Opel Kadet Suza 1.3 benzin 88god - problem s motorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RobY
    CBC Početnik
    • 25.01.2011
    • 3
    • Bosna

Opel Kadet Suza 1.3 benzin 88god - problem s motorom

Pozdrav za sve.
    Ja sam nov ovde. Citao sam puno foruma tokom proslih dana i odlucio da se regustrujem ovde i pokusam da dobijem odgovor na mojih par pitanja.
    Kupio sam suzu prije oko 1god, inace moje prvo auto. Inace se ne razumijem puno u auta, tako da kad sam ga kupio nije mi radio ventilator na hladnjaku i cesto sam ga pregrijavao. Kad sam to shvatio
    vec je bilo kasno i dihtung glave je propustio. Zamjenuo sam to, ali nisam brusio glavu. Sve je bilo uredu mozda 3-4 mjeseca kad je motor poceo trositi ulje. Tesko pali po zimi, i svjecice crkavaju skoro svake 2 sedmice (budu pune ulja). Iz iberlaufa ide bas mnogo dima i gusi motor puno. Takodje, cesto se auto gasi i tesko radi, trza u voznji (predpostavljam da su kablovi ili nesto oko struje).

Ja se izvinjavam zbog puno teksta, al htio sam detaljno da objasnim probleme.
    Jos jedno pitanje me interesuje nakon svega toga, da li je to moguce popraviti i dovesti u red da motor opet fino radi?

Hvala vam unaprijed,
    puno pozdrava
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Opel Kadet Suza 1.3 benzin 88god - problem s motorom

Moze da se dovede u red....ali prvo otvaranje motora,merenje pa onda odluka sta ces i kako.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• RobY
      CBC Početnik
      • 25.01.2011
      • 3
      • Bosna

Hvala na odgovoru.

Evo ja sam jos malo citao forum. Onako od oka sam zakljucio da moram mjenjati karike, brusit glavu, vidit razvodnu kapu i kablove i naravno raditi dihtunge i filtere i ocistit karburator. Jel to to odprilike ili ima jos nesto?
      To sam takodje odprilike sracunao i cijena je oko 350-450KM.
      Jel ima neko iskustva s ovim da mi kaze kako je kod njega bilo i kako se motor ponasao nakon svega tog odradjenog?

Hvala

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Vrlo je nezahvalno licitirati razmere oštećenja motornog sklopa bez uvida u isti. Po rasklapanju će sve biti jasnije.
        Ako pregrevanje motora nije bilo često i dugotrajno,možda će biti dovoljno zameniti karike i ležajeve na radilici,zaptivače,kao i ulje,filtere,svećice...
        Okreni-prevrni,nema jeftine varijante. Predlažem punu generalnu,ako je moguće...

Comment

Working...
        X