Citroen c5 2.0 benzinac ima problem sa primanjem gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nexbg
    CBC Član
    • 29.08.2010
    • 13
    • Beograd

Citroen c5 2.0 benzinac ima problem sa primanjem gasa

Vozim Citroen c5, 2.0 benzinac, 2001 god, 100kw sa ugradjenim plinom.

Pre nekog vremena promenio sam step motor za ler gas (problem opisan na linku viewtopic.php?f=326&t=51201) i tada je tadasnji problem sa ler gasom resen i sve je radilo OK (oko 2 meseca) do pre 2-3 dana (napmonjem da posle promene step motora nisam bio na kompjuterskom stelovanju jer je radio normalno). Medjutim, sada su mi se javili sledeci problemi u radu motora:

1. Na ler gasu auto se trese (ali drzi normaln broj obrataja)

2. Ima nepravilan rad motora kada mu dam gas i to je narocito izrazeno preko 2000 obrtaja (dok vozim)

3. Vec duze vreme mi se desava da kada stajem na semafaru broj obrataja mi padne na minimum tako da mi se auto ugasi (ponekada se desi, i bilo je aktuelno i pre i posle zamene step motora)

4. Auto mi ujutru malo teze pali na prvom paljenju (ranije sam taj problem resio ciscenjem dizni pa verujem i da je sada to u pitanju)

Da li neko moze da pretpostavi sta moze biti problem god siptoma koji su opisani pod 1. i 2. i 3. da li to ima neke veze sa 4. i da li su medjusobno povezani problemi?

Hvala vam unapred.
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Citroen c5 2.0 benzinac ima problem sa primanjem gasa

Da nebude da ofujem ali citroen je to
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• nexbg
      CBC Član
      • 29.08.2010
      • 13
      • Beograd

Sada ga gusi odnosno trokira i na manjem broju obrtaja...

Vidim da cu ipak morati u servis na dijagnostiku!

Comment

• SHNAPSI
        CBC Član
        • 01.12.2010
        • 65
        • NIS
        • CITROEN XSARA 2.0 HD

Ma CITROEN ili ne novija kola su pravo malo cudo tehnike pa coek mora biti vican svemu i svacemu...Dijagnostika naravno to pod 1 , mada i ona cesto daje uopsten odgovor a mozda treba reset ili ciscenje dizni ...Ali htedoh jedan savet oko izbora majstora ukoliko se razmisljas gde ces..Prvo plati dijagnostiku u CITROEN servisu mislilim ovlascenom drugo ne popravljaj tamo ( ukoliko nisi prebogat ) .Trece prosetaj kod najmanje dva majstora i pravi se ko nemas pojma sta je po sredi pa kada se uklope sve tri kocke ko u romanu Agate Kristi i utvrdis ti licno sta je spremaj Lovu za trosenje ali za kupovinu dela !$#@%^$ to mogu pisati najmanje tri toma kako pronaci dobar ako ne orginalan deo...Nisam bog zna kako pomogao ali pazi se derikoza izvinjavam se malom ali realnom broju postenih majstora koji rade u ovoj nam propaloj zemlji SERBIJI...POZZ
        NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• nexbg
          CBC Član
          • 29.08.2010
          • 13
          • Beograd

Evo da se javim sa ishodom...

Probila je plinska dizna na 1 cilindru, sto je dalje prouzrokovali probijanje svecice na tom cilindru, pa je lose radio i na plinu i benzinu. Uradio sam reparaciju plinskih dizni i zamenio svecice i sada lepo radi... Mada opet mi dok je hledan prilikom kocenja spusta mnogo broj obrataj ispod normale...

Usput, ne poslusah SHNAPSI-a pa kada su mi u jednom od ovlascenih Citroenovih servisa rekli o cemu se radi i ponudili zamenu svecica, samo sam potvrdno klimnuo glavom pa me je to klimanje kostalo sve ukupno po stavkama:
          2200 dijagnostika
          3000 4 nove svecice
          1000 zamena svecica
          --------
          6200 ukupno

Pored svega morao sam ipak kod gasadzije gde je reparacija plinskih duzni bila 5300, pa sam eto prosao "malo" skuplje nego sto je trebalo.

Iz svega proizilazi savet, za one koji imaju plin... Prvo idite uvek obavezno kod gasadzije (oni obicno mogu da urade dijagnostiku i za ceo motor)... pa ako bash ne ide onda u ovlascen servis i to SAMO NA DIJAGNOSTIKU!!!

Comment

• SHNAPSI
            CBC Član
            • 01.12.2010
            • 65
            • NIS
            • CITROEN XSARA 2.0 HD

ELEM drago mi je da si resio problem ali nisi pazljivo citao upravo si uradio ono sta napisah da ne radis .Dijagnostika DA u ovlascenom servisu ali popravka ne "ukoliko nisi prebogat" da bacas lovu .Pogledaj post ponovo..? Pa onda dva majstora najmanje na uporedjivanje misljenja pa onda opravka po tebi sta ti je najisplativije.Uglavnom problem je resen POZZZ...
            NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

Working...
            X