Golf tdi 1.9 bijeli dim

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • wlady
    CBC Veteran
    • 13.11.2010
    • 144
    • bern
    • daf

Golf tdi 1.9 bijeli dim

radi se o golfu cab tdi 1.9 81kw AHF '99godiste 207H.km,na autoputu je poceo purnja beli dim i ugasio se.druge info nemam posto je to prica od mog poznanika.inace auto je sada moj,posto sam ga pazario dosta jeftino i predvidjajuci najgore.zasad nisam probao da upalim dok ne vidim sta je.jedino sam kontrolisa zupcasti kais,na svom mestu je i pritiskom na njega remenica ventila se pomera.probao sam i da ga ubacim u 4 i pomaknem malo,ali izgleda da je blokiran.ulja u motoru ima.sta moze biti,ovako od oka sa malim informacijama.hvala unapred.
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Re: Golf tdi 1.9 bijeli dim

Dihtung glave,ili sama glava.Pustio vodu u kompresioni prostor.

Comment

• Proka Azanja262
      CBC Član
      • 10.12.2010
      • 24
      • Azanja

Originally posted by boban1982
      Dihtung glave,ili sama glava.Pustio vodu u kompresioni prostor.
      Verovatno je to.Proveri da li ti naduva creva za vodu dok radi(da li su tvrda) i vidi da li ti se na cepu otvora za dolivanje ulja stvara belicasta skrama.Ako imas te simptome verovatno je pukla glava ili izgoreo dihtung.

Comment

• wlady
        CBC Veteran
        • 13.11.2010
        • 144
        • bern
        • daf

cep sam gledao,nema tragova bele masnoce,a ne bih jos da probam da upalim,nego hocu da probam da ukapiram ako mogu pre nego sto pozovem majstora.nego zasto ne mogu da ga pomaknem kad je u brzini,zbog kompresije ili je nesto blokiralo u motoru.kako to da proverim?

Comment

• Proka Azanja262
          CBC Član
          • 10.12.2010
          • 24
          • Azanja

Kad je u prvoj brzini jedino tenkom mozes da ga pomeris ,ubaci u cetvrtu i probaj,tad bi trebalo da mozes da ga pomeris. Jel ti ulje u karteru promenilo boju u sivkastu?Da li je nekad auto pregrevan?Da nije prezubio?

Comment

• wlady
            CBC Veteran
            • 13.11.2010
            • 144
            • bern
            • daf

dobro necu vise da insistiram.ovih dana cu malo bolje da ga iskontrolisem sa nekim mehom.uglavnom mislite da je glava ili diht.glave,to bi bilo vise nego dobro.hvala na odgovorima ,posle javim sta je.

Comment

• Proka Azanja262
              CBC Član
              • 10.12.2010
              • 24
              • Azanja

Proveri i zubljenje,beli dim je najcesce zbog vode ali mozda i nije,VW dizeli hoce cesto da prezube,nemoj odmah da rasturas motor.Pozdrav i javi sta je bilo.

Comment

• espace2beograd
                CBC Veteran
                • 06.10.2010
                • 149
                • Pančevo
                • Golf 7 81kw

mozda je izgubio naftu pa se ugasio

Comment

• VVLAJKO
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2008
                  • 484
                  • Nis
                  • Audi A4, Primera p12

Taj model ima metalni dihtung glave i tesko da je on probio, a i glave su im vise nego solidne.

Skini poklopac ventila i vidi prvo u kakvom je stanju bregasta, vrlo cesto pojede neki breg, ali totalno.Da bi skinuo poklopac moras da skines egr ventil i leptir.

Druga mogucnost, sto je takodje cest kvar je da je pukla neka klipnjaca mada tada skoro uvek lomi i blok. Probaj kljucem da okrenes radilicu, ako nece nemoj ni slucajno da probas da ga palis.Kod njega se karter skida relativno prosto, pa ako imas uslova skini ga i prekontrolisi sve lepo.

Treci cest kvar je turbina i nagla pojava gustog dima ukazuje upravo na nju. Probaj da skines crevo i plasticnu cev koja dovodi vazduh sa filtera na turbo(malo se teze skida) pa zavuci prste i vidi ima li mnogo lufta.

To bi bilo to sto mozes sam bez majstora pa srecno i izvestavaj o toku radova.
                  Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• wlady
                    CBC Veteran
                    • 13.11.2010
                    • 144
                    • bern
                    • daf

najzad sam uspeo da oslobodim garazu i pocnem sa pregledom(ko da sam doctor jel)dakle uradio sam kako je rekao gosn,vvlajko i nazalost bregasta je dobra,pokusao sam da okrenem radilicu sa kljucem i nista,ne pomice se.ispustio sam ulje i izgleda mi dobro,cisto.veceras ili sutra ujutru skidam karter pa cu da vidim kakvo je stanje.
                    moram da dodam jos da sam pogresio oznaku motora.prava je AFN

pozdrav

Comment

• wlady
                      CBC Veteran
                      • 13.11.2010
                      • 144
                      • bern
                      • daf

karter skinut.ne izgleda nista polomljeno,a lezajevi klipnjace imaju hod.e sad jedina stvar koja me buni je radilica,probao sam sa polugicom da je pomeram lateralno,ali nista.pitanje je dali uopste tako mogu da utvrdim dali ima aksijalni zazor ili jednostavno da skidam nosace jedan po jedan?

Comment

• ragazzoni
                        CBC Senator XXL
                        • 24.02.2009
                        • 774
                        • Obrenovac i okolina
                        • Opel Omega 2.0i-16v

Moraš da nađeš šta je blokiralo? Rekao si da je ulja bilo dovoljno, što bi na neki način isključilo turbinu i iberturu, ali nisi rekao kakvo je stanje sa rashladnom tečnošću, imali je? Da nije klip UHVATIO, ZALEPIO za stublinu, ako je pregrejan a rekao si da se dogodilo na auto putu, gde je verovatno forsiran. Takodje možda je neki ležaj zalepio-zavario, proveri zupčenje.
                        ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                        Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• astambura
                          CBC Član
                          • 19.10.2010
                          • 84
                          • Prnjavor RS
                          • Grand cherokee 5,2

Prvo i osnovno sto je trebalo da provjeris je uzubljenje,vrlo moguce da je prezubio i klip udario u ventil i zakovao
                          sve sto mozes uradi sam...malo je onih koji to danas "mogu i zele",kako treba...

Comment

• wlady
                            CBC Veteran
                            • 13.11.2010
                            • 144
                            • bern
                            • daf

rashladne tecnosti ima i u dobroj je boji.sutra proveravam ostalo.

Comment

• wlady
                              CBC Veteran
                              • 13.11.2010
                              • 144
                              • bern
                              • daf

uspeo sam da odblokiram.oslobodio sam klipnjacu,drugu od strane menjaca,i okrenuo radilicu.klip nije blokiran,klizi normalno,ne zapinje.bregasta je u nultoj poziciji,a radilicu mogu rukom da okrecem ne bas lako,sve u svemu izgleda da nije nista osteceno sto se tice bloka,klipova i koljenastog vratila,bili ste u pravu sto se tice zakovanja klipa.sad moram skidati glavu ili da probam da ga faziram?ako mi neko jos kaze kako uzupciti tj. tacke uzubljivanja ili mi treba specifican alat.
                              e sad posto sam vec skinuo karter i oslobodio lezaj klipnjace,kad sam vec tu,ako mi neko savetuje dali da ih menjam.evo i slika.kako vam izgleda?

Comment

Working...
                              X