Mazda 323F 1.6 16v cudan zvuk iz motornog prostora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • UkiMazda
    CBC Senator XXL
    • 16.11.2007
    • 444
    • Beograd
    • Alfa 156 2.0TS

Mazda 323F 1.6 16v cudan zvuk iz motornog prostora

Mazda je '92. godiste, 65kW, ima ugradjen plin, odlicno radi i na plinu i na benzinu ali mi se pojavio cudan zvuk u delu gde se nalaze vodena pumpa, alternator i servo pumpa. Zvuk je slican kuhinjskom mikseru i frekvencija mu se povecava srazmerno obrtajima motora. Nisam mogao da provalim sta je, postoje dva kaisa, jedan je relativno nov a drugi je relativno star Ne lici mi bas na problem sa kaisevima ali opet da pitam. Mislim da zvuk dolazi otprilike sa dela gde je vodena pumpa, ali ne gubim vodu i temperatura je normalna. Sta moze da bude u pitanju i kako bih preciznije odredio sta je to?
    Da napomenem da se isti zvuk cuje i u toku voznje u svakoj brzini, i na leru. Ima ulja u motoru, ima antifriz u hladnjaku i ima ulje u servo pumpi
    Help
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Re: Mazda 323F 1.6 16v cudan zvuk iz motornog prostora

Posto je zvuk ucestali relativno lako ces da lociras problem. Za pocetak skini kais koji pogoni alternator, servo i pumpu za vodu i upali motor. Nemoj da motor radi dugo vec ga samo upali da vidis da li se i dalje cuje ili ne. Relativno jedan minut je dovoljno da ga lepo oslusnes. Gledaj da motor bude hladan. Pa onda idemo dalje.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Danijel65
      CBC Član
      • 06.11.2010
      • 43
      • Beograd

ja mislim da ti je lezaj vodene pumpe riknuo

Comment

• UkiMazda
        CBC Senator XXL
        • 16.11.2007
        • 444
        • Beograd
        • Alfa 156 2.0TS

Ne znam vise sta da mislim, nisam stigao da skinem kaiseve kao sto mi je M predlozio. Sutra cu najverovatnije da vozim kod majstora da on ipak pogleda. Danas kad sam vozio prvih par minuta voznje je sve bilo ok i onda je pocelo ponovo da se cuje. Nije to neki mnogo jak zvuk ali se ipak cuje i brine me. Pomislio sam da nije mozda spaner zupcastog, ne znam kako se to manifestuje, a mislim da je jos malo pa i vreme za zamenu...
        Ponovo sam pokusavao da cujem odakle dolazi zvuk i mislim da dolazi sa dna motora, bas gde se i nalazi vodena pumpa
        Videcemo, hvala na odgovorima, svakako bi mi dobro doslo jos necije misljenje/iskustvo u vezi ovog problema.

Comment

Working...
        X