honda prelude B20A3 2.0 1991.g karb. gasi paljenje na 4000rpm.pomagaj netko lud sam vise
prelude
Collapse
X
-
Re: prelude
Da te ne bi svi pitali šta si radio na autu, bilo bi dobro da malo bolje (više reči) opišeš problem.
-
-
auto pali,radi normalno vozi i ide.ali nakon 4000rpm nema struje na svjecici.stroboskop radi na kabelu od bobine al na ostalima ne.ovi svi tu majstori se uce i niko pojma nema tom motoru.jedni govore da je elektronika na razvodniku a drugi da je razvodnik a ja ni jedno nemogu nabavit
Comment
-
-
Pazi ako bobina okida znači da nije davač razvodnika preostaje ti razvodna ruka i kapa. Od bobine visokonaponska linija nema nigde prekid, dodje na centralnu "elektrodu" razvodnika i preko ruke na kablove do svećica. Ako si siguran da na kablu od bobine imaš varnicu, čak i onda kada nestane na svećici, izmenjaj kapu i ruku. Eventualno i kablove.
I kakav je to prelude 2.0 sa carbom iz `91. nisam čuo za to.
Pozzz.Lud za Prelude
Comment
-
-
Stari sistemi imaju blokadu broja obrtaja preko razvodne ruke. U takvoj razvodnoj ruci postoji parce lima sa tegicem na kraju koji je nategnut oprugicom. Kad dodje do granicnog broja obrtaja centrifugalna sila nadjaca oprugu i povuce teg pa taj lim dodirne metalnu osovinu na kojoj stoji razvodna ruka. Tako varnica zavrsava na masu preko osovine razvodne ruke.
Verovatno ti se pokidala opruga ili oslabila.
Comment
-
-
Pozdrav, ja sam od skoro ponosni vlasnik Honde PRELUDE ali trece generacije ('88god je moj) i nasao sam na internetu servisno upustvo za auto u kome je sve opisano od a do s. Mogu da ti posaljem moje mada sumnjam da bi ti pomoglo ali sam siguran da moze da se nadje, probaj da ukucas "Honda prelude service maual".
Hteo sam jos samo da kazem da me auto iz dana u dan sve vise fascinira. Fascinira me koliko genijalno su japanci resili nesto, ali jos vise koliko su GLUPO resili nesto
Nadam se da ces naci servisno upustvo i da ce ti pomoci, jer je u njemu sve do zadnjeg detalja opisano kako i sta i ako treba nesto od specijalnog alata,... sve. Pozdrav!
Comment
-
-
Eto mene samo da vam javim da honda radi.hvala na pomoci eto ja ju uspio sam pokrenuti.jedan mi decko rekao da je on imao isto sranje s nisanom i da ga jebala pumpa goriva ja je danas promjenio i radi.TITO pa i moja je 3 generacija
Comment
-
-
Originally posted by b_samardzicRadi bez varnice?
Comment
-
Comment