U ovaj auto stavio sam motor koji nije radio 5-6 godina,nakon startovanja desio se problem sa niskim pritiskom ulja manjim od 1 bara,nakon zamene ulja,filtera problem je ostao isti,nakon toga zamenjena je i uljana pumpa stavljena je sa motora na kome nije bilo problema sa pritiskom a na ovom je bilo jedva 0.5 sa tom drugom proverenom pumpom.
Nakon toga sam promenio letece i aksione lezajeve i vratio staru pumpu i sipao 20-60 ulje i dobio pritisak 1.5.
motor je tako radio dok je bilo toplo vreme bez lupanja podizaca ventila a kada je zahladnelo pozeli su da zvece pri prvom startovanju motora i indikator se sporo gasio.
Nakon toga zamenio sam ulje sipao 15-40 i novi filter i dobio rezultat da pritiska skoro uopste nema.
Da li nekom slucajno pada na pamet sta je ovom debilnom motoru?
motor je 2300 ng.
Nakon toga sam promenio letece i aksione lezajeve i vratio staru pumpu i sipao 20-60 ulje i dobio pritisak 1.5.
motor je tako radio dok je bilo toplo vreme bez lupanja podizaca ventila a kada je zahladnelo pozeli su da zvece pri prvom startovanju motora i indikator se sporo gasio.
Nakon toga zamenio sam ulje sipao 15-40 i novi filter i dobio rezultat da pritiska skoro uopste nema.
Da li nekom slucajno pada na pamet sta je ovom debilnom motoru?
motor je 2300 ng.
Comment