kuva,lupa,gasi se

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dzindzin16
    CBC Član
    • 02.12.2010
    • 10
    • Cicevac

kuva,lupa,gasi se

pozdrav ljudi evo mene da pitam nesto u vezi tojote celice jer sam je izgleda izgoreo zesce .. napijem se ja solidno pre nekoliko dana i nesto popiz... na auto pa krenem do autoputa da mu proverim granice izdrzljivosti .. i bukvalno sam ga kako se to kaze izgoreo .. nesto je prvo zasmrdelo na neku nagoretinu a onda ja primetim da mi se temperatura malo podigla . parkiram sa strane kad ono u prelivnoj posudi za rashladnu tecnost kuva u najvece i krenula para ispod haube da se vidi .. ja da ga upalim a on nesto samo vergla .. sacekam malo pa kres ponovo i on upali pa se ja dokotrljam do prvog izlaza sa autoputa i tu parkiram .. kazaljka za temperaturu je tada vec otisla na 3/4 skale ali ne u crveno ... otvorim haubu a ono kuva li kuva iz posude .. pokupim flase pa napunim na cesmi . sacekam da se sve to malo ohladi i dolijem u hladnjak nekoliko litara ... upalim auto lagano se odvezem do kuce 15ak kilometara .. zaustavio sam se jednom da se malo ohladi i da mu dolijem 2l vode .. e sad on i na mrazu pali skoro odlicno ali ne kao pre istog momenta nakon okretanja kljuca . kada ga ubacujem u brzinu da krenem(automatik je 91 god 310000km presao)on kao da izgubi snagu i gasi se tako da moram da drzim gas dok ne podjem i kada negde znacajno ulaganim da se ne ugasi .. podignem mu ler gas prilicno ali to skoro da ne utice previse na proces gasenja .. imam ugradjen plin .. kada mu dodam gas na oko 2000 obrtaja u motoru se cuje lupanje nesto kao taka-taka-taka-taka samo dosta jako ... ulje nije izbacio mada je dosta staro . na poklopcu za dolivanje ulja nema bele smese .. svecice mi nisu dobre i njih sam odavno trebao da zamenim .. kazem da sada skoro idealno pali i ne dize naglo temperaturu ali nakon 3-4 km voznje krece da kuva u prelivnoj posudi .. stanje je eto manje vise ovakvo .. pa sad vas evo molim za savet sta bi to sve moglo da mu fali i vredi li to raditi pa prodati za koju kintu vise ili ga prodati ovakvog kakav je za male pare .. ja verujem da mu je 100% otisao dihtung na glavi motora ali sta jos uz to???? ... hvala i izvinjavam se sto sam razvukao pricu
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: kuva,lupa,gasi se

Sam si dao dijagnozu,dihtung glave! Nece on da prokuva posle 3-4 min. nego to sto vidis u boci su mehurici koje nabija kompresija a ne kuvanje.Izmeri mu kompresiju,ako jedan klip ima veoma malu ili nema uopste,to je to.

Comment

• dzindzin16
      CBC Član
      • 02.12.2010
      • 10
      • Cicevac

Da li to sto mu padaju obrtaji i sto se gasi kada ga ubacim u brzinu takodje ima veze sa dihtungom glave?

Comment

• kuntalo
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2007
        • 342
        • Predgradje

Baš divno što "solidno" pijan nalaziš rešenje (za bilo šta) u vožnji do "krajnjih granica", javnim putem.
        Save the Panda!

Comment

• dzindzin16
          CBC Član
          • 02.12.2010
          • 10
          • Cicevac

ma nisam bio obeznanjen i nisam vozio vise od 160 ali je bilo prikoci pa gas pa ulagani pa naglo gas a i nije bilo guzve na putu .. a resenje trazim evo kad sam trezan .. ostao bi auto dobar jos dugo dugo samo da sam ga vozio normalno kao i 2-3 godine unazad ... ma bas me i briga .. ako mozete dajte neku naznaku sta to sve moze da mu fali da me majstori ne driblaju previse .. hvala

Comment

• kuntalo
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2007
            • 342
            • Predgradje

Nemoj me pogrešno razumeti, nije mi namera bila da morališem - da si trezan i kasno je noć/rano jutro te prazan auto-put - OK, Tvoja kola, Tvoja stvar. Ovako, nisi samo Ti u pitanju, ako me razumeš...
            Save the Panda!

Comment

• dzindzin16
              CBC Član
              • 02.12.2010
              • 10
              • Cicevac

razumem te odlicno i u pravu si potpuno

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

Meni nesto mirise na problem sa menjacem.. Ulje iz menjaca ide u hladnjak pa to moze biti razlog kuvanja tj dizanja temperature..

Proveri ulje u menjacu, ako ga uopste imas.. Ako smrdi na nagorelo, eto resenja

Comment

• dzindzin16
                  CBC Član
                  • 02.12.2010
                  • 10
                  • Cicevac

to za menjac mi nije palo na pamet .. a i uvek je radio perfektno .. provericu da li mu se ulje oseca na nagoretinu

Comment

Working...
                  X