AC pumpa Skoda 120LS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • charjek
    CBC Veteran
    • 20.09.2008
    • 191
    • Sremska Mitrovica
    • Jugo

AC pumpa Skoda 120LS

Ovako imam jedan problem,pre par dana primetim da nemam benzina (kako znam da je bilo ) Upalim ga na gas i gledaj trazi cackaj i primetim da sasvim neprimetno benzin curi na jednom crevu izmedju ac pumpe i el.magnetnog ventila!Resim i taj problem!Super!Posle toga vozim na plin,pali mi se lampica od ulja!Stani gledaj ne curi,nista nije puklo(karter,hladnjak ulja) ali i dalje sija!Na vecim obrtajima NE (preko 1900 obrtaja),a ispod sija.Nista oteram kuci pregledam i skontam da mi je pomesao ulje i benzin !Sta moze biti opet AC pumpa zeza i to sada pukla membrana samo dan ili dva posle sto sam sredio crevo da ne izbija benzin!
    Sada mene interesuje sta ja da uradim,a da pri tom ne razmisljam hoce li probiti negde na crevu ili puci membrana?Razmisljao sam da stavim el.magnetni ventil pre pumpe ,ali citam ovde da nije bas pametno da pumpa radi "na prazno"!
    Ima li neko drugo resenje?
    UNAPRED ZAHVALAN
    Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: AC pumpa Skoda 120LS

stavi elektricnu pumpu niskog pritiska.. to je trajno resenje za takve probleme

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

...I to umesto ventila za benzin.Koristiš ista creva i istu električnu instalaciju kao za benzinski ventil. Eventualno možeš dodati još jedan osigurač max. 5A ispred same pumpe.

Comment

• micky8383
        CBC Član
        • 18.10.2009
        • 75
        • Nis

Za tu elektricnu pumpu niskog pritiska sam se ja interesovao pre nekoog vremena pa sam odustao. . . U pitanju je mazda 323f karburator koju sam kupio sa neispravnom benzinskom pumpom(vozim na plin) . . . Njoj se povratno benzisko crevo nalazi na samoj pumpi i odatle visak benzina vraca u rezervoar . . . Da li je moguce da ja kod mene ugradim tu elektricnu pumpu i kako da resim prelivno crevo ?

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Pumpu ugradi kao što je opisano,a povratno crevo ostavi kako jeste. Obrati pažnju da je neophodna pumpa "za karburator" koja je kalibrisana na određene vrednosti,tako da sistem može da radi bez povratnog voda a da "ne preliva".

Comment

• micky8383
            CBC Član
            • 18.10.2009
            • 75
            • Nis

Ako sam te dobro razumeo montira se bez povratnog creva ali sa odredjenim pritiskom( za karburatore) ? Koju pumpu da trazim, proizvodjac, oznaka ?

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Zovu ih "električne pumpe za karburator". Kalibrisane su za vrlo mali pritisak (oko 0,2 do 0,35 bar) da nebi prelivali karburator bez povratnog voda. Tebi je dovoljna pumpa sa najmanjim nazivnim protokom. Ja sam koristio neke kineske,jeftine,koje mogu da obave posao. Ipak one rade jako kratko vreme u slučaju gde je ugrađen i gasni uređaj za napajanje gorivom, u odnosu na automobile bez istog,tako da nisam imao reklamacije na trajnost pumpi.
              U slučajevima gde ne postoji gasni uređaj,imam odlična iskustva sa Facet benzinskim pumpama. U stanju su da sa'rane po dva-tri motora a da im ništa ne fali

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

hep-02 proizvodjac HKT

ili samo trazis pumpu niskog pritiska

cena je nekih 5500 ali vise nema problema sa takvim stvarima

Comment

• charjek
                  CBC Veteran
                  • 20.09.2008
                  • 191
                  • Sremska Mitrovica
                  • Jugo

gde ima tih kineskih pumpi i koja je cena?Ja imam gas i tako da bi mi i ona odradjivala posao
                  Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!

Comment

Working...
                  X