Ne prima pun gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Ne prima pun gas

Obratite pažnju na činjenicu da će nivo od 10mm bez plovka lako postati 38mm kada se plovak uroni u lonče.
    Dakle,10mm je nivo sa uronjenim plovkom ili bez njega?

Comment

• vandeo
      CBC Član
      • 30.03.2006
      • 79
      • Petrovac

Bez njega. Kada podignem gornji deo karburatora (a na kojem je plovak).

Ovaj karburator je sličn, li nije isti. Dizne su na drugim mestima i dovod goriv je drugčiji. Ovo je Solex 32 pbisa 12 a moj je 16

Comment

• vandeo
        CBC Član
        • 30.03.2006
        • 79
        • Petrovac

Originally posted by Alien108
        http://www.rwbsmith.plus.com/citroen...tion/carb1.pdf, evo na enleskom, nadam se da je od neke pomoći.

Tu piše da je nivo goriva 38 mm!
        Evo ga pod carb3, cini mi se.

U principu, procistio sam sve sto je moglo osim što nisam skidao ove dve membrane, koje su relativno skoro menjane .
        Izgleda da je majstor Dora u pravu u vezi malog nivoa. Samo da ukapiram kako da podesim nivo.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Kriviš limčić koji naseda na iglu karburatora. Mora da u nekom uputstvu piše koliki je zazor plovka od poklopca. Meri se kad poklopac stoji vertikalno a plovak visi na dole. Logično, ne može da visi na gore...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vandeo
            CBC Član
            • 30.03.2006
            • 79
            • Petrovac

Znači ručna relativno odokativna metoda.
            Mislio sam da postoji neko okretanje matice ili slično....

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Nije odokativno ako imaš alat za kontrolu ili bar šubler. Tako se podešava svaki karburator, samo treba da znaš meru. Ako nije baš onako opran, uvek ostane trag dokle je bio nivo benzina.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vandeo
                CBC Član
                • 30.03.2006
                • 79
                • Petrovac

Eureka!
                Taman sam se spremao da "krivim plovak" kad ono, međutim!
                Doduše, i plovak će doći na red jer sam izmerio oko 35mm u plovku (prljav karburator, kao što Dora reče, sam, govori)
                Elem, nisam bio lenj pa pročitah o karburatoru po ovim pdf-ovima koje ste mi dali.
                Šta je bilo u pitanju. Sa zadnje strane postoji jedna membrana koja, kako tamo saznadoh, jeste akcelerator pump, odn. po naški, pumpa za naglo dodavanje gasa, što bi, nekako i bio moj problem. Koliko sam shvatio, kada se naglo doda gas, poluga pritisne membranu i stvori vakuum koji naglo povuče veću količinu od predviđene u grlo ( pravio sam opite i proveravao), a kada se polako dodaje gas, membrana ne reaguje na isti način, odn. nema goriva koje doprema u grlo. Pošto sam i tu membranu zamenio relativno skoro (uz-put, kada sam menjao drugu koja je zaista crkla) znao sam da je membrana dobra pa sam prišao rešenju problema na Dorin način, krivljenjem poluge, čisto da probam (kasnije sam ustanovio da je druga polugica koja se nalazi na osovini leptira gasa, koja pomera onu prvu navedenu polugu malo pojedena pa i nije mogla dovoljno da pomera 'acelerator pump'). Uh... eto, sada i na benzinu prima gas naglo kao lud!
                Hvala još jednom svima na nesebičnoj pomoći i još jednom hvala cbc forumu za postojanje mesta gde se rađaju ideje.
                Nadam se da će i drugima ovo pomoći.

Comment

Working...
                X