Naj verovatnije je da ti neki od otvora na pozarnom limu nije zadihtovan. Naj češće kod engleza, ali i prilikom skidanja letve volana na nekim autima, majsori nevrate dihtung kardana na svoje mesto, pa buka iz motornog prostora ulazi u kabinu. Probaj da po mraku postavis lampu ispod auta iza prednjih tockova, pa pogledaj u kabini dali prodire svetlost i odakle.
Dali si resio ovaj problem sa bukom u vožnji?Mislim da znam šta te muči!Ili ti nevalja neki ležaj na točku,nazubljene zimske gume ili ti je crkao neki ležaj u menjaču(na tim menjačima je to mana)...
Ta buka se cuje i u mestu,ne bitno da li sam pritisnuo kvacilo ili ne,tako da mislim da nije do menjaca.
Ne znam da li si preslusao onaj moj snimak,to je u mestu dok auto stoji snimljeno.
Ovde gore ima dosta navedenih primera koje zbog posla od jutra do veceri jos nisam stigao otici do mehanicara i sve to lepo proverio.
Jos jednom se zahvaljujem svima koji zele da pomognu i nadam se da cu u naj skorije vreme otici do mehanicara i sve to lepo proveriti. I ja sam jedva cekam da saznam sta mi se desava sa autom.Pozdrav svima.
meni se jednom desilo da spadne crevo u**** sa interkulera,ali je u pitanju bila xantia td,osim buke kao kod tvoje je i znatno manje vukla.ali tvoj motor nema turbo.svakako mozes proveriti jel popustilo sta oko u**** pa i filter za vazduh jel ga ima uopste,ne zahteva majstora
auuu brale,pa ovo ti je kao da sedis pod haubom,jok unutar kabine!!
ipak ti proveri komplet auspuh i dal negde slabo dihtuje izmedju motora i kabine!
nadji nekog pouzdanog ko hoce malo vise da se zainteresuje i ne pitaj sta kosta,bas ubija u mozak kolika je buka!
Pa druze,ako ga je tako fabrika napravila da bruji da se dere gore nego jugo 55 bez zadnjeg lonca (imam juga vec 20 god.),onda je to promasaj nad promasajima od automobila,veruj mi da mi je prijatnija voznja u tog jugica nego u ovu skodu,ne mogu da je vozim jer bih ogluveo,to je jako neprijatan zvuk za slusanje.
auuu brale,pa ovo ti je kao da sedis pod haubom,jok unutar kabine!!
ipak ti proveri komplet auspuh i dal negde slabo dihtuje izmedju motora i kabine!
nadji nekog pouzdanog ko hoce malo vise da se zainteresuje i ne pitaj sta kosta,bas ubija u mozak kolika je buka!
Voleo bih da ga cujes tek uzivo,mislim da bi mi rekao da ovaj auto nema auspuha.
Kada sam ga kupovao,cim sam seo u auto reko sam mu: prijatelju sta ti je sa auspuhom,da li ga ima (kroz salu)? A on mi je odgovorio da je to takav motor i mora da se cuje,ja sam ipak bio ubedjen da je auspuh pocepan,ali koliko sam mogao da vidim podvlaceci se pod auto(nemam kanal) nisam primetio da je pocepan a bio sam ubedjen da je dobro pocepan.
meni se jednom desilo da spadne crevo u**** sa interkulera,ali je u pitanju bila xantia td,osim buke kao kod tvoje je i znatno manje vukla.ali tvoj motor nema turbo.svakako mozes proveriti jel popustilo sta oko u**** pa i filter za vazduh jel ga ima uopste,ne zahteva majstora
sto se tice creva,posle auspuha posumnjao sam na creva u****,zato sto sam imao slican problem kada sam imao kombi citroen c25,2500 kubika dizel,bilo mu je puklo jedno crevo ispred filtera za vazduh to je proizvodilo indentican zvuk u unutrasnjost vozila ali ne i na spoljasnost,taj kombi se je glasno cuo i kada si van vozila isto je tako nekako brujao,bio je bucniji dok nisam zamenio crevo i to je to.a skoda radi lepo kada sam napolje. kada sam prekontrolisao na skodi sve je na svom mestu,nema nikakvih pukotina,sve selnice su na mestu,....
I nije neka slicnost al ajde...
Vozio sam Caddy-a 2.0 SDI (2009 god, presao bio 30.000km ili tako nesto, uglavnom nov), to je toliko bucno bilo da mi je lepse da spavam sa pneumatskim ... U kabini uzasno, napolju onako. Jeste da nije ni slican segment vozila, ovo je teretni al opet, ti SDI motori su uzasno bucni...
@Sasha Da, ali dok radi na leru ne stvara toliku depresiju,dodavanjem gasa uvlaci na prvu pukotinu,mada protokomer bi se pobunio.moguce je i zaptivac na kolektoru izduva on je najblizi unutrasnjosti.po meni ne bi trebalo da radi ko Trandza,ipak je to vw masina.
Ako si kojim slucajem imao katalizator, a sad ga nemas, a pri tom je ostatak sistema u losem ili losijem stanju, eto uzroka buke.
Moja zena vozi feliciju 1.9d.
Prosle godine smo sam zamenio zadnji lonac koji je dotrajao i izbacio kat, koji se naravno zapusio. Sad je auto druga prica.
Inace, motor radi isto kao i pre, da ne kazem bucno, pogotovo dok ne dostigne radnu temperaturu. Jednostavno, tako su konstruisani.
Upravo sam dosao od mehanicara i pregledali smo sve i ustanovio je da je crko nosac menjaca sto mi je covek i pokazao,kada je krenuo da cima motor rukom mislio sam da ce ispasti,sa desne strane(gledano od napred) gde je menjac seta po mojoj nekoj proceni jedno 5-6 cm napred nazad,dok je leva strana(gledano od napred)stojala nepomicno.
Pregledao je i izolaciju i kaze da je netaknuta fabricko stanje,nije englez,...
Comment