Fiat Bava 1.6 16v nema snage

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gavrilovicjj
    CBC Član
    • 26.11.2010
    • 13
    • BD

Fiat Bava 1.6 16v nema snage

Zdravo svima unapred hvala na pomoci jer od majstora u okolini posle Vas ostao mi je samo pop .
    Posto sam video da prvo treba sto vise da pojasnom kvar mislim da cu ukratko uspeti.
    Fiat Bava 1.6 16v nema snage uzbrdo a fica je auto za mene .Zbog nekih dijagnoza poceo sam sam da otklanjam jedan po jedan cistom logikom.Filter goriva promenjen ,sipan aditiv za čišćenje ,filter vazduha ,ulje i filter ,senzor temperat ili kako se već zove na usis grani radi i čist ,katalizator nemam a prvo sečenje majstora je dilo to a kad je video da ga nema dijagnoza je bila zacepljen auspuh i to sve komplet nema ovaj ili onaj filter goriva menjan jer isti kad je trebalo izgleda nije menjao jer posle 15000 da bude takav teško kao da je liž ulje sipano.Gas nemam sipano samo gorivo pali hladan vruc ok nema ni stucanja ni trzanja ali snage nema tako da od nekih 100KS imam 55KS mada i Yugo bolje ide ostao mi je još MAP senzor dal se on cisti i kako se on ispita.
    SAMO NEMA SNAGU
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Re: Fiat Bava 1.6 16v nema snage

Malo još pojasni, kako je nastao kvar, od kada datira...

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

a prvo sečenje majstora je dilo to a kad je video da ga nema dijagnoza je bila zacepljen auspuh
      Pa, dijagnoza je verovatno ispravna samo sto je izgleda majstor zaboravio da proveri di se dede katalizator

Comment

• cuculo
        CBC Član
        • 03.09.2009
        • 61
        • Prilep Macedonija

zdr
        imali smo takav problem sa takvim autom i motorom ovo ono i na kraj izaslo kada smo rasklapili bregaste osovine na izduvna bregasta osovina umesto po dva brega izaslo da svaki drugi breg na izduv je pojeden od osam bregova 4 ih bilo unisteno ,bili okrugli ko na drebong neko da ih je obracivao znaci motor nije imao dovoljan izduv od 8 izduvnih 4 je bilo u funkcii ,lose podmaziavanje ili lose ulje bog zna ,postavili smo polovne ali dobre i auto juri ko lud,pozz.

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Ovde nije obrađivano? Auto je išao normalno i odjednom izgubio snagu,ili se to desilo postepeno?
          Majstor je merio pritisak goriva i signal sa lambda sonde?
          Koje je godište auto?

Comment

• cuculo
            CBC Član
            • 03.09.2009
            • 61
            • Prilep Macedonija

da na ovum forumu nije obracivano ,u mom servisu je to radjeno ja sam imao taj slucaj sa ovim kvarom

Comment

• bojke
              CBC Član
              • 07.05.2007
              • 72
              • kraljevo

Isti problem imao sam i ja sa istim motorom.Problem je bio lose uzubljen motor.Proveri za svaki slucaj.Pozdrav.

Comment

• gavrilovicjj
                CBC Član
                • 26.11.2010
                • 13
                • BD

IZVINITE EVO ME OPET
                jeste da nisam sve postavio kako treba evo malo opširnije auto pali i hladan i vruć ok kad je ravno ide delimicno slabije al kad treba uz brdo nula probao sam sa jugom na isoj relaciji inace je uspon 10km i sve ok za razliku od ovog koji je i duplo jači i duplo tezi .Najnovije proverio sam MAP senzor i neradi dal on moze tolko da brka a kd vec njega menjam da zamenim i lamda sondu posto je auto presao 160000.Da li mora da se vozi na dijag da se nesto ponisti kad se to zameni ? ??
                Na pitanje jel postepeno i jeste nekada je palio lampicu cek ali to i brzo prestane glava je radena kao i ventili valjda bi tad pokazao na uzupčenost ima vec 30 000km od tad

Comment

• gavrilovicjj
                  CBC Član
                  • 26.11.2010
                  • 13
                  • BD

Pitanje da li i MAP i lamda mogu mogu napraviti takav kvar? Za sad cekam da mi posalju MAP (nije crevo zapuseno) pa da vidimo .
                  Dijagnostika ne jer ovde nijedan nema ili program ili dzek za kacenje ili neznaju da prate parametre ali komp im svima stoji u radionici valjda zbog facebuka.
                  A za dijagnozu za auspuh nije ni pogledano koji je mislim sve sto se moze kupiti i nije skupo al reci koji da neuzimam ceo komplet kao kreten.
                  Sad ja trazim dzek pa cu ih ja servisirati.

