Citroen Xsara - kompjuter blokiran

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxy
    CBC Početnik
    • 23.03.2011
    • 2
    • Svajcarska

Citroen Xsara - kompjuter blokiran

Pokusavajuci da pronadjem razlog zasto mi ne radi ventilator slucajno sam iz kutije sa osiguracima izvadio jumper sa oznakom HS,mislim da je tada doslo do nekog kratkog spoja jer je kontakt bio ukljucen i od tada vise ne mogu da upalim auto. Spajao sam ga na dva razlicita dijagnosticka uredjaja ali oba mi izbacuju informaciju da je kompjuter blokiran ,molim za pomoc

Citroen Xsara 1.8 16v godiste 2000

Unapred zahvaljujem
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Citroen Xsara - kompjuter blokiran

Izvodljivo je, ali teško da je to slučaj kod tebe, da kad izvučeš jumper, napraviš kratak spoj.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• maxy
      CBC Početnik
      • 23.03.2011
      • 2
      • Svajcarska

Mozda nije bio kratak spoj ali se kompjuter nekako blokirao ili zakljucao.Pretpostavljam da se moze pokrenuti ili otkljucati samo sa original dijagnostickim uredjajem lexia ili nekim drugim

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Predpostavljam da si probao,ali ako nisi,skini klemu na nekoliko minuta pa vrati.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Negde u motornom prostoru, obično oko akumulatora imaš velike osigurače,30, 40, 50 Ampera. Pogledaj da li su svi ispravni, imaju na šemi oznaku FC i FA, a FC je na red sa tim tvojim džamperom što si vadio.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

..verovatno si negde prekinuo CAN komunikaciju...

Comment

Working...
            X