Skoro sam kupio Renault megane 2 1.9 dci,131 ps,i na duzem putu primetio sam da skala za pokazivanje goriva zajedno sa kompjuterom pokazuje manju potrosnju od prave potrosnje.Na pr.na predjenih 700 km puta pokazivaci pokazuju potrosnju od 34 litra a na pumpi sipam oko 50 litra.Pre par dana mi se desilo da sam presao oko 690 km a skala benzina i kompjuter su pokazivali potrosnju od 34 l sto znaci da u rezervoaru ima oko 26l,upalila mi se silalica elektronska kontrola nakon cega sam stao na parking.Posle 5 min.sam ponovo startovao auto i primetio sam da je skala pokazivaca goriva pala na rezervu a kompjuter je i dalje isto pokazivao potrosnju od 34l.Posle toga mi se odmah upalila sija lica za rezervu goriva.Zna li neko ucemu je problem.Napominjem da sam bio pre bio na kompjutersku dijagnostiku i da nije bo nikakvh nepravilnosti i gresaka.Mozda je plovak u pitanju(zaglavi)???
elektronika ili rezervoar
Collapse
X
-
Re: elektronika ili rezervoar
Evo pojasnjenja, u jednoj od opcija na Renault clipu i PCM-u imate opciju kalibracije plovka, procedura je u njima objasnjena. Nisam odavno to radio ali sutra cu da zakacim neki francuz pa izbacujem detaljno objasnjenje.Uglavnom aktivira se opcija kalibracije i nov plovak(koji je prethodno vezan na instalaciju auta se pomera min-max.Čovek se uči dok god je živ!!
Comment
-
-
I sta se dobije sa pomeranjem plovka gore dole?! Pitao sam konkretno da das opis funkcije kao i da strucno objasnis zasto je to potrebno,kada se mora uraditi,zasto se desava da pokazuje potrosnju vecu ili manju...itd....
Posto evo ovo je 50 jubilarna tema gde navodis ljude da je obavezna fabricka dijagnoza koju nijedna fabrika nema vec im je proizvode Actia,SUN,Siemens......ja razumem da neko kupuje klonove jer MISLI da je to kao OE....ali veruj mi da nije
Nas najbolji drug GOOGLE ce ti reci ko je svetski lider u proizvodnji autodijagnostickih uredjaja,ciji se softver koristi kao REFERENTNI alat,koji skeneri mogu raditi neke kalibracije koje OE dijagnoze ne dozvoljavaju ako niste platili mesecnu licencu,ko je izmislio OBD kodove i po kom principu se rade testovi,itd.......
PASS-THRU jos niko nije pomenuo,a koristi se evo vec punih 5 godina. i za to ima informacija na GOOGLE pa ako ostane nesto nejasno,bice mi drago da popunim praznine.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
ako laze kilometar sat onda ni bord kompjuter nedaje tacne podatke. kilometar sat se bazdari prema velicini guma ,svako otstupanje od fabricki propisanie velicine pneumatika utice na tacnost kilometar sata a samim tim i na tacnost bord kompjutera. koje svetski lder u proizvodnji dijagnosticke opreme i obd standardi nisu u nikakvoj vezi. standarde propisuju vlade ,drzave a prihvataju ih proizvodjaci automobila i servisne opreme
Comment
-
Comment