Cudan zvuk na leru? 307, 2.0hdi, 90KS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milos86
    CBC Član
    • 02.07.2010
    • 69
    • Beograd

Cudan zvuk na leru? 307, 2.0hdi, 90KS

Pozdrav svima, primetio sam cudan zvuk na leru, i ispostavilo se da je od spanera pk kaisa i lezaja kompresora klime, te su oni zamenjeni.
    Buka je tada postala manja.
    I sada sam uocio novi zvuk dok je motor na leru, kao da nesto češe o nešto. Zvuk dolazi sa leve strane motora (gledajuci kad se otvori hauba).

Ovaj zvuk je možda i ranije postojao, samo ga tad nisam mozda uocio.

Ovaj zvuk se pojavljuje kad motor dostigne radnu temperaturu.
    Kada se klima upali, zvuk se gubi, ali kao da je i dalje prisutan.
    Ako se da makar mali gas, zvuk se skroz izgubi.

U prilogu je snimak (mislim da se najbolje primeti u prvih 10ak sekundi)
  • SHNAPSI
    CBC Član
    • 01.12.2010
    • 65
    • NIS
    • CITROEN XSARA 2.0 HD

Re: Cudan zvuk na leru? 307, 2.0hdi, 90KS

Po mome misljenju kada menjas spanere pk kais radi i ostalo pregledaj pumpu za vodu ,zatim nisi ili si ranije zamenio glavnu remenicu (srafi se na radilicu) ili josh prostije receni o dovrsi veliki servis pa ces videti sta pravi buku.
    NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• rasat
      CBC Član
      • 10.04.2009
      • 28
      • lipolist

Re: Cudan zvuk na leru? 307, 2.0hdi, 90KS

moze biti da je zupcasi kais previse zategnut

Comment

• Milosgv
        CBC Početnik
        • 05.03.2021
        • 4
        • Kosovska Mitrovica
        • Volvo V50 2.4 D5

Dragi forumaši, već duže vreme pratim vaš forum kao gost i reših da se registrujem i postavim neka pitanja a i pomognem ukoliko budem imao prilike. Ovom prilikom želim sve da vas pozdravim i iskažem zadovoljstvo što sam postao član.

Pronašao sam problem, odnosno temu koja me dotiče, samo što se radi o drugom vozilu. Naime, vozim Volvo V50 2.4 D5 2006. godiste, i od kada sam uradio veliki servis dobio sam neki čudan zvuk iz motornog prostora. Čuje se tek kada se ugreje motor, prilikom rada hladnog motora zvuk se ni ne nazire. Ugrađeni delovi su dobrog kvaliteta (zupčasti set Continental, španeri linijski su Ina, vodena pumpa Ina, filteri Mann, ulje Castroll Edge Profesional). Naglašavam da se zvuk više čuje kada se sedi u kabini nego li kada se neposredno posmatra motor. Taj zvuk se čuje kada auto usporava u leru, i smanjuje se kada se auto zaustavi, toliko da se može nazreti samo dok se sedi u kabini. Ukoliko se skreće, pogotovo u levu stranu, zvuk prestaje, kao i prilikom dodavanja gasa. Zvuk je odprilike, kao dok melje vodenicni kamen, ili neki zvuk konjskih kopita, piskavi zvonasti zvuk... Prilično je nepravilnog takta. Vozio sam auto kod majstora i kaže mi da pojačam muziku. [emoji35] Da li bi neko mogao da mi pomodne?

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока
        Last edited by Milosgv; 06.03.2021, 07:50.

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Da li zvuk nestaje kada pritisneš papučicu kvačila? Da li se pojačava kad dodaš gas u leru?

Comment

• Milosgv
            CBC Početnik
            • 05.03.2021
            • 4
            • Kosovska Mitrovica
            • Volvo V50 2.4 D5

Auto je automatik, to sam zaboravio da kažem. Kada pritisnem papučicu gasa u leru, tj. dok je menjač u položaju P. zvuk nestaje. Mada dok je u leru i dok je parkiran taj zvuk je zanemarljiv i može da ga čuje samo onaj ko tačno zna zvuk motora, da je normalnom radu pridodat jedan piskav, radije bih rekao zvonast zvuk. Majstori ga ne čuju dok radi a ja da. Ali dok je u pokretu, naročito na nizbrdicama, čuju ga svi, čak i moja žena kada joj skrenem pažnju.

Nadjoh na internetu, zvuk je otprilike ovakav samo brzi... [emoji23]

Last edited by Milosgv; 06.03.2021, 16:08.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by rasat View Post
              moze biti da je zupcasi kais previse zategnut
              Složio bih se sa prethodnim govornikom... Majstori cvikaju da kaiš ne preskoči i pretegnu ga... kaiš...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Milosgv
                CBC Početnik
                • 05.03.2021
                • 4
                • Kosovska Mitrovica
                • Volvo V50 2.4 D5

Hvala vam. Dogovorio sam se sa majstorom da skidamo kaiševe pa da vidimo da li će se ista čuti. Postojala je jedna stvar,a to je nosač motora koji je bio nabijen 5 mm manje nego što treba, i ja sam mu rekao da to sredi. Mozda je neko nešto znao pa je namerno tako ostavio.

Last edited by Milosgv; 07.03.2021, 14:01.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Kaiš na koji smo mi mislili je pogonski kaiš, neće bez njega auto raditi
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Milosgv
                    CBC Početnik
                    • 05.03.2021
                    • 4
                    • Kosovska Mitrovica
                    • Volvo V50 2.4 D5

Da, ukapirao sam. Samo što mislim da nije on, jer sam gledao kada ga je majstor stelovao, čak sam mu i pomagao. Spaner je nategnut tačno, porez i crtica koji treba da se poklope su u ravni, tako da ćemo njega ostaviti za kraj.

Comment

Working...
                    X