Peugeot 406 kupe 1997 (benzin 2000) - Paljenje kada je mlak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milos A
    CBC Član
    • 18.01.2011
    • 13
    • Beograd

Peugeot 406 kupe 1997 (benzin 2000) - Paljenje kada je mlak

Moj Pežo kupe ima ličnost - lep, je tvrdoglav i nepredvidljiv... Već sam navikao na razne probleme koji se pojavljuju i nestaju sami od sebe, bez obzira da li ih popravjam ili ne: ler gas, gašenje u brzini, sijalice er-bega i ABS-a, kazaljka za temperaturu motora i slično.
    Ipak, od skora se pojavio novi kvar: motor neće da upali kada je mlak, na oko 80 C (prema kazaljci). Odlično pali kada je hladan ili kada je vruć, ali kada je mlak - moram da se prošetam 15-tak minuta dok se ne ohladi. Onda upali bez problema!
    Dijagnostika ne pozuje nikakvu grešku. Dijagnostičar mi je rekao da kvar na namotajima bobine ne može da se očita, i dao mi savet da pozajmim negde neku bobinu, pa da vidim da li se problem ponavlja...
    Šta vi mislite? Da li je bilo takvih slučajevima na Pežoima, i kako su rešavani? Hvala unapred!
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Peugeot 406 kupe 1997 (benzin 2000) - Paljenje kada je mlak

Dijagnostičar mi je rekao da kvar na namotajima bobine ne može da se očita,
    Ova tvrdnja jednostavno nije tačna. "Dijagnostičar" nije čuo za osciloskop?

Comment

• Stefan Zailac
      CBC Član
      • 06.02.2008
      • 73
      • Pančevo

Imao sam sličan problem na Alfi. Rešavao struju kad ono membrana na regulatoru pritiska. Nalivao gorivo kroz vakum crevo u usisnu granu. Hlada pali (gorivo isparilo), vruć pali (nije stigao da nalije gorivo). Mlak prezasićena smeša (verglanje do besvesti). Nemam pojma da li je isto ili slično repšenje na 406 ali možda treba proveriti.
      U svakom slučaju ovo miriše na struju (bombina ili komutator).
      Potpis nije po pravilima foruma.

Comment

• Milos A
        CBC Član
        • 18.01.2011
        • 13
        • Beograd

Originally posted by Stratos
        Dijagnostičar mi je rekao da kvar na namotajima bobine ne može da se očita,
        Ova tvrdnja jednostavno nije tačna. "Dijagnostičar" nije čuo za osciloskop?
        Izvinjavam se, nisam dobro citirao, ono što mi je rečeno glasi:

"Računar ne prijavljuje grešku. Možda su namotaji bobine u prekidu. Da ne bi bez razloga kupovao novu bobinu, senzore ili čak novi računar, probaj da za početak nađeš bobinu koja radi i da vidiš da li se kvar ponavlja ili ne."

Eto... Postavio sam pitanje na ovom forumu, jer zaista ne znam gde da "pozajmim" bobinu, a ne kupuje mi se nova!

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Da li bi pristao na zamenu motora tvoga mezimca sa karakterom i to samo za probu?
          Šta ako sa zamenskim motorom bude radio isto a šta ako bude radio različito?

Potreban ti je neko ko ume da utvrdi gde je kvar.Pretpostavke su suviše skupe i trebalo bi ih izbeći.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Ja ne znam cemu sluzi takav majstor, da menjam redom i napamet dok ne ubodem kvar znam i sam, za to mi ne treba on. Poenta majstora i jeste u tome da ti pronadje kvar nekom drugom metodom osim slepom zamenom dok ne ubode, sto ovaj ocigledno ne zna.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Milos A
              CBC Član
              • 18.01.2011
              • 13
              • Beograd

Prvi put sam na ovom forumu i postavio sam pitanje u najboljoj nameri, ali vidim da ste svi skočili na mene i mog "dijagnostičara". Iako sam očekivao neki savet, vidim da prvo moram da stvari pojasnim do kraja:

- auto sam vozio na dijagnostiku, i potrošio pare i vreme. Računar NIJE pokazao ništa, a auto je palio bez problema. Otišao sam kući podvijenog repa. Sutra, u gradu, ponovo je počeo da zafrkava.

- ne želim ponovo da gubim vreme i pare, kod istog ili nekog drugog majstora. Ako ednog dana auto ne bude hteo uopšte da upali, svaki majstor će lako naći kvar, kupiću šta treba i biće u sve radu. Ali sada, auto se ponaša nepredvidljivo i zato mi je potreban savet.

- budžet za popravku je 100 evra, a do sada sam potrošio 20. Ne želim da trošim više para na auto star 13 godina. A nije mi teško da prošetam 15-tak minuta.

