Opel Astra G 1.6 16v problem sa upozorenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ljubovija
    CBC Početnik
    • 22.01.2011
    • 5
    • Ljubovija

Opel Astra G 1.6 16v problem sa upozorenjem

Pozdrav svima. Posedujem Opel Astru G NJoy 1.6 16v EcoTec 2003 godište. Automobil je uvezen sredinom oktobra iz Holandije i prešao je proverenih 120 000 km. Odmah je urađen veliki servis i od tada je prešao 2000 km. Pre dve nedelje na displeju mi se počelo pojavljivati upozorenje za kontrolu ulja u motoru, što sam ja naravno odmah obavio. Ulja u motoru ima sasvim dovoljno, a koristi se Eneos 5w10. Sve je kako je proizvođač propisao. Upozorenje se pojavljuje nekada u toku vožnje, a nekada prilikom paljenja i gašenja automobila. Naravno, potvrdom nekim od tastera za kontrolu bord kompjutera, ova poruka se prihvata i na displeju se prikazuje neka od standardnih informacija (trenutna potrosnja, štoperica, prosečna potrošnja, itd). Ljudi koji se malo bolje razumeju u automobile od mene kažu da ta poruka može da se izbriše samo pomoću dijagnostike. Interesuje me da li je to tačno ili postoji neki drugi način. Da li je neko imao neki sličan problem? Inače, auto radi perfektno. Drugih problema nema. Hvala unapred svima.
  • ljubovija
    CBC Početnik
    • 22.01.2011
    • 5
    • Ljubovija

Re: Opel Astra G 1.6 16v problem sa upozorenjem

Pogrešio sam pri kucanju. Sipano je Eneos 5w40 ulje, a ne 5w10. Greška.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Proveri ti visinu ulja po uputstvu. Mislim da po gašenju motora, kada je zagrejan sačekaš 5 min pa proveriš na šipki nivo.

E sada, ako ti se na bordu pojavljuje greška, moguće da je i senzor u karteru riknuo.

Meni se pojavilo upozorenje na bordu u toku vožnje da fali ulje, a redovno sam proveravao i nisam imao nikakvu potrošnju ulja. Pošto je bilo u toku vožnje, u žurbi sam sipao 3dcl odokativno, posle izmerio i video da nije bilo potrebno da se dolije. Senzor pobrljavio.
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• ljubovija
        CBC Početnik
        • 22.01.2011
        • 5
        • Ljubovija

Merio sam prema Opelovom upustvu. Sve je OK. Ulja ima sasvim dovoljno. Moguće je da je senzor pobrljavio. Videću da ga odvezem na dijagnostiku, da vidim šta će da kažu. Interesuje me da li ti se to i dalje pojavljuje ili si to nekako rešio?

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Jednom pokazao i nije posle. Proveri ti ulje više puta. Inače, moguće i da ti je ulje u motoru voženo sa long life režimom pa kada si usuo novo, počelo da ispira koks i smeta senzoru. Koje je boje ulje?!
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• ljubovija
            CBC Početnik
            • 22.01.2011
            • 5
            • Ljubovija

Pre tri meseca i nešto više od 2000 km urađen je veliki servis. Tada je i komplet promenjeno ulje i sipan Eneos 5w40. Ulje ima braonkastu boju, koliko se meni čini kada izvučem merač. Na ovih 2000 km, automobil je po nekoj mojoj proceni potrošio oko pola litra ulja. Naravno, ja sam tih pola litra dosuo, a sipao sam u potpunosti isto ulje Eneos 5w40. Ja se baš i ne razumem u motore, pa me interesuje šta podrazumevate pod long life režimom? Čitao sam na internetu da ovi Opelovi EcoTec motori 1.4 16v i 1.6 16v (kakav je u mom automobilu) troše ulje, ali da su dugovečni. Zbog toga sam i uzeo ovaj automobil. Interesuje me kakvo je vaše mišljenje o tome, pošto kako vidim i vi vozite Opela? Ovo Eneos ulje je pravi raritet u Srbiji. Majstor koji mi je radio veliki servis u Ljuboviji se kune u njega. Bukvalno samo njega koristi. Cena mu nije zanemarljiva. Kanta od 4l košta 3500 rsd. Valjda je ovo ulje OK. Neki ljudi ga hvale na netu.

Comment

• ljubovija
              CBC Početnik
              • 22.01.2011
              • 5
              • Ljubovija

Problem nestao pre dve nedelje. Ništa pipao nisam. Sada se upozorenje ne pojavljuje. Ne mogu da verujem.

Comment

Working...
              X