kadet 1.4 '90 trokira hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoran5
    CBC Član
    • 27.02.2008
    • 21
    • sremska mitrovica

kadet 1.4 '90 trokira hladan

Pozdrav!
    Auto iz naslova,oznaka motora C14NZ,ide samo na benzin.
    Od kada su krenula svezija jutra,prilikom prvog paljenja,auto je poceo da trokira tj.kao da radi na tri cilindra.To traje 30tak sekundi,posle toga radi normalno.Sledece paljenje ide bez problema.
    Slicnih problema imao sam i prosle zime.Zamenom svecica,kablova,razvodne kape,ruke,problem otklonjen.
    Primetio sam jos par stvari u zadnje vreme,koje mozda imaju veze sa ovim,ili mogu posluziti da se dobije kompletna slika.
    Pre svega po malo mi trosi rashladnu tecnost.Nikako ne mogu da ustanovim gde curi.Mada,cini mi se da sam jutros video nesto tecnosti ispod jednog spoja.To cu jos proveriti.Takodje,izduvni gasovi se osete jako.Sad neznam bas na sta lici taj miris,mozda najpre na gorivo.Prilicno je ostar.Boja gasova je cini mi se normalna.Cesto izbacuje i vodu iz auspuha,pretpostavljam da je to samo kondenz.
    Primetio sam da se prilikom jaceg opterecenja u visem stepenu prenosa cuje karakteristicno zveckanje.Na forumu sam saznao da nije rec o ventilima,nego detonacijama.
    Ponekad mi se upali chek engine lampica,greske su nema promene napona na lambdi,i siromasna smesa.U zadnje vreme,od kada je pocelo trokiranje,nije se palila lampica.
    Potrosnja ulja je normalna,manje od litre na 5000km.Ulje normalno izgleda,kao i rashladna tecnost.
    To je ono cega se trenutno mogu setiti.Nadam se da ce neko moci na osnovu ovih podataka da mi pomogne sta proveravati.
    Dobro,prva smernica je verovatno da nadjem dobrog majstora.Pre toga voleo bih da imam neke odrednice u vezi problema,da nemoze neko da me voza.Bilo je i losih iskustava sa majstorima,pre svega,kao posledica moje neupucenosti.Uz pomoc ovog foruma,toga vise nema..
    Hvala unapred!!
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: kadet 1.4 '90 trokira hladan

Pre svega po malo mi trosi rashladnu tecnost.Nikako ne mogu da ustanovim gde curi.Mada,cini mi se da sam jutros video nesto tecnosti ispod jednog spoja.To cu jos proveriti.
    Primetio sam da se prilikom jaceg opterecenja u visem stepenu prenosa cuje karakteristicno zveckanje.Na forumu sam saznao da nije rec o ventilima,nego detonacijama.
    Moze biti da da ovo ima veze sa jutarnjim trokiranjem.Dihtung usisne grane,ili dihtung glave.Obadva mogu izazvati dva gore navedena zapazanja.

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Osim dihtunga,takav problem mogu da prave i loše svećice,kao i kondenz u razvodnoj kapi.

Comment

• sanda734
        CBC Član
        • 21.07.2009
        • 18
        • lazarevac

Prosle zime imao sam slican problem na kadettu 14nv. na kraju se ispostavilo da je dihtung glave. bila je mala pukotia na zaptivci. pogledaj ujutru kad ga upalis da li baca beli dim na auspuh. proveri sva mesta na kojima moze da curi narocito izmenjivac grejanja mada je lakse promeniti dihtung glave nego taj izmenjivac moras pola auta da rastris da dodjes doo njega. A da dokti traje to trokiranje potrudi se da ti auto ne upali odmah ujutru vec ga verglaj sto duze ako je na TNG ond zatvori ventil i verglaj da 15-20 sekundi da ukoliko se u toku mirovanje neka kolicina rashladne tecnosi ne slije u cilindar, to moze da bude veliki problem.
        Kako sam bio srecan daok sam vozio samo kadetta taj tvoj kvar je u najgorem slucaju 3000-4000 din, meni je do sada Zafira izbila preko 300 e. ali bolje tako makar sam je upoznao. Jeste oFf ali zafira mi na oko 1000 km potrosila oko 200 ml ulja da li je to normalno . nigde dima na auspuhu na iberlaufu ima malo dima nista drasticno cak manje nego na kadettu koji potrosi na 10000 oko 1 l ulja.

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Jeste oFf ali ...
          Molim te poštuj temu. Imaš posebnu temu o potrošnji ulja. Svima nam je u interesu da ne off-ujemo.

Comment

• zoran5
            CBC Član
            • 27.02.2008
            • 21
            • sremska mitrovica

Prvo sam mislio da pregledam mehanicke delove,kao moguc uzrok problema.Posle bih isao kod elektricara,ako je ovo predjasne u redu.Imam pouzdanog tipa za elektriku.Sto se nebi moglo reci za mehaniku.Moram sve da kazem majstoru sta da odradi,inace..
            Teca je rekao da proverim dihtunge.E sad,dihtung glave,kako proveriti?Meni izgleda da to jedino moze skidanjem glave,ili gresim?
            Vredi li da radim merenje kompresije?Znam da to uvek vredi,ali na osnovu vaseg iskustva,moze li tu biti problem.Ponavljam,nema prekomerne potrosnje ulja.
            Sto se tice detonacija i izduva,moze li testiranje izduvnih gasova pomoci?
            Puno pitanja,ali moram tako.Stvarno nemam pouzdanog tipa za mehaniku.,Za ovakve probleme,majstori mogu da napricaju sta hoce..
            Hvala svima na odgovorima!
            Sanda,kadet i zafira..

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Slicnih problema imao sam i prosle zime.Zamenom svecica,kablova,razvodne kape,ruke,problem otklonjen.
              Imam pouzdanog tipa za elektriku.
              Ja bih,na tvom mestu,krenuo sa te strane. Proverite "struju",tj. sve elemente za proizvodnju i distribuciju visokog napona.
              Zatim,snezor temperature motora i stvarnu (ne)ispravnost lambda sonde.
              Zatim,proverite ispravnost regulatora i pumpe za benzin.
              Zatim,proverom svećica proverite da li ima antifriza u cilindrima.
              Zatim,proverite da li ima izduvnih gasova u posudi za antifriz.
              Dalje će se samo kasti .

Comment

Working...
              X