Renault Clio RN

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Renault Clio RN

Kao prvo, pozdrav svima Pa da pocnemo...

Imam Renault Clio 1.4 Energy (RN) , benzinac je, 1991 godiste...Problemi su sledeci:

1. Kada je u leru i miruje, radi neujednaceno, nekada se cak i ugasi, a nekad lampice pocnu da svetlucaju. Nekada zna sam da se vrati na lep rad...

2.Kad menjam iz manje u visu (3. u 4. i 4. u 5.) brzinu, on se ugasi...Dogadjalo se i da kad stajem i prebacim ga u ler, ugasi se...

3.Nekada zna da pocne da se trese pri voznji...Kad mu dajem gas, ne vuce kako treba i trese se...

E sad: Govorili su mi da mogu biti problem svecice, kablovi, smesa goriva, mozda da samo gorivo ne valja...

Bio sam kod majstora, kupio sam nove svecice, on mi ih zamenio i video je da je guma ona od karburatora napukla i zamenio je tu gumu...

Posle sam ga vozio do posla i nazad, on je radio lepo...Sledeci dan je imao iste probleme, kao sto su gasenje pri promeni brzine, gasenje u leru i neujednacen rad...Da napomenem da pali iz prve i da nema nikakvih problema u vezi toga...I jos: Tokom leta nije imao nikakvih problema, radio je savrseno...
    Kod mene je od leta 2010. godine...

Hvala unapred
  • brbora
    CBC Član
    • 28.11.2007
    • 97
    • Beograd

Re: Renault Clio RN

Kao prvo podji od onog najbanalnijeg :
    - proveri kontakte na klemama akumulatora == treba da su cisti i da su dobro stegnuti za kleme

... a ostalo prepustam drugima da napisu

Comment

Pogledao sam kleme akumulatora: ciste su i dobro pricvrscene...Majstor mi je merio akumulator i punjenje, ali ni tu nema problema.

Moze neko jos da pomogne?

Comment

Evo jos nesto sam primetio: Kada je napolju vlazno, autu se dogadjaju gore navedeni simptomi...Kada je suvo, nista mu ne smeta i ide dobro...

Comment

Evo da obavestim ostale koji imaju isti problem: Problem je bio u karburatoru...Majstor ga je samo ocistio, i vise nema problema!

Comment

Working...
          X