Relej pumpe ABS-a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Relej pumpe ABS-a

U pitanju je VW Corrado 2.0 16v

Problem je sledeci

Pre jedno dve nedelje upalila mi se lampica od kocnice, da bi se posle 10ak minuta voznje papucica stvrdnula i kocnicu vise nisam imao tj kocila je ali jedva jedva. Pomislio sam prvo da mi negde ulje iscurelo, medjutim cantrica je puna. Posle mi je drugar sa foruma (Remus) rekao da dam kontakt i oslusnem dal se cuji zujanje pumpe (to je pumpa od ABS-a koja stvara neki pritisak ili pod pritisak, nisam siguran, i ona ustvari menja servo). Dao sam kontakt zujanja nije bilo, pa sam pomislio da je pumpa crkla, ali za svaki slucaj smo proverili dal struja dolazi do pumpe, i ispostavi se da nije. Dan posle toga, palim ja auto i cujem neko krckanje u tabli kao da relej preskace i u tom trenutku se ugasi lampica od kocnice, i kocnica proradi, ali nazalost na par minuta. Tu smo dosli do releja. Nigde nisam uspeo da nadjem takav relej tad, poshto taj ima 5 onih pinova i taj jedan gasi pumpu kad nabije pritisak. Nadjem slican relej, ali bez tog malog pina koji gasi pumpu, i proradi sve, s tim sto se pumpa ne gasi nego konstantno zuji. Posle toga nadjem isti relej ko moj, ubacim pumpa ne radi, nadjem jos jedan, ne radi, nadjem treci i ni taj ne radi.

E sad celo ovo moje pisanje se svodi na pitanje da li moze da bude neshto drugo u pitanju? cudno mi bas da od 3 releja koja sam probao ni jedan ne radi, a ovaj sto je sad na kolima radi, ali ne gasi pumpu. Dajte predloge, ludim polako, a i frka mi je da ce pumpa da crkne ))

I love my
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Relej pumpe ABS-a

Ne znam kakav je abs na vw ali na hondi ima jedna metalna kugla(kao od citroena) sa davacem koji daje kada je ta kugla pod dovoljnim pritiskom

iz nje se snabdeva abs a pumpa se pali samo kada opadne pritisak..

pogledaj neki davac, da se nije neka zica otkacila..

Comment

• gille
      CBC Senator XXL
      • 24.09.2006
      • 593
      • Belgrado

Slikaj taj crknuti relej (što je bio prvobitno u autu) sa gornje i donje strane, moguće je da je onaj sa diodom unutra. Ako se ispostavi da jeste, bani da ti dam jedan (ima toga u Alfi koliko hoćeš)

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Pregldao sam bio ali nisam video zicu viska ))

On bi u principu rtebao da ima neki prekidac koji ga gasi kad nabije pritisak, ali dal je i to crklo pored releja pojma nema. Cudno mi je da od tri releja ni jedan nije ispravan....
        Evo slikica releja.

I love my

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

Pa ovo mi se cini kao relej od 100 dinara u prodavnici delova

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

Cena je 2100 ili 2300 u porseu. A mora da se ceka dok stigne,a to je problem. A i frka mi je da narucim, a ispadne da nije samo do releja i bacim pare. Pohsto mi je jako cudno da od 3 releja ni jedan ne radi. Inace sam jedva nasao releje, niko ziv ih nema od ovih sto rasturaju vagene

I love my

Comment

• tamburski
              CBC Senator
              • 27.09.2007
              • 210
              • PANCEVO

pa ispitaj releje malo zice unimer na buvljaku za 300 dinara pa udri
              a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• jare
                CBC Član
                • 13.04.2009
                • 10
                • Novi beograd

Ja sam mucio muku sa istom pumpom , promenio sam instalaciju, 2 puta celu pumpu!
                Da li ti abs radi?
                I koji je tip pumpe , imaju dva jedan sa EDS(ajde da kazem primitivna blokada diff-a) druga bez(koja je jednostavnija)
                Ako ne uspes da nadjes odgovarajuci relej spoji direktno pumpu na bombinu (dovedi joj plus sa bombine)
                Ja sam tako vozio 6 meseci bez posledica dok drugi put nisam zamenio pumpu

evo kako izgleda pumpa

Comment

• Kanarinac
                  CBC Senator XXL
                  • 08.10.2004
                  • 2870
                  • BG,Weedikovac

Ovako ABS mi ne radi od kad sam uzeo auto. Kad zaverglam abs lampa gori i kad upalim auto ugasi, kao da radi normalno ))

E sad meni sad radi pumpa, ali sa relejem koji nema ovaj mali konektor koji sluzi da gasi pumpu kad nabije pritisak. E sad ne znam koji je tip ABS-a tacno, moracu da proverim. A frka mi je oept da vozim tako, bas da pumpa ne bi crkla pa da moram i nju da menjam...

@tamburski
                  Ja bi sve to vrlo rado proveravao, ali struja i ja nismo u dobrim odnosima jos od detinjstva )

I love my

Comment

• tamburski
                    CBC Senator
                    • 27.09.2007
                    • 210
                    • PANCEVO

daj brojeve dole sa releja nesto tipa 30 ,15 i tome slicno
                    a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Ako trazis semu releja ima je na gornjoj slici, a fabricki broj je 357 927 843

I love my

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Ono gore na slici, je najobicniji dual switch relay, i kosta 150 din - Bosch. Jedina razlika je sto ima dve vece buksne i tri manje, a na kupovnima su sve manje (standardne), a to se lako resava.
                        Da dodam - kad kupujes, trazis sa ugradjenim jednosmernim diodama, jer postoje i bez.
                        Long Live CBC!!!

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Stvarno se ne razumem u te stvari. Kapiram da buksnice moraju da se menjaju onda, a to mi se i ne svidja bas kad vec moze da ostane fabricki. Interesuje me sta jos pored toga moze da bude.

I love my

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Buksne se lako i kvalitetno menjaju, kvalitetnim klestima za buksne, a da ti neko onakav relej naplati, sve preko 200 din, je cista pljacka. Pise na njemu Portugal, ima ih ovde kod nas na pijaci - 120 din. Da si blize poklonio bih ti nekoliko, imam ih pedesetak.

Ipak, ako nisi vican, svaki elektricar ti to moze ispitati i zameniti za tren oka.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Pa problem je u tim elektricarima. Bio sam kod tri coveka i svi su slegali ramenima, kao oni to ne znaju. Na kraju sam sa drugom rasturio sve da dodjemo do releja, pa posle dok smo proverili koji je.

U originalu taj relej kosta nesto preko 2000 din, a za polovan su mi trazili 700. Zakazao sam kod majstor Draska sutra, kazu da je covek doktro za vagene, pa cu da vidim. Ja sam sve zivo pokusao sto sam mogao. Nadam se da je samo do releja, sutra javljam rezultat.

I love my

Comment

Working...
                              X