Opel Astra 1.7dti 2001 - potrosnja antifriza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivanfly1979
    CBC Član
    • 28.02.2011
    • 21
    • Srbija
    • Opel Astra 1.7dti

Opel Astra 1.7dti 2001 - potrosnja antifriza

Automobil Astru 1.7 dti, kupio sam polovnu pre oko mesec dana sa predjenih 150 000 km(provereno je da je toliko, uvezen iz Italije, sa urednom servisnom knjižicom proverenom u zvaničnom opel servisu u Nisu, gde je uradjena i dijagnostika, koja je pokazala samo problem sa protokomerom koji je tad zamenjen).

Primetio sam da automobil trosi antifriz (rashladnu tecnost). Ako ga vozim u gradu manjim brzinama potrosnja antifriza je manja, ali ako ga vozim autoputem potrošnja je prilično velika, tj. nakon predjenih 350 km, morao sam da dolijem skoro 1 litar antifriza u odgovarajuću posudu. Antifriz nigde ne curi iz sistema, proveravao sam, nikakvih kapljica niti barica nema ispod motora, ili oko creva.
    Obratio sam se majstoru, gde su mi rekli da nije dihtung glave, već da motor izbacuje antifriz u vidu vodene pare na iberlauf i da treba da se on izvuče sa strane da ne bi ta para ulazila u turbinu da je ne bi ostetila.
    Takodjer, rečeno mi je da trebam da se pomirim sa time jer je to problem tih motora, jer im se u servisu ranije dešavalo da menjaju dihtunge na sličnim motorima i da oni posle i dalje troše antifriz.
    Zaključak je da trebam da dolivam antifriz i da se ne izlažem trošku otvaranja motora.

Molim za pomoć ili mišljenje, jer bih voleo da rešim ovaj problem ako je moguće.

Ivan
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Opel Astra 1.7dti 2001 - potrosnja antifriza

Ako je to onaj motor koji ima mali hladnjak u karteru, stvar je onda jasna...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Obratio sam se majstoru, gde su mi rekli da nije dihtung glave, već da motor izbacuje antifriz u vidu vodene pare na iberlauf i da treba da se on izvuče sa strane da ne bi ta para ulazila u turbinu da je ne bi ostetila.
      Htedoh da napišem otkud mu ideja za iberlauf a Comi napisa da ima hladnjak u karteru. Ako curi moralo bi ulje da liči na testo za palačinke...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Hladnjak ulja nije u karteru vec sa strane motora.Nije u problemu jer bi gurao ulje u rashladni sistem.Eee, to sa ibertom sto prica majstor,moze biti.Treba imformacija kako ili sta ima u tom crevu?Prisustvo ulja ili bele skrame?

Comment

• ivanfly1979
          CBC Član
          • 28.02.2011
          • 21
          • Srbija
          • Opel Astra 1.7dti

Pitacu sutra majstora, da li ima ulja ili bele skrame u crevu, jer sam sada odlučio da promenim i kaiš, roler, španer i ulje, pa sam auto ostavio u servisu.
          Jedino sto znam i mogu sa sigurnošću da vam kažem je to da motor ne troši ulje i ne meša se antifriz i ulje. Dakle, problem je što samo troši antifriz.
          Inače, dobio sam sada i još jedno objašnjenje koje nisam baš najbolje razumeo da vam kažem pošteno, a to je da se to dešava zbog nekog problema u glavi motora i da je opet najbolje da ne diram ništa jer može da ispadne da mora da se promeni glava motora. Sve lepše od lepšeg .

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Postoji mala verovatnoca da su popustile gumice na caurama u koje se ubacuju dizne.Relativno se lako vade i menjaju gumice,ali opet ko ce ga znati.Zato sam i pitao sta je u crevu ibera.Ako ima bele skrame moze biti do njih,a ako nema i do dihtunga glave.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

A proveri usput i sa testom pritiska sistema da ti ne curi na dihtungu termostata, spoju creva, malom i velikom hladnjaku. To je mnogo manji trošak!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• nina996
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2009
                • 324
                • leskovac

Da ne kazem napamet i izvini ako gresim ali mislim da si iz Leskovca i da ti majstor nije bas tako rekao a ti ga pljujes na forumu.poz.Znam jel me zvao Pedja u vezi tvog slucaja
                Pirke

Comment

• ivanfly1979
                  CBC Član
                  • 28.02.2011
                  • 21
                  • Srbija
                  • Opel Astra 1.7dti

Ok. Najdalje do kraja nedelje cu ici da uradim taj test, pa cu vam reci. Nisam iz Leskovca, već iz Beograda, ali bih voleo da cujem i za taj slučaj.
                  Potrebna su mi iskustva drugih, jer celu ovu priču prati i majstor.
                  Ali za dijagnostiku videću ili u Opel Beogradu ili u Mirkosu na Pozarevackom putu.
                  Hvala.

Comment

• zmmarko
                    CBC Početnik
                    • 07.03.2011
                    • 1
                    • Zagreb

Ovako imao sam sličan problem ali nije imalo veze gdje se vozim, problem im je na bloku motora gdje je dio na koji se spaja crijevo za vodu ode brtvilo i tu nestaje antifriz a pošto je motor zagrijan sve ispari i nema nigdje nikakvog traga.

To ti mogu riješiti u bilo kojem servisu samo to i malo više košta jer moraju skidati kompresor klime i još dosta toga.

Pozdrav,

Comment

• ivanfly1979
                      CBC Član
                      • 28.02.2011
                      • 21
                      • Srbija
                      • Opel Astra 1.7dti

Evo u poslednja tri meseca radio sam sva ova ispitivanja sto ste mi i predlozili.
                      Uradjena je zamena vodene pumpe, radjen hidrotest glave i ispravna je, glava je obradjena, stavljen je novi dihtung glave.
                      Promenjene su GUMICE DIZNI i po svemu sudeći one su bile glavni problem.

Posle oko 800 predjenih kilometara ne gubi antifriz i auto se dobro ponaša.

Majstor koji je radio hidrotest kaze da mu je mongo ljudi dolazilo sa slicnim problemima, i da se ispostavljavo da su stradale gumice dizni
                      koje po svemu sudeći traju oko 150 000 km. Ovaj problem se odnosi 1.7 dti motore (astra i corsa).

PItanje:
                      Da li se na ovim motorima koji imaju metalan dihtung glave radi dotezanje (kontrola) glave nakon 1000-1500 km od montiranja?
                      (U servisu su mi rekli da se ne radi.)

Comment

• e-bgd
                        CBC Član
                        • 05.11.2009
                        • 10
                        • Beograd

Pozdrav. Imao sam isti problem na Isuzu 1.7 DTI. I dok se yakljucivalo gde voda nestaje, druga gimica na toj ;auri je pustila ulje u vodu
                        pa je ubrzo puklo crevo za vodu na temperatiri od oko 80 stepeni. U servisu zamenjene gumice, zamenjen i hladnjak ulja koji je
                        problem takođe na tom motoru jer i tu zna da ubaci ulje u vodu. Sada je u toku ispiranje sistema od ulja pa onda zamena svih creva...
                        Eto podelih iskustvo sa tim motorom što su im fabričke mane.

Comment

• milleemillee
                          CBC Početnik
                          • 16.07.2009
                          • 8

Pogledaj da li je mokar tapacir kod nogu !

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Promenjene su GUMICE DIZNI i po svemu sudeći one su bile glavni problem.

Posle oko 800 predjenih kilometara ne gubi antifriz i auto se dobro ponaša.
                            Kanda ne čitaš baš svaki red.

Comment

Working...
                            X