Fiat Stilo 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sladjan-vr
    CBC Početnik
    • 19.11.2010
    • 3
    • Vranje

Fiat Stilo 1.9 JTD

Imam Fiat stilo 1.9 JTD 2003 god. oktobar 85Kw i imam sledece probleme:
    Ponekad ne uvek se ugusi nece da primi gas a onda moram da ga isturiram i da izbaci plavi dim i posle radi bez problema,
    Od juce se cuje neko lupkanje ispod volana,kada ga ugasim i dam ponovo kontakt i upalim ga nema da se cuje nista.
    Molim Vas ako neko zna da mi kaze sta je bio bih zahvalan
    Pozdrav,
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Fiat Stilo 1.9 JTD

Ovo prvo, verovatno jedno od sledećih : EGR ventil, MAP senzor, zapušen katalizator, prljave dizne, zapušena usisna grana,...
    To drugo, nije baš najjasnije, iz pravca gde je kutija sa osiguračima i releima, ili baš uz sam volan ? Kod volana je motor od serva, samo nisam naišao da on zna da škljoca...
    Dobar dijagnostičar bi ti znatno suzio broj potencijalnih grešaka koje sam naveo, a i koje nisam...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Sladjan-vr
      CBC Početnik
      • 19.11.2010
      • 3
      • Vranje

Cini mi se da je sa desne strane volana ko da neki vakum ne moze da otvori,kada mu dam gas on ubrza lupkanje.

Comment

• vladaomega
        CBC Senator XXL
        • 11.10.2010
        • 484
        • beograd

ocisti klapnu gasa,map senzor ,egr i intercooler. za map senzor i egr to mozes i sam. pretrazi na CBC STILO JTD imas slike kako to izgleda pre i posle ciscenja. imas i misljenje clanova CBC kako se automobol ponasa posle ove intervencije.

Comment

• majstorbob80
          CBC Veteran
          • 13.05.2008
          • 184
          • beograd
          • 735E32, 525E39 Mlook

Da je EGR u problemu izbacivao bi crn gust dim a ne plavi.Jeli motor slucajno pregrevan? U kakvom je stanju turbina? Plavi dim je simptom potrosnje ulja, a obzirom da je JTD u pitanju neverujem da je motor,moguce je da turbina propusti ulje pa ga grune u usis na prvom startu i motor se naravno muci dok ga ne sagori,sto moze biti i opasno.Motor volana moze da skljoca jer u sebi ima 2 releja, mada da su oni imao bi problema sa servom.I da, da je zapusen katalizator auto bi se sve vise i vise gusio.
          Nadam se da sam koliko toliko pomogao.
          Pozz.
          Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• Sladjan-vr
            CBC Početnik
            • 19.11.2010
            • 3
            • Vranje

Kada sam menjao filter vazduha reko mi majstor da i na turbinu vlazi.
            Inace od menjanja do menjanja potrosi 700 do 800 grama ulja a menjam ga na 6 eventualno 7 hiljada.
            Motor da li je pregrevan neznam jer ja ga imam 4 godine i kod mene nije aranije u italiji neznam.

Comment

Working...
            X