VW Polo EGR ventil

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • antoniki
    CBC Član
    • 25.10.2006
    • 42
    • Pančevo

VW Polo EGR ventil

Pozdrav!
    Radi se o VW Polo 1.0, 2001, benzinac, oznaka motora AUC. Vag-Com je prijavio gresku 17850, odnosno problem sa EGR ventilom. Prvo sto sam uradio je bilo to, sto sam pregledao konektor na EGR ventilu i video da je ventil slomljen mestu gde ulazi konektor s kablovima, te da je malo izvucen konektor, pa zbog toga nema dobar spoj. Ucvrstio sam kontakte ali i posle toga Vag-Com javlja istu gresku. Verovatno je do ostecenja doslo prilikom neke intervencije na motoru, a majstor to nije prijavio vlasniku, pa je auto kao takav dospeo do mene. Moje pitanje glasi: da li moram da menjam EGR ventil, i ako moram, da li je dovoljno samo da ga zamenim ili su potrebna podesavanja istog. Da li se podesavanje vrsi pomocu Vag-Com-a i da li su mi potrebni neki podaci?
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: VW Polo EGR ventil

Ako ti nesmeta upaljena cek lampica,ne moras ga menjati,dovoljno ga je zablokirati.Kad se stavi nov,nije potrebno nikakvo podesavanje.

Comment

• antoniki
      CBC Član
      • 25.10.2006
      • 42
      • Pančevo

Cek lampica i ne svetli, jedino sto dijagnostika prijavljuje gresku. Nisam cak primetio ni neke nedostatke pri radu motora. Ako smem tako voziti, a da pritom ne dodje do nekog veceg problema, onda necu dirati nista. Sta Vi mislite?

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

dovoljno ga je zablokirati
        Delimično otvoren EGR usled kvara na njemu samom,pre ili kasnije izaziva glavobolju.

Comment

• bojjan
          CBC Početnik
          • 26.04.2011
          • 1
          • Beograd

Ja sam na polu 1,4 AUB imao problem sa EGR ventilom, bio je zaprljan kao i grane oko njega, majtor je to skinuo , ocistio izduvao i sad je sve ok....nisam primecivao nikakvu razliku u voznji samo me je nervirala upaljena lampica....

Comment

Working...
          X