Toyota Corolla 2000 - zvizdi nesto ispod haube

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Coeus
    CBC Član
    • 08.11.2010
    • 17
    • Dorcol

Re: Toyota Corolla 2000 - zvizdi nesto ispod haube

Ok, pokusacu to da proverim u Petak pa javljam.

Sto se potrosnje tice, od kad sam sipao redje ulje auto manje trosi, sad mi pokazuje 9.5l/100km na istoj relaciji i istoj guzvi, a presao sam nekih 300km do sad sa tim uljem. Sa predhodnim uljem (Castrol Magnatec 10W-40) mi je trosio 11.5l/100km, kad sam ga ispustio bilo je crno ko nafta i smrdelo na paljevinu nevidjeno. Mozda gresim ali bice da mu novo i redje ulje vise prija, motor mnogo mirnije radi.

Comment

• Coeus
      CBC Član
      • 08.11.2010
      • 17
      • Dorcol

E ovako,

Odvrnuh cep dok je auto radio, zvuk je ostao isti, nista se nije promenilo.

Sad imam jos veci problem sto se tog "rezanja, kliktanja, cega god bilo" tice. Dakle, danas u prvoj brzini preko 3k obrtaja se cuje zvuk kao da melje nesto i cuje se dosta jako, mnogo jace nego to rezanje. Samo preko 3k obrtaja se to desava i samo u prvoj, zvuci kao da je motor prolupao. E sad, kad je izbacen iz brzine i kad ga nateram na preko 3k obrtaja taj zvuk se ne cuje.

Zvuk dolazi sa prednje leve strane, a primetio sam da i to rezanje izgleda da dolazi isto odatle. Koliko sam video tu mu je smesten menjac.
      Primetio sam da je malko teze ubaciti u drugu brzinu ali nisam obracao paznju vec normalno saltao.

Da li je moguce da menjac pravi buku tog rezanja, a sad i novo nastalu buku?

Kompresija merena i pokazuje 10.5psi na svakom cilindru, svecice su skoro menjane.

Matori i ja ne zivimo u istoj kuci pa kad odem moram da prekontrolisem nivo ulja u menjacu.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

mislim da si u poslednjoj recenici sam sebi dao odgovor na pitanje.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Coeus
          CBC Član
          • 08.11.2010
          • 17
          • Dorcol

Pa ja mislim da je to mada mora strucno lice da tacno vidi sta se desava.
          Ajde videcu da promenim komplet ulje, pa javljam sta sam uradio. Neka preporuka za ulje, marka, gradacija, gde da kupim, cena?

Pozdrav!

p.s. Sto se prvog pitanja tice i odvrtanja cepa, posto zvuk nije bio drugaciji, sta dalje?

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

care, ne bacaj pare nego put pod noge i do majstora.. Internet ti nece popraviti automobil, a nece ni novo ulje..

Comment

• Coeus
              CBC Član
              • 08.11.2010
              • 17
              • Dorcol

Izvinjavam se ljudi sto se ranije nisam javio, slave, rodjendani i brdo posla me je sprecilo da visim na netu.

Stvar je sledeca, problem sam delimicno resio tako sto sam opet sipao Euro Premium BMB95 ali ovog puta sam ispraznio rezervoar do skoro same nule, nasuo premiuma za 5000din. i to kliktanje je bukvalno nestalo. Desava se nekad pri niskim obrtajima a pri velikim opterecenjem malo klikce, ali jedva primetno.

Lanac se sad cuje jako malo i to traje samo delic sekunde.

Auto sad trosi nekih 10l/100km po guzvi sto je zadovoljavajuce s'obzirom da sam stalno u spicu od usca do polovine 29nov.

Koliko sam uspeo da shvatim, konstantne detonacije na obicnom bezolovnom su dovodile do velikog grejanja svecica i ventila, pa nakon duze voznje detonacije su postale sve jace, a preko 3k obrtaja se cuo jeziv zvuk motora. Za sad nemam takvih problema, ali ostaje pri tome da je potrebno neko vreme da ispitam stvari. Javljam ako preko 3k obrtaja opet pravi taj jeziv zvuk, a pokusacu i da snimim ako se ponovi.

Pistanje/zvizdenje je i dalje pod znakom pitanja.

E da, jos jedno pitanje kad sam vec tu:
              Kad auto izbacim iz brzine, a on se i dalje sporo kotrlja, desava se da obrtaji znatno padnu, recimo 400rpm, pa se podignu na 800rpm, pa opet padnu, pa opet podignu i tako par puta, a onda se stabilizuje. Kad je veca brzina kotrljanja to se ne desava, kao i kad auto stoji u mestu izbacen iz brzine to se takodje ne desava. Isti problem je i sa rikvercom. Sta se tu desava?

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

A bre druze to sto klikce je EVAP (recirkulacija benzinskih para iz rezervara) i to tako mora. Ne cuje se uvek i ne uvek istom jacinom. Ugavnom cuje se najvise kad je napolju toplo i to sto se cuje je elektro ventil. Ako te bas nervira mozes da ga iskljucis s tim da crevo koje ide iz njaga na usisnu moras necim da zapusis. Ja sam recimo to kod mene uradio jer me je nerviralo to caktanje.
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Coeus
                  CBC Član
                  • 08.11.2010
                  • 17
                  • Dorcol

Izvinjavam se sto nisam ranije odgovorio, imao sam smrtni slucaj i brdo nekih losih desavanja...

Dakle stvar je sledeca, iskljucio sam EVAP i kliktanje je nestalo pri leru. Ponovio sam postupak sipanja Euro premium benzina ali ovog puta sam ispraznio ceo rezervoar i dosuo za 5 hiljada dinara, nakon toga detonacije nestale kompletno. Lanac se malo cuje ali to uopste nije strasno.
                  Dosuo sam i ulje u menjac, falilo je oko pola litre, sad ubacuje u drugu lagano.
                  Presao sam 1500km u poslednjih mesec dana i potrosio je nekih pola litre ulja, sto mislim da nije strasno s'obzirom da je ulje dosta retko.
                  Na autoputu se upalila "check engine" lampica i auto je trokirao i lose vukao nekih 20km, nakon toga je isao bezprekorno. Kad sam ga prikacio na komp izbacio je gresku vezanu za gorivo (zaboravio sam tacno sta je pisalo), izbrisao istu i vise se lampica nije palila. Verovatno je posrkao neku vodurinu ili mulj.

Zvizdanje je i dalje prisutno ali mislim da ne utice na rad motora ili potrosnju, verovatno dihtung na usisu malo pusta...

Znaci svi problemi su reseni tako da ova tema moze da se zakljuca.

Pozdrav svima i zahvaljujem na pomoci!

Comment

Working...
                  X