Astra G z16xe trza pri kocenju motorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nina996
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2009
    • 324
    • leskovac

Re: Astra G z16xe trza pri kocenju motorom

Tu vrstu egr ventila nemozes zatvoriti limom jer ima u samom egr ventilu senzor pozicije egr ventila i kad on ne odradi ecu se buni.
    Pirke

Comment

• rados
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2011
      • 539
      • G.Milanovac SRBIJA
      • OPEL ASTRA G Z16XE

ok sutra probam sa zamenom,javljam

Comment

• nikolicji
        CBC Veteran
        • 26.06.2007
        • 133
        • Beograd

[quote="Dora"]Nikolići, otkud dizelu bobina...

Nisam ni mislio da ima (električar sam po struci, al svašta nešto radim), nego sam se glupo izrazio . Htedoh reći da znam malo oko karburatorskih benzinaca, te nisam kompetentan, al` javiće se neko. Hteo da pokrenem priču i izgleda uspeo

Briši ovo da ne offujemo
        Lud za Prelude

Comment

• rados
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2011
          • 539
          • G.Milanovac SRBIJA
          • OPEL ASTRA G Z16XE

probano sa zamenom EGR-a isto se desava,isto secanje znaci da nije do njega vise neznam sta je

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by Dora
            To im je mana, šta će trećom brzinom na 1500 obrtaja... Šaltaj u nižu, inače verujem da je ipak problem do bobine iako je menjana kako si napisao.
            Glupi softver uz lošu korekciju klapne gasa drma motor jer je preveliko opterečenje. korekcija se vrši na 500 obrtaja to je samo moron mogao da smisli, kad upadne izmedju dve kocke imaš cimanje.

Kad pali dizne na tom motoru, na koliko obrtaja kad se koči motorom? Kad prestaje catoff?
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Miha
              CBC Veteran
              • 16.06.2006
              • 150
              • Beograd

I ja sam shvatio da je problem sa cutoff funkcijom.

Problem se desava i kad je motor u nekom rezimu kada niti vuce niti koci motorom, a nalazi se u podrucju od 1500-1800 obrtaja, onda pocinje da trza, dodavanje malo gasa odmah prekida trzanje. Primer Ibarske magistrale, guzva, voznja oko 50-60 km/h u koloni kad stalno oduzimas gas i padnes u niske obrtaje a u visokom stepenu prenosa. Desilo mi se da se i ugasi auto pri saltanju, ako ne dodam medjugas. Koliko ja znam, dizne se pale na 1300 obrtaja, tj iskljucuje se cutoff funkcija. Nema nikakve veze sa diznama, jer mi se desavalo na autu dok je bio na benzinu, a desilo mi se i kad sam ugradio plin, znaci nema veze sa diznama. Cisto sve ostalo, ispravno.... Efekat se pojacava ako iz neke brze voznje, ili jacih ubrzanja predjes u penzionerski mod , u niske obrtaje, i posle duzeg kocenja motorom. Muku sam mucio 2009g kad sam se spustao do mora. Spust Moracom do Podgoricom, stalno se vozi bez gasa, motor pao ispod 80 C, potpuno iskljucen, obrtaji oko 2000 i cim pocne da pada brzina pocinje da trza, dodas gas on se smiri.
              Posle detaljnog istrazivanja kod mog servisera, nismo nasli nikakav problem, softver nema nikakvu gresku memorisanu, nije se palaila check lampica, sve normalno, al meni trza.
              Na auto putu i u svakodnevnoj voznji nemam taj problem.
              Resenja izgleda nema, sem sto kada dolazim u rezim obrtaja kada mogu da provociram problem drzim bar malo gasa i tako odrzavam brzinu. Vec sam se navikao i prosle 2010g nisam imao ni jedno trzanje u Moraci.
              Postali smo jedno, motor i ja, osecam kad ce da stucne

Pozdrav
              ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
              Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Na par tih Astri je problem rešen promenom bobine za ispravnu iako je prethodna na prvi pogled delovala kao ispravna. Problem sa prevelikim diznama, motrna klapna koja radi kako ona misli da treba i stvarno loš softver za upravljanje gorivom dovodi do ove pojave. Mora biti stvarno sve tip top stanje, pomaže ako se šalta u nižu brzinu, nije to dizel da bi se vozio 3. na 1600 obrtaja...

drive by wire je nešto najgluplje što je primenjeno na automobilima od novih stvari.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rados
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2011
                  • 539
                  • G.Milanovac SRBIJA
                  • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav evo mene sa mojom astrom;probao sam danas sa zamenom bobine original sa astre koja je juce stigla iz italije i isto .Jedino mi jos ostaje da zamenim kompjuter ako i to ne bude onda je to njoj urodjena mana koja se ne resava

Comment

• nina996
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2009
                    • 324
                    • leskovac

Ja licno neznam sta da ti kazem kod mene se to ne desava vise.poz
                    Pirke

Comment

Working...
                    X