Danas sam nesto cackao oko kola i upalim ga da se malo zagreje jer par dana ga nisam palio. Posle izvesnog vremena proverim creva da li dolazi topla voda u hladnjak i na moju zalost dolazi a motor jos nije postigao radnu temperaturu.Predpostavljam da je riknuo termostat.E sad imam dosta alata i iskustva oko raznih stvari pa bi pokusao sam da zamenim termostat ,ali ne znam ni gde se nalazi.Inace nekada sam na z-101 menjao isti.Radi se o Opel Kadetu 1.6i '91god.Molim za pomoc i unapred zahvaljujem.
Termostat kod Opel Kadeta
Collapse
X
-
Re: Termostat kod Opel Kadeta
eh, vec sam pisao na jednoj temi, cek da se setim kako bese(ovo je za 1.3i ali siguran sam da je 1.6i isti potpuno):
- ispusti antifriz (skidanjem donjeg creva sa hladnjaka)
- skini plasticni stitnik zupcastog kaisa
- skini crevo sa gornjeg izlaza na motoru (vodi ka gornjem ulazu na hladnjak)
- odsrafi i skini taj metalni deo za koji je crevo bilo pricvrsceno
- tu je termostat pod njim, na samom izlazu iz motora
- zameni ga, ne zaboravi gumicu koja ide oko njega (dobices je uz termostat)
- zasrafi sve
- vrati antifriz
- pali i prati kazaljku
p.s. Imas to u hajnesovom manual-u
p.p.s E da, i nemoj da me krivis ako sje*es nestoAstra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )
-
-
Danas sam nesto cackao oko kola i upalim ga da se malo zagreje jer par dana ga nisam palio. Posle izvesnog vremena proverim creva da li dolazi topla voda u hladnjak i na moju zalost dolazi a motor jos nije postigao radnu temperaturu.Predpostavljam da je riknuo termostat..
Comment
-
-
Zahvaljujem na brzom odgovoru @aivan!Bilo mi logicno da je tamo termostat ali nisam bio siguran,jos jednom hvala na pomoci!
@wlady vec neko vreme sumnjam na termostat jer autu treba duze vreme da se zagrije pogotovo u hodu,sto je i normalno ako termostat ne radi.A danas sam to tako zakljucio,sto su se gumena creva koja su vezana na hladnjak,lagano zagrevala kako i motor a ne ostala hladna ,kako bi trebalo da termostat radi.Nadam se da ne gresim !?Svaki savet ,sugestija ili kritika su dobro dosli!
Comment
-
-
ne bi da filozofiram
po opisu kako je radio, dobro je utvrdio.
Comment
-
-
Prati uputstva koja ti je dao aivan ali ... Negde je moguce tako kako je napisao a negde druga polovina plasticnog stitnika koja je bliza motoru nema otvor kroz koji bi odradio celu operaciju pa je potrebno skidati zupcasti kako bi se sve osdradilo.EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
To je ono "ali"
Ajde vozi ga malo pa javni kako se sad ponasaEX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
Comment