Servis automobila (lada niva 1.7)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ph0en1x
    CBC Početnik
    • 20.12.2008
    • 7

Servis automobila (lada niva 1.7)

Pozdrav svima,

Interesanto je to sto svi cene strance posto izmedju ostalog na zapadu rade redovan servis.A ovde posto cene ispecatiranu servisnu knjizicu,ne znaci i da auto odvoze u servis.Ustvari cudno je kako na forumu nema nesto tipa servis i odrzavanje vozila.

Pa zato ovde stavljam moja pitanja i nedoumice:
    Imam ladu nivu 1.7 2007god koja je presla 51000km.Radjeni redovni servisi od pocetka na 1600,8600,15000,20000,30000,40000,50000km
    e sad,to sto kod nas podrazumevaju u redovan servis ocigledno se dosta razlikuje od toga sta pise u servisnoj knjizici.Sve sto su oni radili je promena ulja i filtera.
    Poslednji put sam skinuo filter za vazduh i uocio da ni njega nisu promenili... Zamenio sam ga ja i konstatovao da necu ni da prodjem pored tog ovlascenog servisa za lade.Onda listam servisnu knjizicu i citam sta se moze procitati(kad su je stampali samo na ruskom) i konstatujem da ovde ima bas dosta stavki koje sam trebao servisirati a koje nisu odradjene.Imam vec neke stavke u glavi koje bi trebalo da se urade ovako po nekoj mojoj logici ali bih voleo kad bi mi neko dao servisne stavke na srpskom ili bar na engleskom,preporucio dobar servis koji moze da odradi to kako treba a pritom da im duvam za vrat posto poverenja nemam pa makar on bio "ovlascen" koliko god mu volja.
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Servis automobila (lada niva 1.7)

Ustručavam se da ti preporučim jedan servis... Odlični su,čak imaju i stavku na fiskalnom
    da im duvam za vrat
    .
    Jedino što je malo nezgodno je što su u predgrađu Moskve,pa neznam da li će ti odgovarati,pošto nisi naveo lokaciju u profilu.
    Ako ti odgovara,reci. Poslaću ti kontakt na pp.

Edit: Šala,bolan,šala...Nemoj nikad duvati majstoru za vrat jer je kontraproduktivno,a ako želiš preporuku trebalo bi da navedeš svoju lokaciju.

Comment

• ph0en1x
      CBC Početnik
      • 20.12.2008
      • 7

Moze i da navedu u fiskalnom racunu duvanje za vrat i da naplate,nije problem...
      U svakom slucaju je jeftinije nego APP (ako,prodje,prodje) na fiskalnom racunu:
      E da vidimo sta smo tu imali: cincilator,federfufna itd.

Ja sam iz panceva.Nije nista daleko kad su kola u pitanju

Comment

• jeronimo
        CBC Senator XXL
        • 27.10.2005
        • 390
        • beograd
        • ваз 21214-20

a u kom si servisu odrzavao vozilo do sada(da nisi u four tade-u),ja recimo imam 130 000 i sve je u servisnoj knjizici(doduse otvorena je druga posto jedna ide do 100 000)....
        inace na toj kilometrazi i ne ide nista drugo osim ulja i filtera (filter vazduha ide i na 30 000 pise na poklopcu ) i naravno kontrole celokupnog vozila koja je predvidjena na svakih 10 000 sta mislis zasto je nas uvoznik prihvatio garanciju od 60 000(u rusiji je 100 000) zato sto se nista ne menja ....a i do tih 100 pa i vise menja se samo tecnosti i eventualno lamela...
        prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• ph0en1x
          CBC Početnik
          • 20.12.2008
          • 7

Pravo da ti kazem ne znam naziv ali je jedini ovlasceni servis za lade u pancevu.A oni servisnu knjizicu ni ne gledaju,posto je nisu ni pecatirali...
          Nije ni bitno znam da je necu skoro prodati pa mi nije bitan papir vec sta je uradjeno.A koliko sam video u servisnoj knjizici pise podosta o nekom menjanju.Znam da odprilike na svakom vozilu koje predje 50.000km ide neki veci servis,nije samo zamena ulja i filtera za ulje.Promenjena je i lamela ali to je njihova boljka.
          Dobro je sto mi rece ovo za garanciju,znaci da u rusiji rade kako treba,sad sve sto treba da uradim je da nadjem prevodioca(verovatno komsija) pa da mi proceslja malo neki ruski forum,njihove servisne intervale i sta bi trebalo da se proveri a i da nije u servisnoj knjizizci pomenuto.
          Javim kad se konacno konsolidujem pa ako nekom zatreba servis bar ce znati na cemu je.

Pozdrav

Comment

• jeronimo
            CBC Senator XXL
            • 27.10.2005
            • 390
            • beograd
            • ваз 21214-20

to jeste four trade i oni jesu malo takvi, sto bi rekli lako cemo...sta ces stari kadar poceli su negde u zadnjoj trecini poslednjeg veka i proslog milenijuma.......
            inace ako je lamela menjana(sto se desava na mogo zvucnijim imenima, ipak je to non stop 4x4), osim zamene antifriza koji ide na 60 000 i kocione tecnosti drugo se ne dira osim potrosnog materijala tipa plocice svecice filteri i ulja gas u patos i teraj(slobodno i po dzombama) normalno uz periodicnu proveru trapa na bar 30 000....
            inace ima u opovu mali privatni servis koji drzi nekadasnji sef eurolade (jos stariji od njih) gde je sve po ps-u tako da ima kako volis....

Comment

• cherokee
              CBC Član
              • 08.11.2007
              • 51
              • Sabac/N.Beograd

Ja imam samo losa iskustva sa tim malim privatnim servisom u Opovu ako joj nista ne fali samo sipaj i vozi to ti je moj predlog a Opovo pokusaj u sirokom luku da zaobidjes, meni sta god da je radio nista nije uradio do kraja.

Comment

• jeronimo
                CBC Senator XXL
                • 27.10.2005
                • 390
                • beograd
                • ваз 21214-20

naravno, iskustva se razlikuju ali ako hoce da proveri auto ima i servise ovlascene u beogradu veoma blizu pancevackog mosta...za ostalo naravno vazi ispravno ne popravljati(pozeljno i ne kvariti)

Comment

Working...
                X