Eto. Nadam se da sam bio jasniji. Hvala unapred!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Prikopčam ja komjuter na drveno bure a on meni not conected??? Probam na metalno a on opet isto, ne valja komjuter ništa...
                Otprilike to je tebi mogla dijagnostika (te vreste) da kaže šta je sa autom.
                Stefan Zailac ti je dao dobar predlog pa probaj da proveriš. obzirom na budžet koji si namenio (možda je i dovoljan) i stav ne bi ja tu ništa diro, ne znam kako da ti pomognemo online...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Pa naravno da prvo moras da pojasnis stvari do kraja, to se valjda podrazumeva, zar ne?

Ovo me podseca na saljive logove popravki po australijskim avio-kompanijama, gde pilot u primedbe na rad aviona i zahtev za popravku napise "nesto je pokvareno na stajnom trapu", pa mu servisna sluzba istom merom vrati poruku da je sada "nesto popravljeno na stajnom trapu"

Dakle majstor ti kaze da metodom dijagnostike koju on koristi, iako ta metoda ne moze da ti kaze zapravo nista, ne zna sta je u pitanju - ocigledno je da ako neces da setas i napamet menjas delove, moras potraziti metod dijagnostike koji MOZE ustanoviti sta je u stvari pokvareno. Ali tebi se ne daju pare na odgovarajucu dijagnostiku, valjda zato sto si zakljucio iz prethodnog iskustva da to u stvari ne funkcionise, pa si resio da radis napamet...tako jednostavno ne ide.

Daklem, ili vozi auto na pravu dijagnostiku, ili menjaj delove napamet - bilo koji savet koji bismo ti mi dali bi takodje bio napamet, i opet bi se sveo na to da moras menjati delove za koje i mi i ti samo nagadjas da bi MOGLI biti pokvareni. A to tako jednostavno ne ide.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

@Miloš A
                    Hajde malo razmisli,i videćeš da si dobio dovoljno pametnih saveta.
                    A mogao si da koristiš i pretraživač foruma. Ovakvih tema je već bilo...

Comment

• Milos A
                      CBC Član
                      • 18.01.2011
                      • 13
                      • Beograd

Originally posted by Dora
                      Prikopčam ja komjuter na drveno bure a on meni not conected??? Probam na metalno a on opet isto, ne valja komjuter ništa...
                      OK, ako ste hteli da me oterate sa foruma, uspeli ste, ne želim da se takmičim u duhovitosti ni sa kim. (Mada, na drugim forumima takve postove admini brišu.)

Kada budem imao pravu platu i pravi auto, otiću ću u pravi servis i tražiću pravu uslugu. U međuvremenu, potražiću savet od nekoga ko možda nije "pravi", ali je dobronameran.

Ipak, hvala Stefanu na pokušaju da pomogne. Pozdrav

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Šta si se odmah nadrndo... Neće niko da te otera sem ako ti sam to ne odlučiš. Pokušavamo da ti kažemo da je metoda kompjutera na tvom autu strano telo i da je sve pogadjanje. Od svih podataka što si dao a ako ovo potraje još mesec dana dodaćeš ti svašta što si trebao odmah na početku, dobio si jedan smislen predlog što sam i potvrdio. Za još jedan smislen predlog treba malo više podataka i dobre volje sa tvoje strane.
                        Ne znam šta očekuješ, neko ti kaže to je to i to se samo odradi i ti srećan, pa i mi bi bili ali to nema nigde...

Izvini ako smo te uvredili, ali nemoj ni ti nas vredjati.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Ako se slučajno predomisliš,budi ljubazan pa prouči pravila foruma,pa ako ti odgovaraju ti budi kulturan pa nam se lepo predstavi u temi namenjenoj za to pa ćemo se onda družiti. Do tada, pozdrav i tebi .

Comment

• Milos A
                            CBC Član
                            • 18.01.2011
                            • 13
                            • Beograd

Problem sa kupeom rešen: zamenio sam regulator pritiska goriva - 3000din. Sam sa ga promenio, uz pomoć male stolarske stege. Hvala Stefanu i Blaži na savetu!

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

OK, ako ste hteli da me oterate sa foruma, uspeli ste, ne želim da se takmičim u duhovitosti ni sa kim. (Mada, na drugim forumima takve postove admini brišu.)
                              Ako se slučajno predomisliš,budi ljubazan pa prouči pravila foruma,pa ako ti odgovaraju ti budi kulturan pa nam se lepo predstavi u temi namenjenoj za to pa ćemo se onda družiti. Do tada, pozdrav i tebi .
                              Za vlasti: ...Da svesan sam i prihvatam taj rizik.

Comment

Working...
                              X