Originalni termostat zamenjen pre godinu dana.Od onda sam menjao jos tri ili cetiri puta u nadi da ce novi odrzavati temperaturu kao originalni medjutim nista od toga.Trenutno je unutra termostat od Astre (ne znam koje) 92/107[sup:w9czd7qa]o[/sup:w9czd7qa]C.Otvara na dobroj temperaturi,kazaljka za temperaturu padne dole i vise se ne vraca u taj polozaj sve dok je auto u pokretu.Kazaljka na satu dobro pokazuje,provereno dijagnostickim uredjajem u servisu i licno IC termometrom.Takodje i senzor temperature pokazuje realnu temperaturu.Interesuje me ako neko zna ko je proizvodjac termostata koji su isli u prvu ugradnju u ovaj auto ili neki zamenski,ali da je kvalitetan.U servisu mi preporucuju neki zamenski u plasticnom kucistu za koji mi ne garantuju da ce da radi posao kako treba.U tom slucaju placam i kuciste koje mi nije potrebno jer je moje metalno ispravno.Od "firmiranih" sam probao Vernet,ali je temperatura bila jos niza nego sa ovim trenutnim (takodje je bio 92[sup:w9czd7qa]o[/sup:w9czd7qa]C).
Nexia 1.5 16v - koji termostat?
Collapse
X
-
Re: Nexia 1.5 16v - koji termostat?
Ovi zamenski idu u plasticnom kucistu tj ni ne mogu bez njega jer je sve zaliveno.Nisam ga video uzivo,tako su mi objasnili u servisu.U originalu je kuciste metalno,prihvaceno sa dva M8 srafa.Na tom motoru se termostat nalazi sa prednje strane bloka.Gavro,zasto mislis da je kuciste problem?Nije iskrivljeno ni istroseno/pojedeno,a dihtung uloska je stavljen nov.
@JAPANX Proveri ako ti nije problem.
Comment
-
-
Re: Nexia 1.5 16v - koji termostat?
da bi ubacio termostat u kuciste moras da upotrebis silu,jer je kuciste sad zanitovano......i pri tome krivis osovinu koja drzi sesir termostata......znam da na oko izgleda da udje lako ali mekano je toPoslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
Comment