Imam problem sa Toyotom Rav4 2.0 vvti, stalno se pali zuta(CHEK) lampica. Receno mi je da preskace varnica na cetvrtom cilindru, postoji greska na katalizatoru.Takodje ima i oscilacija u ler gasu. Auto ima ugradjen plin(Landirenzo), ne trosi ulje, svecice , bobine, i sistem ubrizgavanja su ispravni. Dijagnostika je uradjena u Toyotinom servisu. Ali nisu mogli da mi pomognu da resim problem.Molim za vase misljenje....
Toyota rav4 2.0 vvti 110 kw 2000 godiste
Collapse
X
-
Re: Toyota rav4 2.0 vvti 110 kw 2000 godiste
Originally posted by marko kostic koleDijagnostika je uradjena u Toyotinom servisu. Ali nisu mogli da mi pomognu da resim problem.Molim za vase misljenje....
Dijagnostičar bi gledao vremena otvorenosti dizni, oblik napona na lambda sondi, pritisak goriva, skidao bi plinsku instalaciju,...
A razumljivo je i da se teško neko prihvati popravke auta sa plinom ako ga nije on sam ugradio."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Dizne su vec oprali u servisu, i stavljene su nove svecice.... Ali greska i dalje postoji. Da li je moguce da gresku uzrokuje lose zaptivanje ventila na cetvrtom cilindru ( bilo izduvni,bilo usisni)? Takodje da li postoji mogucnost da osteceni katalizator "zbunjuje" ECU racunar, a da ovaj zbunjuje i racunar za plin (Landirenzo OMEGAS), pa da to ima kao posledicu gresku u paljenju cetvrtog cilindra?
Comment
-
-
lose zaptivanje ventila uzrokovalo bi losu kompresiju na cetvrtom cilindru.kolika je kompresija u cilindrima? prvo i osnovno mora se eliminisati greska p0304 da bi motor na benzinu funkcionisao ispravno.ako neradi na benzinu kako treba nemoze ni na plinu. nejasno je iz tvog posta dali su ove greske ocitane u radu na benzin ili plin? dali je vozilo testirano u voznji na benzin?
Comment
-
-
Ventil izmedju ostalog moze povremeno da ne zatvara kako treba ali treba imati alat i znati koristiti ga.
Preporucio bih ti neki bolji servis za ugradnju autogasa da pogleda auto pre nego nastavis dalje.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
znaci rav 4 serije 2 od 2000-2006 koji ima 4 bobine po jedna za svaki cilindar.na katalizatoru ima 4 sonde dve na samom katalizatoru a dve iza katalizatora.katalizator i izduvna grana su iz jednog dela.p 0420 ukazuje da je katalizator neispravan i on moze da utice na rad motora na leru.p0304 izostanak varnice ili neregularno paljene na cetvrtom cilindru.moguca greska,svecica,dizna,bobina,mala kompresija,osiromasena smesa- vuce fals vazduh/losa creva ili ispucala od gasnih dizni,dihtung usisne grane,itd.
Comment
-
-
Vlado jel moguce da vec mesec dana radis COPY/PASTE mogucih kvarova iz Autodate i mislis da tako nekome pomazes?
Ili ga uputi na problem adekvatnim savetom sta da se testira i kako ili se barem potrudi da ti se ne svede svaki post na pise na www.xxxxxxxxx.comPoslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
autodatu uopste nemam,copi/paste uopste ne koristim pri popravci vozila, valent vudruga je u svom postu 2008 godie detaljno znaci teoretski i prakticno opisao missfire i moguce uzroke ovog problema kao i jedan zanimljiv i poucan metod ispitivanja lambda sonde.vozilo koje je valent popravljao predhodno je bilo u dve garaze i nije popravljeno/kvar missfire/ los rad motora.
Comment
-
Comment