Opel Omega B, 2.0, benzin+plin > Problemi sa paljenjem?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: Opel Omega B, 2.0, benzin+plin > Problemi sa paljenjem?

Originally posted by vladaomega
    ako jedan tip motora ima samo senzor bregaste a drugi senzor bregaste i radilice kako pali prvi motor to je moje pitanje
    Odgovor ti je dat, ali ponoviću, čita sa bregaste i dat ti je odnos okretanja. Raniji modeli do 95., ne mogu tačno da lociram, nisu imali na bregastoj samo na radilici i čita sa radilice a ukoliko on ne radi, alternativno sa bregaste pa preračunava za radilicu. Ako ga isključiš-nema paljenja. Zato se i razlikuju programi i računari. Bregasta je pogonjena od radilice, današnji motori imaju obično i jedan i drugi senzor. Probaj u radu da isključiš jedan od njih-gle čuda motor nastavlja da radi, pali se žuta lampa i zavisno od tipa prelazi na safe mod. Ako ima oba, praktično su duplirane informacije(izuzev motora sa varjabilnom bregastom, koja nije ovde predmet razmatranja)
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• vladaomega
      CBC Senator XXL
      • 11.10.2010
      • 484
      • beograd

za tip motora opel omege koji nema senzor radilice vec pali preko senzora bregaste i ja prvi put cujem a vozim omege od 1991 modele od 1.8l do 3000 24 v. prvi put cujem da neispravna lamda sonda moze da ugasi opelov motor x2.0xev.

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Problem lambda sonde je što je računar već zapamtio određene vrednosti
        To je jasno. Funkcija samoučenja...

jedan tip motora ima samo senzor bregaste
        Ovo mi nije jasno. Lapsus ili sam opet nešto prpoustio?
        Nečuh za motore bez senzora radilice!

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

Nečuh za motore bez senzora radilice! izgleda da ima samo u obrenovcu ni ja nisam cuo za takav motor na omegi

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Posle konsultacije odgovarajuće dokumentacije odgovorno tvrdim da ne postoji motor omege 2,0 sa siemens simtec motornim menadžmentom,a da je bez senzora radilice. Ni jedna varijanta od nekeoliko poznatih generacije 56.(0,1,5,6).

Nisam siguran ko je autor
            jedan tip motora ima samo senzor bregaste
            ali sam siguran da ne želim raspravu nego pojašnjenje na tu temu.
            Zanima me čak i ako nije neki uobičajeni motor i motorni menadžment na našim prostorima.
            Ima li ko...

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

@vladaomega
              Hoćeš li,molim te,ponovo da iščitaš temu ali pažljivo.
              Koliko vidim,TI si autor ove tvrdnje a ragazzoni je pokušao da je razradi.
              Ako imate sigurnih saznanja u tu tvrdnju,hajde da otvorimo novu temu,samo o tome,da ne off-ujemo ovde.
              Zaista bih voleo da znam.

Comment

• skaarj
                CBC Veteran
                • 25.03.2005
                • 176
                • Novi Sad

@DraxNS
                Vozis li ti taj auto na benzin?
                Ja sam imao slican slucaj i jednostavno pomoglo je samo komplet ciscenje dizni, rezervoara i kojecega sitnog usput. Jako, jako malo sam vozio na benzin, tek koliko da upalim i da idem prebcacim na plin (znaci 100-200m). Inace u pitanju je x18xe (simtek 56.5), sa problematicnom lambda sondom i venturi sistemom. Sada pali ko metak, ali ga i vozam povremeno na benzin makar 20tak km nedeljno.

