Imam problem sa mojom vektrom. U pitanju je model A 95 god a ekotek motorom 2.0i 16V Dok je motor hladan radi normalno i prima gas, ali kad se zagreje na leru se gasi, ne prima gas, izbacuje plavicast dim kao da ima lose sagorevanje. Na dijagnostici pokazuje da je u pitanju senzor bregaste ili nesto oko pozicioniranja bregaste. Ali mi je cudno zasto se razlicito ponasa kad je hladan i zagrejan. Svaki put obrisem gresku na kompu ali je vrati posle paljenja.
Vectra-rad motora kad je zagrejan
Collapse
X
-
Re: Vectra-rad motora kad je zagrejan
Zamenio sam senzor bregaste i konektor koji ide na senzor, kao i motor ler gasa. Sada bar ne dimi ali i dalje ima los rad kad se zagreje i slabo prima gas, tj. kada naglo dam gas kao da se ugusi pa tek onda se odazove. Proverio sam filter goriva i pumpu u rezervoaru, sve je ok.
Comment
-
-
Re: Vectra-rad motora kad je zagrejan
crn dim je loše sagorevanje a plavičasto gori ulje... vidi se kod tomosa, trabanta i ostali 2taktni motori (i tamića)
loš rad zagrejanog motora može da znači da su loše karike, ne zaptivaju dobro pa ulje prodire u kompresioni prostor i sagoreva (otud i plavi dim).
Comment
-
Comment