ŠTO SU KOD MENE MAJSTORI ALERGIČNI NA KONSULTECIJE PREKO NETE????
                  (kradu mi zanat) za proveravanje MAP sam gledao na yutube i nedaje nikakve znake ali uopste
                  Komentar :
                  Jednom mi menjali izduvnu granu na jugu kad smo zavrsili vidim bakarni diht na zemlji i pitam majstora dal ga je stavio ,a on "Nema potrebe posto ti je jugo nov a sad i grana ja to nestavljam kad je sve novo"ili ozracivanje sistema za hladenje na fiatu bez pustanja grejanja u kabini inace sveki komentar je kod drugog nemam nista protiv samo neći da menjam redom nego sta treba.

Comment

• gavrilovicjj
                    CBC Član
                    • 26.11.2010
                    • 13
                    • BD

Originally posted by bojke
                    Isti problem imao sam i ja sa istim motorom.Problem je bio lose uzubljen motor.Proveri za svaki slucaj.Pozdrav.

Kako da proverim auto je prešao 20000-30000 km od zadnjeg zupcenja valjda tolko znaju??????
                    Hvala na odgovorima još jednom

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Bez spec. alata jako teško, da ne kažem - nikako.

Comment

• gavrilovicjj
                        CBC Član
                        • 26.11.2010
                        • 13
                        • BD

Boki hvala ali dal map i lamda samo da zamenim jel treba neko resetovanje kao novi deo i da li MAP toliko kvari uzitak
                        (kad budem u Srbiji moram kupiti onaj kabal pa onda kao mobilni svako malo da prepravljam muziku )))

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

Treba reset, a post iznad svog ne treba citirati, za tim nema potrebe.

Što se tiče majstora u BD ne znam, ali u komšiluku (TV) znam bar tri čoveka koji mogu da ti otklone taj kvar s'pola snage...

Comment

• TECA
                            CBC Senator XXL
                            • 14.10.2007
                            • 2355
                            • Oz

Jednom mi menjali izduvnu granu na jugu kad smo zavrsili vidim bakarni diht na zemlji i pitam majstora dal ga je stavio ,a on "Nema potrebe posto ti je jugo nov a sad i grana ja to nestavljam kad je sve novo"ili ozracivanje sistema za hladenje na fiatu bez pustanja grejanja u kabini inace sveki komentar je kod drugog nemam nista protiv samo neći da menjam redom nego sta treba.
                            Za ovo gore su majstori bili u pravu,s toga:
                            ŠTO SU KOD MENE MAJSTORI ALERGIČNI NA KONSULTECIJE PREKO NETE????
                            (kradu mi zanat) za proveravanje MAP sam gledao na yutube i nedaje nikakve znake ali uopste
                            Komentar :
                            Nemoj se cuditi kad nisi u pravu,a i postavlja se pitanje i kako si ti utvrdio neispravnost MAPa?Da napomenem da sam ti vec rekao da uzrok moze biti zacepljen neki od lonaca auspuha jer niste nasli sace u katu,a sto opet moze da se odrazi i na sam MAP.Proveri prvo auspuh.

Comment

• gavrilovicjj
                              CBC Član
                              • 26.11.2010
                              • 13
                              • BD

Katalizator nema odavno i ima zamenski lonac to je vec receno jel to ok i nije bilo nekih problema a kvar je postepen uglavnom
                              MAP prvo je vozen bez njega i sa njim pa je onda sa unimerom gledano da li on vraca ECU kakav signal sa vakuma i nista mrtav

Comment

Working...
                              X