@ragazzoni
                gde ima TiO2 zamenska sonda za ovaj simens za 4-5k rsd?
                *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• DraxNS
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2006
                  • 520
                  • Bačka Palanka
                  • Peugeot 307 SW

Vrlo retko i malo vozim na benzin... znam da to tako ne valja... al šta da se radi... Ove godine se nije išlo za Grčku da se malo i to uradi.... Samo lokal i do 200km i nazad od kuće... i da ... na plin

Comment

• vladaomega
                    CBC Senator XXL
                    • 11.10.2010
                    • 484
                    • beograd

Tu imaš dva tipa motora oni koji imaju samo senzor bregaste i oni koji imaju senzor i bregaste i radilice/ RAGAZZONI pitanje kako uopste radi prvi tip motor kad nema senzor radilice i koji je to tip motora?
                    autor ove tvrdnje nisam ja vec REGAZZONI u postu opel motor x2.0xev .covek je lepo objasno kako to radi samo ja to nemogu da shvatim

Comment

• DraxNS
                      CBC Senator XXL
                      • 24.10.2006
                      • 520
                      • Bačka Palanka
                      • Peugeot 307 SW

NOVI SIMPTOM!

Ne verujem da je povezan, ali je interesantan... od danas mi BC uvek kreće od -25 stepeni celzijusa.... Znači kad startujem auto, pokazuje ovu temperaturu, pa lagano diže.... Nakon 15tak minuta vožnje je sa -25 stigao na -3 ili čak na plus nešto... sad se ne sećam.

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

@ zainteresovanima
                        Na osnovu signala sa senzora na radilici se precizno određuje pozicija klipa u cilindru i na osnovu toga momenat iskre na svećici,momenat početka ubrizgavanja goriva,kao i količina goriva po tabeli u funkciji obrtaja motora.
                        Takođe,na osnovu signala sa senzora na bregastom vratilu možemo dobiti informaciju da li je klip u gornjoj ili donjoj polovini hoda/cilindra i na osnovu toga možemo ugrubo proceniti koji je cilindar sledeći na paljenju i to može biti pomoćna funkcija,jer je to isto moguće utvrditi i bez njega.

Uz dužno poštovanje,ni jedan motor nemože da radi bez senzora na radilici koji se zove senzor broja obrtaja i položaja gornje mrtve tačke.
                        Takođe,svaki motor može da radi bez senzora položaja bregastog vratila.
                        Razloge sam boldovao. Motor i elektronika motora ne rade od prilike nego vrlo precizno.

Voleo bih da vidim signal sa senzora bregastog vratila motora koji nema senzor na radilici snimljen osciloskopom.

Molio bih nadležnog da prebaci ovaj naš off u novu temu da ne trujemo ovu.

Comment

• vladaomega
                          CBC Senator XXL
                          • 11.10.2010
                          • 484
                          • beograd

od danas mi BC uvek kreće od -25 stepeni Cº druze staje to bc? stratos potpuno se slazem sa tobom.

Comment

• ragazzoni
                            CBC Senator XXL
                            • 24.02.2009
                            • 774
                            • Obrenovac i okolina
                            • Opel Omega 2.0i-16v

Tu imaš dva tipa motora oni koji imaju samo senzor bregaste i oni koji imaju senzor i bregaste i radilice/ RAGAZZONI pitanje kako uopste radi prvi tip motor kad nema senzor radilice i koji je to tip motora?
                            Dugujem izvinjenje, napravio sam lapsus, ponet pogrešnim pitanjem . Uvek ima senzor radilice, a može da ima i radilice i bregaste. Ja sam razradio temu ukoliko otkaže senzor radilice kako motor radi preko alternativnog senzora. Izvinjavam se svima, zaista, bio je lapsus. Bord komp pokazuje temperaturu na osnovu senzora ispod bbranika, informativnog je karaktera i njega motor ne uzima kao informaciju za rad. Neću zaključati temu nije u OFF-u. Samo nastavite, još jednom izvinjenje.
                            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• DraxNS
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2006
                              • 520
                              • Bačka Palanka
                              • Peugeot 307 SW

OK, ako taj senzor ne utiče na rad motora... jel mu to došlo vreme za zamenu?? Mislim kog očina kreće od -25 ?? Jesam pi*ajzla... znam...

Comment

• Stratos
                                CBC Senator XXL
                                • 10.09.2008
                                • 2594
                                • Novi Sad

Danas sam već budio nekoga. Ti si drugi

Dodao: upućeno ragazzoni-ju

Comment

Working...
                                X