GOLF1 1.3 benzinac - svetli lampica za ulje i temperaturu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bogboris
    CBC Početnik
    • 10.12.2010
    • 1
    • 245

GOLF1 1.3 benzinac - svetli lampica za ulje i temperaturu

Pozdrav svima!
    Nov sam na ovom forumu, a i od skoro sam vlasnik Golfa1 1.3 benzinca. Javlja mi se problem da pri malom gasu auto upali lampicu za ulje i za temperaturu. Molio bih da me neko uputi kako da odklonim ovaj problem.
    Unapred zahvalan.
  • DULEmajstor
    CBC Član
    • 16.08.2010
    • 46
    • Josanicka Banja

Re: GOLF1 1.3 benzinac - svetli lampica za ulje i temperaturu

Reci mi da li ti se desava da ti se cuje neka sirenica u instrument tabli ? Nije prisutna kod starijih golfova 1 1.3 . Ja takodje imam golfa 1 1.3 GX koji poseduje tu sirenicu . Da li ti izbaca ulje na crevo iberlufa ? Da li koristi benzin ili plin kao pogonsko gorivo?

Za pocetak reci mi koje je godiste tvoj golf i koliko je presao ?

Moguci problemi ( negadjanje dok mi ne das vise podataka ) :

1. Najopasniji problem ( koji sam imao i ja ) : auto mesa benzin sa uljem u karteru . To dovodi do loseg podmazivanja i do problema sa pritiskom ulja u motoru . Kod mladjih se cuje sirenica u instrument tabli , a kod drugih se pali samo lampica . Ovo je veoma veliki problem i opasan po motor. Proveri da li ulje smrdi na benzin , i upali ga da vidis da li gori u koliko ima benzina u njemu . Ovaj problem nastaje najcesce zbog pumpe za gorivo , ali i zbog istrosenosti karika .

2. Moze biti sitan problem oko kvara na nekom od senzora ili do spoja nekih kablova u instalaciji automobila koji su nastali usled udesa ili misa koji ih je izgrickao ( zvuci cudno i neozbiljno ali znam ljude kojima su misevi napravili strasne probleme.

3. U koliko auto koristi plin kao pogonsko gorivo paa se uled toga javlja takav problem .

4. Nivo ulja u motoru i nedostignuta potrebna temperatura motora.

Da li ti se taj problem javlja i u toku voznje ili samo kad ga upalis pa na malom gasu ? Da li se javlja i u voznji na malom gasu kada je motor zagrejan ?

Kada mi dostavis ove podatke imacemo punu sliku problema . Bitno je GODISTE i PREDJENA kilometraza da naglasim.

Dobar je to auto , ali ga je progutalo vreme.

Comment

Working...
    X