sve što odstoji u rezervoaru nekoliko meseci, praktično je neupotrebljivo i smrdljivo. Na nekoliko auta koje sam vozio, obavezno mi se javljao izrazito plavi dim kad radi na takav benzin, prebacivanjem na gas trenutno dima nestaje. Par puta me štrecnulo da nije onaj plavi dim, poznat kao UBICA MOTORA!
              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
              X